کد خبر: ۴۹۹۶
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۵
ارسال به دوستان
ذخیره
عضو کمیته تخصصی بهداشت دام و موادغذایی سازمان نظام دامپزشکی گفت: مصرف کنندگان محصولات شیر،پنیر، کره و حتی ماست غیر پاستوریزه از بیماری تب مالت بیماری‌های سل دستگاه گوارش، تب کیو ،سالمونلا و ... درامان نیستند.
عضو کمیته تخصصی بهداشت دام و موادغذایی سازمان نظام دامپزشکی گفت: مصرف کنندگان محصولات شیر،پنیر، کره و حتی ماست غیر پاستوریزه از بیماری تب مالت بیماری‌های سل دستگاه گوارش، تب کیو ،سالمونلا و ... درامان نیستند.

به گزارش تسنیم، نیره پیروز بخت اخیرا در جمع خبرنگاران اعلام کرده است :«آمادگی لازم برای همکاری با  وزارت بهداشت ، وزارت جهاد و  سازمان حمایت مصرف کنندگان برای جلوگیری از عرضه لبنایت سنتی در بازار را دارد».

وی همچنین بیان داشته است که عرضه شیر و محصولات لبنی باید ساماندهی شود تا از بیماری هایی مانند تب مالت و دیگر آلودگی های میکروبی جلوگیری شود.

بنا براین گزارش اما هنوز چند روز از این سخنان نگذشته بود که اظهارات تایید نشده‌ای در خصوص ادامه فعالیت لبنیات فروشان سنتی در کشور به گوش رسید و مطرح شد وزارت بهداشت طرح خود کنترلی لبنیات فروشان را آغاز کرده است.   

عضو کمیته تخصصی بهداشت دام و موادغذایی سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران گفت: مصرف لبنیات سنتی و غیر پاستوریزه با وجود اینکه از نظر بهداشتی مورد تایید نیست اما با زرق و برقی که ایجاد کرده اند به سرعت در شهر‌های بزرگ در حال توسعه هستند.

آراسب دباغ مقدم افزود: تب مالت علاوه بر جوامع شهری خود روستائیان و عشایر را نیز درگیر می‌کند به طوری که مصرف کنندگان محصولات شیر،پنیر، کره و حتی ماست غیر پاستوریزه از بیماری تب مالت درامان نیستند.

وی‌خاطرنشان‌کرد: افرادی که با دام سرو کار دارند نظیردامپزشکان، واکسیناتور‌ها و دامدارن از این بیماری مصون نیستند .

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد: از طرفی نیز تب مالت تنها بیماری نیست که از مصرف لبنیات غیر پاستوریزه یا سنتی ایجاد می شود به طوری که بیماری‌های سل دستگاه گوارش، تب کیو و سالمونلا و ... نیز از جمله این موارد است.

وی تصریح کرد:مصرف لبنیات غیر پاستوریزه در هیچ کجای دنیا حتی کشور‌هایی که دامداری های صنعتی دارند توصیه نمی شود. در کشور‌های محدودی نظیر آمریکا استفاده از لبنیات سنتی مجاز است اما در کشور ما که حدود 50 درصد دامداری‌ها سنتی هستند قابل قبول نیست.

این مقام مسئول در پاسخ یه این سوال که آیا جوشاندن شیرباعث از بین رفتن آلودگی های آن می شود یا خیر گفت: جوشاندن شیر درمنزل آلودگی ها را از بین می برد اما حرارت مستقیم بر شیر بسیاری از مواد مغذی آن را از دست می‌دهد.

وی یاد آورشد: در صورتی که شیر آلودگی داشته باشد محیط  آشپرخانه و یخجال را آلوده می‌کند و یک قطره آن نیز می تواند خود عامل بیماری زا باشد.

دباغ مقدم گفت: مصرف لبنیات سنتی قاعدتا تنها باید در مناطقی استفاده شود که دسترسی به لبنیات پاستوریزه وجود ندارد. 

گفتنی است که رسول دیناروند معاون وزیر بهداشت نیز اخیرا با اشاره به شیوع بیماری تب مالت در برخی از استان‌ها گفت: توصیه قطعی‌ما به مردم این است که فقط و فقط شیر پاستوریزه مصرف کنند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

رفع تصرف 5 هکتار از زمین‌های دولتی در جنوب کرمان

 ۶ نفر در رابطه با  آتش‌سوزی انبار کارخانه مدیران خودرو تحت تعقیب قضائی قرار گرفتند

قیمت طلا در بازار کاهشی شد

مهم‌ترین علامت کنسروهای فاسد/ به ظاهر قوطی کنسرو توجه کنید

کشف 41 کیلوگرم ماده روانگردان شیشه در بم

صدور هشدار سطح زرد هواشناسی؛ گرد و خاک کرمان را فرا می‌گیرد

درخواست کارت سوخت از خردادماه اینترنتی می شود

ثبت‌نام مدارس فقط با ثبت در سامانه املاک و اسکان

مدیرکل منابع طبیعی کشور عنوان کرد: ضرورت اجرای انجام عملیات آبخیزداری در جنوب کرمان

توصیه های مهم پلیس راهور کرمان به عابران پیاده

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)

بشنوید| نوحه خون گلوی حسین با صدای مداح کرمانی   (۱ نظر)