مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان با اشاره به هزینه بر بودن ایجاد زنجیره تولید و توزیع گوشت مرغ گفت: برای ایجاد این زنجیره بیش از سه هزار میلیارد ریال نیاز است.
به گزارش ایرنا، سیدحسن مهدی در جمع خبرنگاران افزود: برای دستیابی به زنجیره تولید و توزیع گوشت مرغ تصمیم بر آن شد از طریق غیرمالکی این کار را انجام دهیم.
وی با اشاره به انجام اقدامات مختلف در راستای ایجاد زنجیره تولید گوشت مرغ تصریح کرد: درصدد ایجاد این زنجیره در شمال استان کرمان همانند زنجیره تولید و توزیع مرغ در رفسنجان هستیم.
وی با تاکید بر اینکه ۳۰ درصد گوشت مرغ مورد نیاز استان کرمان از تولید استانهایی چون یزد، خراسان جنوبی و فارس تامین میشود اظهار داشت: امید میرود سال آینده با برنامهریزی انجام شده تولید گوشت مرغ در کرمان در شرایط بهتری فعالیت کند که در این راستا پیشبینی میشود تولید به ۹۰ درصد برسد.
وی با اشاره به اینکه جنوب استان کرمان به حدود ۳۰ درصد تولید مرغ استان نیاز دارد ادامه داد: همچنین پیش بینی میشود طی ۲ سال آینده استان کرمان در تولید گوشت مرغ مورد نیاز به خودکفایی برسد.
مردم مرغ سایز را محصولی ناسالم میدانند
وی با بیان اینکه تولید مرغ سایز با وزن ۱۲۰۰ تا ۱۸۰۰ کیلوگرم باید نهادینه و مصرف آن فرهنگ سازی شود تصریح کرد: مرغ تولید شده در این اوزان در تمام دنیا به عنوان محصول سالم پذیرفته شده در حالی که در کشور ما مرغ سایز را مرغ بیمار میدانند و از خرید آن امتناع میکنند.
وی مصرف مرغ سایز را به دلیل داشتن چربی و مواد زائد کمتر و دوران نگهداری کوتاهتر به نفع تولیدکننده و مصرف کننده دانست و تصریح کرد: رسانهها مردم را نسبت به مزایای مصرف مرغ سایز آگاه کنند.
مصرف هورمون در مرغداریها صحت ندارد
وی همچنین با اشاره به اینکه در فرآیند تولید گوشت مرغ هورمون به دلایل فراوان از جمله گران بودن استفادهای ندارد افزود: از واکسن، داروها در صورت بروز بیماری و آنتی بیوتیکها در فرآیند تولید مرغ استفاده میشود.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان تصریح کرد: همچنین از گوشت مرغ قبل از کشتار شدن نمونهبرداری و آزمایش میشود و تا زمانی که بقایای دارو و آنتیبیوتیک در گوشت یافت شود کشتار انجام نمیشود.
انجام ماهانه ۲ میلیون و ۵۰۰ جوجه ریزی در استان کرمان
وی با اشاره به اینکه به طور متوسط ماهانه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه جوجه ریزی در استان کرمان انجام میشود گفت: همچنین روزانه به طور نسبی ۱۷۰ تن گوشت مرغ در کرمان تولید میشود.
وی ادامه داد: تولید گوشت مرغ در استان کرمان بر اساس اقدامات انجام شده در دیماه به سه میلیون و ۴۰۰ هزار قطعه رسیده و پیش بینی میشود حدود سه میلیون جوجهریزی نیز در ماه جاری به دلیل قرار گرفتن در آستانه ماه مبارک رمضان و عید نوروز انجام شود.
استان کرمان روزانه به ۲۳۰ تن گوشت مرغ نیاز دارد
وی نیاز استان کرمان را به طور روزانه در بخش گوشت مرغ ۲۲۰ تا ۲۳۰ تن اعلام و تصریح کرد: برای تامین این نیاز باید ماهانه حدود چهار میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه جوجهریزی انجام شود.
وی به وجود ۶۲۰ واحد مرغ پرورش گوشتی دارای پروانه با ظرفیت ۱۱ میلیون قطعه جوجهریزی در استان کرمان اشاره کرد و گفت: پروتکلهای بهداشتی اجازه استفاده از تمام ظرفیت را نمیدهد.
وی ادامه داد: اکنون ۲۸ درصد ظرفیت واحدهای جوجهریزی استان کرمان به دلیل وجود شرایط اقلیمی کرمان و جلوگیری از ابتلای جوجهها به عفونتهای تنفسی فعال است.
وی اظهار داشت: در صورتی که امکان و زیرساخت انجام ۱۵ میلیون جوجهریزی در استان کرمان فراهم شود در تولید مرغ به خودکفایی میرسیم.
وی از تامین به موقع نهادههای دامی به عنوان نکته قابل توجه در ثبات تولید گوشت مرغ اشاره و تصریح کرد: قیمت مناسب جوجه یک روزه و وجود بازار مصرف از دیگر عوامل مهم است.
وی به وجود ۱۱ شرکت تعاونی زیرمجموعه اتحادیه مرغداران در شمال استان کرمان اشاره کرد و گفت: تعاونیهای بزرگ و قوی در کرمان، رفسنجان و سیرجان فعال هستند و بیش از ۶۵ درصد مرغ استان توسط این تعاونیها تولید میشود.
برگزاری همایش بررسی چالشها و فرصتهای صنعت طیور کشور در کرمان
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان همچنین به برگزاری سومین نشست بررسی چالشها و فرصتهای صنعت طیور کشور از ۲۵ تا ۲۶ بهمن ماه در کرمان اشاره و تصریح کرد: یکی از اهداف این همایش ارتقا سطح آگاهی مدیران و کارشناسان فنی صنعت پرورش طیور است.
وی ادامه داد: تعامل و هماهنگی بیشتر برای برنامهریزی هدفمند و بهتر در راستای تولید گوشت مرغ منطقه و کشور و بررسی چالشها و فرصتهای صنعت طیور در جنوبشرق از دیگر اهداف برگزاری این نشست است.
وی با بیان اینکه تاکید بر اقتصاد مرغ سایز و تاثیر آن در بخش تولید و بازار نیز دیگر هدف برگزاری این نشست است.