کد خبر: ۵۱۷۷۸
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵
ارسال به دوستان
ذخیره
مدیر دفتر اقلیم و هوا سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه ایران جزء هفت کشور آسیب‌پذیر از تغییرات اقلیمی است، گفت: اینکه گفته می‌شود دستکاری ابرها علت کم‌بارشی در کشور است نیاز به بررسی بیشتری دارد که در حال انجام آن هستیم.

مدیر دفتر اقلیم و هوا سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه ایران جزء هفت کشور آسیب‌پذیر از تغییرات اقلیمی است، گفت: اینکه گفته می‌شود دستکاری ابرها علت کم‌بارشی در کشور است نیاز به بررسی بیشتری دارد که در حال انجام آن هستیم.

به گزارش ایرنا، داریوش گل‌علیزاده در حاشیه نخستین سمینار علمی «نقش مداخلات منطقه‌ای احتمالی در تغییرات بارندگی کشور» در جمع خبرنگاران افزود: امسال چهارمین سالی است که وارد خشکسالی شده‌ایم بنابراین باید در این زمینه بررسی‌های بیشتر و دقیق تربیت انجام شود تا به نتیجه علمی برسیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه همه خاورمیانه درگیر کم بارشی و تغییر اقلیم است اما چرا اثر آن در ایران نسبت به کشورهای دیگر بیشتر است، گفت: در میزان بارندگی و بروز آن متغیرهای زیادی تاثیرگذار است و صرفا اینکه ابرهای باران‌زا وارد کشور شده‌اند یا نه مطرح نیست در این زمینه به تحقیقات بیشتری نیاز داریم تا بتوانیم با تکیه بر آنها اظهارنظرهای علمی داشته باشیم.

گل علیزاده در پاسخ سوال دیگر مبنی بر تاثیر نحوه مدیریت منابع آب بر خشکسالی و کمبود رطوبت افزود: یکی از ملزومات باران وجود رطوبت برای تشکیل ابرهای باران‌زا است که به طور قطع مدیریت منابع آب بر این مسأله بی‌تاثیر نیست، یکی از مشکلات بزرگ کشور نحوه مدیریت منابع آب است از این منابع به درستی استفاده نمی‌کنیم.

وی ادامه داد: همچنان برای کشاورزی، آبیاری فضای سبز و حتی ساخت و ساز از آب شرب استفاده می‌کنیم این یعنی اینکه هنوز تغییر اقلیم و تاثیر آن را باور نکرده‌ایم.

گل علیزاده گفت: یکی از موضوعات مطرح شده در این سمینار، استفاده از فناوری‌های نوین و باروری ابرها است که کارشناسان حاضر در جلسه آن را از ابعاد مختلف مورد ارزیابی قرار دادند، البته تا پیش از این هماهنگی بین دستگاه‌ها وجود نداشت و با وجود اینکه یک سری اقدامات پراکنده در این زمینه انجام شد، اما در صدد جمع‌بندی همه آنها هستیم اما مسأله این است که پراکندگی اطلاعات موجب تشویق جامعه می‌شود بنابراین باید اطلاعات درستی تزریق شود.

وی افزود: هدف از برگزاری این کارگروه این بود که با نتایج به دست آمده از آن، برای تصمیم‌گیری‌های مهم در این زمینه به جمع‌بندی مناسبی برسیم و در نهایت پس از جمع‌بندی همه طرح‌هایی که در این زمینه انجام خواهند شد یک معیار مشخص برای سنجش داده‌ها و ارزیابی نتایج داشته باشیم و با توجه به اهمیت موضوع و بر اساس جمع‌بندی‌های این نشست تصمیم گرفته شد تا با کمک کارشناسان و متخصصان از تمام علوم مربوطه استفاده شود.

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست درباره اینکه آیا تغییر مسیر ابرهای باران در کشور صحت دارد یا نه تاکید کرد: به طور قطع یکی از پیامدهای اصلی تغییر اقلیم کم بارشی است که چند سالی است با آن مواجه هستیم با این وجود به دلیل نادیدن گرفتن تغییر اقلیم، نتیجه این می‌شود که مسائلی همچون تغییر مسیر ابرهای باران‌زا مورد توجه قرار می‌گیرد در حالی که اطلاعات امروز نشان‌دهنده این است که کم بارشی و سیر نزولی بارندگی‌ در همه کشورهای همسایه نیز وجود دارد اما همه اینها به بررسی‌های بیشتری نیاز دارد، اگر به نتیجه برسیم که فناوری‌ها در کشور به کاهش تبعات تغییرات اقلیمی کمک می‌کند از این فناوری‌ها استفاده خواهیم کرد.

وی افزود: در گذشته نیز تجربیاتی وجود داشته اما به دلیل اینکه معیارهای مشخصی برای ارزیابی نداشتیم نتوانستیم به درستی از این طرح‌ها و تجربیات آن استفاده کنیم و به نتایج مثبتی دست یابیم به طور مثال وزارت نیرو مسئولیت استفاده از این فناوری‌ها را بر عهده دارد اما باید از همه ظرفیت‌های دستگاه‌های اجرایی استفاده شود تا ما بتوانیم به صورت هدفمند از این طرح‌ها بهره ببریم.

