کد خبر: ۴۹۸۹۵
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۴
ارسال به دوستان
ذخیره
دفتر نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غذایی و بهداشتی سازمان ملی استاندارد، با توجه به فرارسیدن ماه محرم و برگزاری عزاداری سالار شهیدان در مساجد، حسینیه‌ها، تکایا و طبخ و توزیع نذورات، به ارائه توصیه‌هایی به عزاداران پرداخت.

دفتر نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غذایی و بهداشتی سازمان ملی استاندارد، با توجه به فرارسیدن ماه محرم و برگزاری عزاداری سالار شهیدان در مساجد، حسینیه‌ها، تکایا و طبخ و توزیع نذورات، به ارائه توصیه‌هایی به عزاداران پرداخت.

به گزارش ایلنا، این توصیه‌ها به شرح زیر است:

از کیفیت و سلامت مواد اولیه و مواد خام مصرفی در تهیه پذیرایی و غذا اطمینان داشته و حتی الامکان استفاده از مواد اولیه بسته‌بندی شده و دارای علامت استاندارد ملی ایران توصیه می‌شود. توجه ویژه به تاریخ انقضاء و شرایط نگه‌داری هر یک از مواد اولیه مورد استفاده ضرورت دارد.

از نمک‌های تصفیه شده بسته‌بندی و دارای نشان ملی استاندارد در طبخ غذاهای نذری استفاده شود. از مصرف «نمک دریا» و «سنگ نمک"» یا هر نمک فاقد علامت استاندارد به دلیل وجود ناخالصی و عدم دارا بودن مجوزهای لازم توسط مراجع ذی صلاح اکیدا خودداری شود.

در صورت استفاده از روغن در طبخ غذا، با توجه به کاربرد مندرج در برچسب روغن، از محصولات دارای نشان استاندارد ملی ایران استفاده شود و در صورت طبخ غذا در دماهای بالا نظیر سرخ کردن از روغن‌های گیاهی مخصوص سرخ کردن استفاده شود و از برگرداندن روغن مصرف شده به ظرف اصلی اکیداً خودداری کنید.

در صورت توزیع فراورده‌های لبنی نظیر انواع شیر ساده و طعم‌دار، رعایت زنجیره سرد نگهداری و توزیع الزامی است و بهتر است از فرآورده‌های استرلیزه یا فرادما با زمان ماندگاری طولانی دارای نشان استاندارد ملی ایران استفاده شود.

در صورت توزیع شربت‌های میوه‌ای و یا پودرهای نوشیدنی فوری ضمن توصیه از محصولات دارای نشان استاندارد، با توجه به احتمال آلودگی میکروبی ثانویه، در تهیه آن از آب آشامیدنی بهداشتی (ترجیحاً آب آشامیدنی بسته بندی شده) استفاده شود.

چنانچه برای توزیع غذا، چای و نوشیدنی از ظروف یک‌بار مصرف استفاده می‌شود، در انتخاب ظروف مناسب، با توجه به داغ یا سرد بودن ماده غذایی دقت کنید و در صورت استفاده از ظروف یک‌بار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم ترجیحاً ظروف یکبار مصرف بر پایه گیاهی، سلولزی و آلومینیومی استفاده شود. استفاده از ظروف یکبار مصرف پلی استایرینی برای موادغذایی و نوشیدنی‌های گرم مناسب نیست.

در صورت توزیع قند و شکر به همراه چای برای جلوگیری از آلودگی‌های ثانویه، ترجیحاً از فراورده‌های بسته‌بندی شده تک نفره دارای نشان استاندارد استفاده شود.

در صورت استفاده از محصولات لبنی نظیر دوغ، ماست، کشک و پنیر در تهیه و سرو غذا، با توجه به لزوم رعایت زنجیره سرد در نگه‌داری این فراورده‌ها فقط از فراورده‌های لبنی بسته‌بندی شده پاستوریزه دارای نشان استاندارد استفاده کنید. توجه داشته باشید که استفاده از فراورده های لبنی سنتی غیرپاستوریزه و بسته بندی نشده، احتمال انتقال بیماری‌هایی نظیر تب مالت و مسمومیت غذایی را به همراه دارد.

