ایرنا نوشت: خبر رسیده که «مجمعین» توپ را در زمین جبهه اصلاحات ایران انداخته و تمایلی برای نقشآفرینی در انتخابات خبرگان رهبری ندارد.
دو تشکل روحانی اصلاحطب یعنی مجمع روحانیون مبارز و مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم، نشست مشترک برگزار کردند و سخنران ویژه این نشست حجتالاسلام «سیدحسن خمینی» بود.
مدتها بود که خبری از نشست و برخواستهای مشترک «مجمعین» نبود و یا حداقل رسانهای نمیشد اما روزگذشته بال راست و چپ جریان اصلاحطلب خبرساز شد و دورهمیِ روحانیون اصلاح طلب این فرضیه را مطرح کرد که میخواهند در انتخابات خبرگان فعالیت کنند و تحرک خود را هم از حرم بیانگذار انقلاب اسلامی کلید زدند. البته پیش از این مجله «آگاهی نو» با مدیریت «محمد قوچانی» عضو شورای مرکزی کارگزاران، در شماره جدید خود از عدم انگیزه روحانیون مبارز برای انتخابات خبرگان رهبری خبر داد و ایرنا هم در گزارشی با عنوان «روایتی از نشست انتخاباتی کارگزاران و برنامه روحانیون مبارز برای خبرگان» به نحوه حضور اصلاحطلبان در خبرگان رهبری پرداخته بود.
بیان دیدگاهها در خصوص نقش دین و روحانیت در جهان امروز و فردا، تأکید بر وحدت و هماهنگی روحانیون حول محور اندیشه امام و نگاه اجتهادی ایشان و نظرات مختلف در مورد بحث انتخابات از محورهای مهم سخنان اعضای در جلسه مشترک بود. در پایان هم قرار شد تا جلسات مشترک این دو مجمع در آینده نیز ادامه یابد.
نتیجه اولین نشست مشترک مجمعین روحانیون و مدرسین چه بود و آیا روحانیون اصلاحطلب خود را برای آوردگاه انتخابات خبرگان آماده کردهاند؟ پاسخ به این پرسش دورنمای «اصلاحاتیها» برای انتخابات خبرگان را مشخص میکند چرا که «محمدصادق جوادی حصار» سخنگوی حزب اعتماد ملی به ایرنا گفته که درباره انتخابات خبرگان رهبری فعلاً فکر میکنیم تا ببینیم مجموعه همفکران ما در تهران از جمله مجمع روحانیون مبارز و مجمع مدرسین و محققین به چه جمعبندی میرسند؛ اگر آنها جمعبندی ارائه کردند ما حتماًً از آن جمعبندی حمایت میکنیم.
اکنون خبر رسیده که «مجمعین» توپ را در زمین جبهه اصلاحات ایران انداخته و تمایلی برای نقشآفرینی در انتخابات خبرگان رهبری ندارد.
حجتالاسلام ابوالفضل موسویان عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم ضمن بیان این مطلب، میگوید: البته با توجه به اینکه ما تفاهم کردیم فعالیتهای انتخاباتی اصلاحطلبان ذیل جبهه اصلاحات ایران صورت گیرد، بنابراین مجمع محققین و مدرسین و مجمع روحانیون مبارز نیز از تصمیم جمعی که در جبهه اصلاحات اتخاذ میشود تمکین خواهد کرد و بنا نیست که مجمعین بهشکل موردی کنش انتخاباتی داشته باشند.
وی در عین حال خبر داد: احتمالاً جبهه اصلاحات در هفته جاری جلسهای برگزار می کند تا درباره نحوه کنشگری اصلاحطلبان در دو انتخابات مجلس و خبرگان رهبری تصمیم نهایی را اتخاذ کند.
با توجه به اعلام موضع «مجمعین» در انتخابات خبرگان رهبری باز باید منتظر تحرک و تصمیمگیری احزاب اصلاح طلب ماند. آیا احزابی مانند ندای ایرانیان، کارگزاران و اعتدال و توسعه که رایزنیهای خود را برای دست یابی به یک لیست مشترک در انتخابات مجلس آغاز کردهاند، حاضر خواهند شد در انتخابات خبرگان زیر تصمیم جبهه اصلاحات را امضا کنند و یا خود آنها (احزاب) وارد صحنه میشوند و هم زمان صحنهگردان دو انتخابات مجلس دوازدهم و ششمین دوره خبرگان خواهند شد؟