گل علیزاده اظهار داشت: توجیه اقتصادی اجرای این طرح‌ها نیز بسیار مهم است مبنی بر اینکه موضوعی که برای آن هزینه می‌شود چقدر برای کشور دستاورد دارد و همچنین ابعاد اجرای پروژه نیز بسیار مهم است. اما نکته مهم این است که جلسه امروز هنوز به جمع‌بندی مناسبی نرسیده که آیا در زمینه کم بارشی‌ها سیستم‌های بارشی دستکاری شده‌ یا همان تاثیر تغییر اقلیم است.

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: اگر قرار است اطلاعاتی برای تصمیم‌گیری‌های کلان کشور جمع آوری شود به دقت و جلسات بیشتری نیاز است، باید جلسات کارشناسی زیادی برگزار شود تا تصمیمات مناسبی برای رفع مشکلات گرفته شود اما اگر قرار باشد با یک جلسه برای موضوع به این مهمی به نتیجه برسیم به طور قطع با احتمال اشتباه بیشتری همراه خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه گزارش‌های ارائه شده در این جلسه نشانگر تاثیر تغییرات اقلیمی بر شرایط بارندگی‌ها است، گفت: دانش تا زمانی که در خدمت مردم و در راستای ارتقای زندگی بشر باشد ارزشمند است اما وقتی نسبت به آن شناخت کافی نداریم باید با احتیاط کامل گام برداریم که خسارتی به محیط زیست کشور وارد نشود.

گل علیزاده تاکید کرد: در بسیاری از نقاط جهان مسئله تغییر اقلیم هنوز ناشناخته است، معمولاً هر مسأله علمی موافق و مخالف خود را دارد بنابراین رسیدن به جواب صحیح نیازمند بررسی‌های بیشتری است برای این منظور در زمینه بارش ها نیز میزان بارندگی ۳۰ ساله کشورهای همسایه بررسی شد که نتیجه نشان داد آنها تحت تاثیر تغییر اقلیم با کم بارشی مواجه هستند.

وی افزود: به هر حال برای اظهارنظر درباره علت کم بارشی در کشور و نظر درباره گفته‌های اخیر مبنی بر دستکاری ابرها و جو نیاز به بررسی بیشتری داریم، از این رو این سلسله نشست‌ها به طور مداوم انجام خواهد شد و به محض رسیدن به نتیجه، دستاوردها در اختیار افکار عمومی قرار خواهد گرفت.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

سردار رادان: گذرنامه اربعین به هیچ عنوان در مرز صادر نمی‌شود

روند قیمت طلا و سکه در بازار

دستگيري عامل تيراندازي و قدرت نمایی در عنبرآباد

سن ابتلا به ایدز در ایران کاهش یافته است/ 40 درصد مبتلایان به HIV شناسایی نشده‌اند

پیش بینی هواشناسی از وضعیت هوا طی روزهای آینده در کرمان

28 درصد ذخیره آب در سد‌های استان کرمان / صرفه جویی در مصرف آب ضروری است

مرگ دختر ۴ ساله در کهنوج بر اثر ابتلا به بیماری هاری

رئیس حوزه قضائی جازموریان: عدم ترمیم شبکه آبرسانی، سلامت جامعه را به خطر می‌اندازد

ساعت کاری بانک‌ها در ۲ روز ابتدایی هفته آینده اعلام شد

بیش از ۳ هکتار از مراتع بافت در آتش سوخت

پربازدید ها

پیش بینی هواشناسی از وضعیت هوا طی روزهای آینده در کرمان

پیش بینی دمای بالای 50 درجه در کرمان

هیچ فردی بدون هماهنگی به مرز مراجعه نکند / برای انتقال زائران کمبود اتوبوس داریم

مدیرکل بهزیستی استان کرمان عنوان کرد: تشکیل پرونده برای بیش از 64000 معلول در کرمان

رئیس پلیس راهور استان کرمان عنوان کرد: مصدومیت  ۲ هزار و ۸۹۳ نفر طی سه ماه ابتدای سالجاری در تصادفات

سازمان غذا و دارو هشدار داد؛ فرآورده چربی سوز جلبک و بلوبری غیرمجاز است

بی‌توجهی در جمع‌آوری معتادان متجاهر توسط نهادهای متولی ترک فعل است

رئیس حوزه قضائی جازموریان: عدم ترمیم شبکه آبرسانی، سلامت جامعه را به خطر می‌اندازد

سن ابتلا به ایدز در ایران کاهش یافته است/ 40 درصد مبتلایان به HIV شناسایی نشده‌اند

کشف 5 هزار ليترسوخت قاچاق از کاميون حامل پوکه معدني در سيرجان

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)

افرادی که کارت سوخت آنها خارج از طرح کدینگ است به شرکت نفت مراجعه کنند   (۱ نظر)

پاییز بی‌باران و خشک در کرمان همچنان ادامه دارد   (۱ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از آئین پرسه شادروان فردوس کاویانی در کرمان   (۱ نظر)

پایان زندگی جوان 35 ساله کرمانی بر اثر سقوط در چاه   (۱ نظر)

چرا دلایل رد صلاحیت را با مردم در میان نمی‌گذارید؟ / آنان که دست به رد صلاحیت زده‌اند، صلاحیت تعیین مصالح کشور و سلب صلاحیت از افراد را ندارند / اینک حجت تمام شد   (۱ نظر)