رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان از انجام ۲۵۰ مورد نمونهگیری شیر از مراکز عرضه شیر به منظور رصد و پایش بیماری بروسلوز خبر داد.
زین الدینی گفت: تولید، توزیع و نگهداری شیر در مراکز جمعآوری و فروش به لحاظ حساسیت و فسادپذیری از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی اظهارداشت: از ابتدای سال تاکنون، ۲۵۰ مورد نمونهگیری شیر از مراکز عرضه شیر و گاوداریهای صنعتی شهرستان کرمان به منظور رصد و پایش بیماری بروسلوز صورت گرفته است و دامهای مبتلا ردیابی و روانه کشتارگاه شدهاند.
زین الدینی افزود: نمونههای اخذ شده از این مراکز بلافاصله به آزمایشگاه مرجع اداره کل دامپزشکی برای انجام آزمایشات بار میکروبی و تست حلقه شیر ارسال میشوند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان اظهارداشت: بیماری تب مالت نوعی بیماری باکتریایی و یکی از مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام است و اگر بهداشت در زنجیره تولید شیر رعایت نشود به انسان منتقل میشود و سلامت جامعه را به خطر میاندازد.
وی با اشاره به اینکه یکی از متداولترین راههای انتقال بیماری تب مالت از راه خوراکی و مصرف شیر خام تازه، غیر پاستوریزه و فراوردههای آن است، به شهروندان توصیه کرد، حتی الامکان شیر را به صورت پاستوریزه مصرف کنند و در صورت استفاده از شیر خام آن را حداقل به مدت ۳ تا ۵ دقیقه بجوشانند و سپس مصرف کنند.
زین الدینی با اشاره به اینکه دامپزشکی وظیفه خطیری در زمینه تامین غذای سالم از طریق نظارت بر کلیه مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی دارد و تامین امنیت غذایی، پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام و صیانت از سرمایههای دامی از اقدامات کلیدی دامپزشکی برای تامین سلامت مردم جامعه است، تصریح کرد: طرح پایش و نمونهگیری از شیر خام در گاوداریهای صنعتی، مراکز جمعآوری شیر و مراکز عرضه این شهرستان به طور مداوم اجرا میشود.