کد خبر: ۵۰۰۴۵
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۴۴
ارسال به دوستان
ذخیره
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بم با اشاره به شیوع گسترده آفت سوسک سرخرطومی حنایی در باغ‌های این شهرستان گفت: از کشاورزان درخواست می‌شود موضوع ورود آفت سوسک سرخرطومی حنایی را به نخیلات بم جدی بگیرند زیرا هشدار سطح قرمز نیز صادر شده و بدون همکاری باغداران امکان مبارزه با این آفت وجود ندارد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بم با اشاره به شیوع گسترده آفت سوسک سرخرطومی حنایی در باغ‌های این شهرستان گفت: از کشاورزان درخواست می‌شود موضوع ورود آفت سوسک سرخرطومی حنایی را به نخیلات بم جدی بگیرند زیرا هشدار سطح قرمز نیز صادر شده و بدون همکاری باغداران امکان مبارزه با این آفت وجود ندارد.

به گزارش ایرنا، محمدعلی معقول اظهارداشت: این موضوع یک مسئله ملی و جدی و مربوط به اداره خاص نیست، بلکه مربوط به معیشت مردم است و باید دلسوزانه پیگیری شود.

وی افزود: با وجود توصیه‌ها و پیگیری کلاس‌های ترویج کشاورزی، تیرماه ۱۴۰۰ که در نخلستان‌های نرماشیر این آفت دیده شده بود اقدام به آموزش و برگزاری کلاس‌های ترویجی برای کشاورزان در راستای مبارزه با این آفت شد.

معقول ادامه‌ داد: متاسفانه در مرداد ۱۴۰۲ وجود اولین مورد سوسک سرخرطومی حنایی به عنوان آفت بسیار خطرناک و ویرانگر نخیلات در قلب شهرستان بم نیز تایید که با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان اقدام به تیمار درختان شد.

وی افزود: منطقه شهری بم به گونه‌ای است که باغ‌ها درب ورودی دارند و باید با هماهنگی آبیار و مالک باغ پایش صورت گیرد که این موضوع سرعت پایش را کُند می‌کند.

وی ادامه داد: باغداران باید نسبت به این موضوع حساس باشند، باغ‌ها را ردیابی کنند و به محض مشاهده اولین علائم مشکوک، موارد را به کارشناسان جهادکشاورزی اطلاع دهند.

وی با اشاره به اینکه زمان در مبارزه با این آفت بسیار اهمیت دارد خاطرنشان کرد: اگر در اولین مراحل پیشرفت کار، آفت سوسک سرخرطومی حنایی را رصد کنیم، می‌توانیم مبارزه و تیمار بهتری داشته باشیم تا درخت آسیب کمتری ببیند، اما اگر آفت پیشرفت کند ضمن از دست دادن درخت، کانون آلودگی نیز ایجاد می‌شود.

وی گفت: از علائم اولیه این آفت که کشاورزان می‌توانند آن را پایش کنند وجود حفره‌ها و سوراخ‌هایی در تنه درخت است که در این صورت خاک اره از درخت ریزش می‌کند.

وی تاکید کرد: همچنین وجود شیرابه قهوه‌ای رنگ و بدبویی که از تنه درخت خارج می‌شود از دیگر علائم وجود سوسک سرخرطومی حنایی در بدنه درخت است.

مدیر جهاد کشاورزی بم تصریح‌ کرد: کشاورزان نسبت به آبیاری درختان دقت کنند، زیرا این آفت رطوبت‌پسند است لذا در باغ‌هایی که به صورت غرقابی آبیاری می‌شود احتمال حضور آفت بیشتر است و درختان جوان نیز در خطر بیشتری قرار دارند.

وی افزود: پایش روزانه آفت توسط کشاورز باید انجام شود زیرا کارشناس جهاد کشاورزی نمی‌تواند هر روز تمام درخت‌ها را پایش کند و اولویت کاری جهاد مبارزه با آفت سوسک سرخرطومی حنایی است.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

اعزام سه گروه موسیقی جنوب کرمان به جشنواره‌های بین‌المللی

سامانه بارشی جدید آخر هفته وارد کرمان می شود / پیش بینی رگبار پراکنده باران طی امروز و فردا

رئیس مرکز کنترل دخانیات دانشگاه شهید بهشتی: مصرف قلیان در جمعیت نوجوان در حال افزایش است

فروش ۷۰ میلیارد تومانی املاک مازاد دستگاه‌های اجرایی استان کرمان

تیراندازی مرگبار؛ رسم غلط تیراندازی در مراسم عروسی در عنبرآباد دو کشته بر جای گذاشت

نقدی به سخنان رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره خرابی دستگاه ام.آر.ای کلینیک بعثت و مجوز انرژی اتمی

کبد جوان 22 ساله کرمانی، به یک بیمار زندگی دوباره بخشید

تخریب بخشی از یخدان محمودآباد سیرجان در بارش‌های اخیر

کارگاه تولید مواد مخدر صنعتی در ماهان متلاشی شد

انسداد 10 راه روستایی در بم و آبگرفتگی برخی از منازل روستایی

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)