کد خبر: ۵۰۲۳۷
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۸
ارسال به دوستان
ذخیره
جامعه‌شناس اصلاح‌طلب پاسخ داد:
** اوضاع كشور خطير است چون صحنه سياسي از حضور ميانه‌ها، واقع‌گراها و عقلا خالي است. در چنين صحنه‌اي مواجهه با انتخابات بر اثر رويكرد اول صحنه سياسي را بيشتر به نفع تندروهاي طرفين خالي مي‌كند. در شش ماه پيش رو كنشگري انتخاباتي تلاشي است كه كوشش مي‌كند «خود خواسته» صحنه سياسي را براي تندروهاي طرفين خالي نكند.

حمیدرضا جلائی‌پور جامعه‌شناس اصلاح‌طلب در روزنامه اعتماد نوشت: 

** اين سوال پيش روي ما است كه در اين انتخابات چه مي‌توان كرد؟ در شرايط فعلي براي پاسخ به اين سوال از دو رويكرد مي‌توان استفاده كرد، من مدافع رويكرد دوم هستم. در رويكرد اول از «تقدم اصلاحات ساختاري بر اصلاحات سياستي» دفاع مي‌شود و انتخابات مهندسي شده را جدي نمي‌گيرد. اين رويكرد قبل از انتخابات انتظار دارد حكومت تغييرات ساختاري را بپذيرد تا زمينه انتخابات معنادار فراهم شود.

** در رويكرد دوم كسي منكر نياز كشور به اصلاح‌ ساختاري نيست ولي از «تقدم اصلاح سياست‌ها» نسبت به اصلاح «ساختارها» دفاع مي‌كند و همچنان انتخابات ۱۴۰۲ را جدي مي‌گيرد.

** در شرايطي كه حكومت دنبال «خود اصلاحي» نيست و در شرايطي كه نيروهاي جامعه مدني، آن توان را ندارند كه به حكومت تغييرات ساختاري را بقبولانند، اتفاقا شايسته است كه شهروندان از حق شهروندي خود استفاده كنند و به قصد اصلاح «سياست‌ها» در انتخابات فعال شوند.

** اگر در اين راه نامزدها‌ي آنها تاييد نشدند و اگر اصلا مردم در انتخابات شركت جدي نكردند، حداقل نيروهاي حامي شركت در انتخابات ضرر نكرده‌اند بلكه وظيفه مدني خود را در برابر شرايط خطير كشور ايفا كرده‌اند.

** چرا وضعيت فعلي كشور خطير است؟ چند سالي است كه در صحنه اصلي سياسي كشور فقط دو بازيگر اصلي و مخرب وجود دارد.

** از يك طرف «خالص‌گرايان» هستند كه .... معترضان ناراضي را جمع مي‌كنند و يك لحظه از شخم ‌زدن بروكراسي و فراري دادن نخبگان و استادان را از دست نمي‌دهند. سمت ديگر صحنه سياسي، «سرنگوني‌طلبان» هستند و بي‌صبرانه منتظر فروپاشي سياسي در اثر انفجار نارضايتي‌ها در اثر گراني‌ها و كمبود انرژي و ديگر كالاها هستند.

** اوضاع كشور خطير است چون صحنه سياسي از حضور ميانه‌ها، واقع‌گراها و عقلا خالي است. در چنين صحنه‌اي مواجهه با انتخابات بر اثر رويكرد اول صحنه سياسي را بيشتر به نفع تندروهاي طرفين خالي مي‌كند. در شش ماه پيش رو كنشگري انتخاباتي تلاشي است كه كوشش مي‌كند «خود خواسته» صحنه سياسي را براي تندروهاي طرفين خالي نكند.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

عامل قتل و طرفین نزاع جمعی در سیرجان دستگیر شدند

تشییع ۸ شهید گمنام در استان کرمان همزمان با ایام فاطمیه

قیمت سکه و طلا در بازار چهارشنبه 15 آذر

کشف زمین خواری 730 میلیاردی در یکی از مناطق خوش آب و هوای کرمان

وزارت بهداشت: از هر 1000 تولد 4 نوزاد دچار کم شنوایی هستند

وضعیت جوی کرمان طی امروز چهارشنبه 15 آذر1402

تحویل ۱۶۶ قبضه سلاح و مهمات در ریگان

تعارفات قالیباف و رئیسی را باید باور کرد یا زدوخورد رسانه‌هایشان را؟

پلیس ترکیه تتلو را تحویل ایران داد

تن ماهی باز هم گران شد؛ دلیل اصلی افزایش قیمت

پربازدید ها

استاندار کرمان: کشاورزی کرمان پای کار انرژی خورشیدی نمی‌آید

فعالیت 10 هزار عوامل اجرایی و 500 شعبه اخذ رای در حوزه انتخابیه کرمان و راور

نمایندگان در انتصابات دخالت نکنند/ کرمان بیشتر محل عبور اتباع است/ در برخی نقاط جنوب مردم مایل به گازکشی منازل خود نیستند

تعارفات قالیباف و رئیسی را باید باور کرد یا زدوخورد رسانه‌هایشان را؟

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۲ نظر)

موروثی بودن هیات امنا در موسسه مولی الموحدین مطرح نیست   (۸ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۵ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

۷ منطقه در استان کرمان امروز وارد فاز عملیاتی ساخت مسکن می‌شوند / هرچه زمین در اختیار دستگاه‌هاست باید برای ساخت مسکن واگذار شود / منطقه حاشیه‌نشین شهرک 14 معصوم با 10 هزار جمعیت بلاتکلیف است   (۱ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)