فرماندار رفسنجان گفت: دبی چاههای کشاورزی در رفسنجان به نصف کاهش یافته است و با توجه به گرمی و سردی ناگهانی هوا کشاورزان باید روشهای علمی را بکار بگیرند تا تولید را حفظ کنند، باید رقمها را جایگزین کنیم.
به گزارش ایسنا، در سومین شب از هفتمین جشن ملی پسته با عنوان پسته و گلیم تاس کشکوئیه رفسنجان حسین رضایی با بیان اینکه برای نخستینبار جشن ملی پسته در بخشهای شهرستان برگزار میشود، گفت: شهرستان استحقاق این را دارد که ثبت ملی پسته و ثبت نشان جغرافیایی پسته در دنیا به نام رفسنجان باشد و این افتخاری است که خود مردم آفریدند.
وی با اشاره به این موضوع که نسل سوم مردم رفسنجان کشت پسته را ادامه میدهند، بیان کرد: ارقامی که در منطقه پیدا شده حاصل دسترنج کشاورزان زحمتکش نسلهای قبلی بوده است. بهترین رقم اکبری و کلهقوچی در منطقه کشکوئیه است.
رضایی کیفیت پسته رفسنجان را در دنیا بینظیر دانست و گفت: نسبت مغز به پوست پسته همه ارقام تجاری در ایران بالای ۵۰ گرم است و درصد روغن پسته ایران بالاتر از پسته کشورهای رقیب است.
وی تأکید کرد: دبی چاههای کشاورزی در رفسنجان به نصف کاهش یافته است، با توجه به گرمی و سردی ناگهانی هوا کشاورزان باید روشهای علمی را بکار بگیرند تا تولید را حفظ کنند، باید رقمها را جایگزین کنیم.
فرماندار رفسنجان با بیان اینکه بهرهوری در باغات پسته رفسنجان پایین است و امسال به نزدیک ۹۰۰ کیلو رسیده که با هزینههای گزاف اصلا جوابگو نیست، تصریح کرد: البته کشاورز نمونهای که از بخش نوق معرفی شد ۹ تن در هکتار پسته کله قوچی تولید کرده و تولید ۱۲ تن در هکتار رقم فندقی در اسماعیل آباد و تولید ۱۴ تن در هکتار رقم احمدآقایی در جوادیه فلاح موید این است که هنوز هم با این شرایط میتوان به ارقام بالا در تولید دست یافت.
به گفته او، تفاوت کشاورز خرده مالک تا عمده مالک زیاد شده و تا ۲۵ برابر تفاوت عملکردی وجود دارد لذا باید برنامهریزی در این رابطه داشته باشیم.