در صورت توزیع نان در مراسم عزاداری، استفاده از نان‌های بسته‌بندی شده دارای نشان استاندارد ملی ایران توصیه می‌شود. استفاده از نان‌های سنتی امکان انتقال آلودگی ثانویه در محصول را افزایش‌می‌دهد.

در صورت توزیع غذای پخته شده، حداکثر پس از گذشت ۲ ساعت در ظروف استاندارد بسته‌بندی و مصرف شود و در صورت الزام به نگه‌داری لازم است در دمای زیر چهار درجه سانتیگراد در یخچال نگه‌داری شود.

توجه ویژه به تاریخ تولید و انقضای مندرج در برچسب محصولات غذایی

بررسی ظاهری بسته‌بندی و اطمینان از مخدوش نبودن بسته‌بندی به ویژه در فراورده‌های فسادپذیر

لزوم رعایت شرایط نگه‌داری مندرج در برچسب محصول قبل و پس از توزیع

در صورت درج نشان استاندارد ملی ایران بر روی برچسب محصول، برای اطمینان از اصالت و اعتبار پروانه‌های کاربرد علامت استاندارد، کد ۱۰ رقمی مندرج در ذیل نشان استاندارد را به سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۷ ارسال کنید.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

سردار رادان: گذرنامه اربعین به هیچ عنوان در مرز صادر نمی‌شود

روند قیمت طلا و سکه در بازار

دستگيري عامل تيراندازي و قدرت نمایی در عنبرآباد

سن ابتلا به ایدز در ایران کاهش یافته است/ 40 درصد مبتلایان به HIV شناسایی نشده‌اند

پیش بینی هواشناسی از وضعیت هوا طی روزهای آینده در کرمان

28 درصد ذخیره آب در سد‌های استان کرمان / صرفه جویی در مصرف آب ضروری است

مرگ دختر ۴ ساله در کهنوج بر اثر ابتلا به بیماری هاری

رئیس حوزه قضائی جازموریان: عدم ترمیم شبکه آبرسانی، سلامت جامعه را به خطر می‌اندازد

ساعت کاری بانک‌ها در ۲ روز ابتدایی هفته آینده اعلام شد

بیش از ۳ هکتار از مراتع بافت در آتش سوخت

پربازدید ها

پیش بینی هواشناسی از وضعیت هوا طی روزهای آینده در کرمان

پیش بینی دمای بالای 50 درجه در کرمان

هیچ فردی بدون هماهنگی به مرز مراجعه نکند / برای انتقال زائران کمبود اتوبوس داریم

مدیرکل بهزیستی استان کرمان عنوان کرد: تشکیل پرونده برای بیش از 64000 معلول در کرمان

رئیس پلیس راهور استان کرمان عنوان کرد: مصدومیت  ۲ هزار و ۸۹۳ نفر طی سه ماه ابتدای سالجاری در تصادفات

سازمان غذا و دارو هشدار داد؛ فرآورده چربی سوز جلبک و بلوبری غیرمجاز است

بی‌توجهی در جمع‌آوری معتادان متجاهر توسط نهادهای متولی ترک فعل است

رئیس حوزه قضائی جازموریان: عدم ترمیم شبکه آبرسانی، سلامت جامعه را به خطر می‌اندازد

سن ابتلا به ایدز در ایران کاهش یافته است/ 40 درصد مبتلایان به HIV شناسایی نشده‌اند

کشف 5 هزار ليترسوخت قاچاق از کاميون حامل پوکه معدني در سيرجان

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)

افرادی که کارت سوخت آنها خارج از طرح کدینگ است به شرکت نفت مراجعه کنند   (۱ نظر)

پاییز بی‌باران و خشک در کرمان همچنان ادامه دارد   (۱ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از آئین پرسه شادروان فردوس کاویانی در کرمان   (۱ نظر)

پایان زندگی جوان 35 ساله کرمانی بر اثر سقوط در چاه   (۱ نظر)

چرا دلایل رد صلاحیت را با مردم در میان نمی‌گذارید؟ / آنان که دست به رد صلاحیت زده‌اند، صلاحیت تعیین مصالح کشور و سلب صلاحیت از افراد را ندارند / اینک حجت تمام شد   (۱ نظر)