رژیم غذایی نامناسب میتواند خطر چاقی، بیماری قلبی، دیابت نوع ۲ و برخی سرطانها را افزایش دهد.
به گزارش مهر، یک مطالعه جدید کشف کرده است که متیل گلیوکسال، که هنگام تجزیه گلوکز در سلولها تولید میشود، ممکن است به توضیح ارتباط بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان کمک کند.
تغذیه نامناسب با بسیاری از بیماریها، از جمله چاقی، بیماری قلبی، دیابت نوع ۲ و سرطانها از جمله سرطان سینه، رحم و روده بزرگ مرتبط است. مصرف زیاد سدیم، چربیهای اشباع شده و قندها میتواند خطر ابتلاء به بیماریهای مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ را افزایش دهد، اما آنچه که رژیم غذایی و سرطان را به هم مرتبط میکند چندان مشخص نیست.
اکنون، محققان دانشگاه ملی سنگاپور مکانیسمی را کشف کردهاند که ممکن است به توضیح اینکه چرا رژیم غذایی نامناسب خطر ابتلاء به سرطان را افزایش میدهد کمک کند.
در مطالعات سلولی، محققان دریافتند که متیل گلیوکسال، که زمانی تولید میشود که سلولها گلوکز را برای آزاد کردن انرژی تجزیه میکنند، میتواند ژنهایی را که از سرطان محافظت میکنند، مهار کند. آنها عنوان میکنند که رژیم غذایی نامناسب منجر به سطوح بالاتر متیل گلیوکسال و افزایش احتمال ابتلا به سرطان میشود.
به گفته محققان، این مطالعه ارتباط بالقوهای را بین سطوح بالای متیل گلیوکسال، یک محصول جانبی متابولیک، و الگوی جهش ژنتیکی که در برخی سرطانها مشاهده میشود، نشان میدهد. این یک منطقه جالب برای بررسی بیشتر است، اما به تحقیقات آزمایشگاهی و آزمایشهای بالینی بیشتری نیاز است تا به طور قطعی مشخص شود که آیا سطوح متیل گلیوکسال مستقیماً با خطر سرطان مرتبط است یا خیر.