مدیر گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده علوم پزشکی اصفهان با تاکید بر اینکه میزان تولید، سرانه مصرف شیر و فرآوردههای لبنی در ایران معادل یک سوم استاندارد جهانی است، گفت: حتی گروههای برخوردار جامعه هم مصرف شیر کمی دارند، راه رسیدن به سرانه مصرف مورد نیاز شیر و لبنیات تنها اصلاح الگوی تغذیه است، البته تورم موجود در جامعه قیمت شیر را تحتتاثیر قرار داده است.
به گزارش ایسنا، مسعود سامی، اظهارداشت: طبق آمارها بر اساس جمعیت کشور و میزان تولید، سرانه مصرف شیر و فرآوردههای لبنی در ایران زیر ۱۰۰کیلوگرم و معادل یک سوم استاندارد جهانی است.
وی با بیان اینکه هر اقدام مؤثر در راستای مصرف شیر، خدمت به آینده خواهد بود، افزود: مصرف سه تا پنج واحد شیر و لبنیات در هرم غذایی روزانه قرار دارد و حداقل مصرف روزانه یک واحد شیر یعنی یک لیوان شیر ۲۵۰ گرم ضروری است. سرانه مصرف سالیانه شیر و لبنیات در کشورهای پیشرفته ۳۵۰ تا ۴۵۰ کیلوگرم و میانگین جهانی آن ۳۰۰ کیلوگرم است.
سامی با بیان اینکه اکنون در ایران سرانه مصرف شیر ۱۹۰ گرم در روز و ۷۰ کیلوگرم در سال برای هر فرد است، گفت: البته اگر این میزان شیر را هم مصرف کنیم هنوز با توصیه سازمان بهداشت جهانی که هر فرد در سال حداقل باید ۱۶۵ کیلوگرم شیر بخورد و بهطور کلی ۳۵۰ کیلوگرم لبنیات مصرف کند، فاصله زیادی داریم.
وی خاطرنشان کرد: مصرف سه تا پنج واحد شیر و لبنیات در هرم غذایی روزانه افراد جامعه ضروری است که شامل شیر، ماست، پنیر، کشک و دوغ میشود. بر اساس گزارش منتشر شده توسط سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) میزان مصرف شیر و لبنیات، نشان دهنده توسعه یافتگی کشورها است.
سامی توصیه کرد: اگر شیر با ویتامین D غنیتر شود میزان جذب کلسیم و سایر فواید شیر را به حد چشمگیری افزایش میدهد. بیشتر آلایندههای هوا از طریق سبزیجات و منابع آبی وارد دستگاه گوارش میشوند و مصرف شیر میتواند جذب سرب این آلایندهها را کاهش داده و آنها را از بدن دفع کند.