کد خبر: ۵۲۹۹۱
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۸
ارسال به دوستان
ذخیره
مطالعه جدید نشان می‌دهد افرادی که مقادیر زیادی از غذاهای فوق فرآوری شده می‌خورند نسبت به افرادی که عمدتاً از غذاهای تولید شده صنعتی اجتناب می‌کنند، بیشتر در معرض خطر مرگ زودرس هستند.

مطالعه جدید نشان می‌دهد افرادی که مقادیر زیادی از غذاهای فوق فرآوری شده می‌خورند نسبت به افرادی که عمدتاً از غذاهای تولید شده صنعتی اجتناب می‌کنند، بیشتر در معرض خطر مرگ زودرس هستند.

به گزارش مهر، افرادی که بیشترین غذاهای فوق فرآوری شده را مصرف می‌کنند- به طور متوسط هفت وعده در روز- در مجموع ۴ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ و ۹ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از عللی غیر از سرطان یا بیماری قلبی قرار داشتند.

«مینگیانگ سونگ»، محقق ارشد از دانشگاه هاروارد، می‌گوید: «این خطرات بالاتر مرگ به طور عمده ناشی از محصولات آماده بر پایه گوشت، مرغ، غذاهای دریایی، شکر و نوشیدنی‌های مصنوعی شیرین شده، دسرهای لبنی، و غذاهای صبحانه فوق فرآوری شده بود.»

غذاهای فوق فرآوری شده بیشتر از مواد استخراج شده از غذاهای کامل مانند چربی‌های اشباع، نشاسته و قندهای افزودنی تولید می‌شوند. آنها همچنین حاوی طیف گسترده‌ای از افزودنی‌ها هستند تا آنها را خوشمزه‌تر، جذاب‌تر و پایدارتر کند، از جمله رنگ‌ها، امولسیفایرها، طعم دهنده‌ها و تثبیت کننده‌ها.

به گفته محققان، این نمونه‌ها شامل محصولات پخته‌شده بسته‌بندی شده، غلات شیرین، محصولات آماده برای خوردن یا گرم کردن، و غذاهای سرد می‌شوند.

به گفته محققان، شواهد در حال افزایش این غذاها را با خطرات چاقی، بیماری قلبی، دیابت و سرطان روده مرتبط می‌دانند. با این حال، تعداد کمی از مطالعات طولانی مدت ارتباط این محصولات را با خطر کلی مرگ یک فرد بررسی کرده‌اند.

برای این مطالعه، محققان سلامت بلندمدت نزدیک به ۷۵۰۰۰ پرستار زن و نزدیک به ۴۰۰۰۰ متخصص بهداشت مرد را پیگیری کردند.

هر دو گروه در مطالعات بهداشتی جداگانه‌ای شرکت کردند که از اواسط دهه ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۸ انجام شد. هر دو سال، شرکت‌کنندگان اطلاعاتی در مورد سلامتی و عادات سبک زندگی خود ارائه می‌دادند و هر چهار سال یک‌بار یک پرسشنامه غذایی دقیق را تکمیل می‌کردند.

در طول یک دوره پیگیری متوسط ۳۴ ساله، محققان بیش از ۴۸۰۰۰ مرگ را شناسایی کردند.

اگرچه افزایش مصرف غذاهای فوق فرآوری شده با افزایش خطر مرگ مرتبط بود، اما محققان خاطرنشان کردند که این ارتباط پس از در نظر گرفتن کیفیت کلی رژیم غذایی افراد، کمتر آشکار شد.

این مطالعه نشان داد که کیفیت رژیم غذایی نسبت به مصرف غذاهای فوق فرآوری شده تأثیر بیشتری بر خطر مرگ زودرس دارد.

به گفته محققان، این می‌تواند به این معنی باشد که خوردن مقدار زیادی غذاهای سالم ممکن است اثرات مضر غذای فوق فرآوری شده را خنثی کند.

این تیم در پایان گفت: «یافته‌ها از محدود کردن مصرف انواع خاصی از غذاهای فوق‌فرآوری‌شده برای سلامتی طولانی‌مدت پشتیبانی می‌کند و مطالعات آینده برای بهبود طبقه‌بندی غذاهای فوق‌فرآوری‌شده و تأیید یافته‌های ما در سایر جمعیت‌ها ضروری است.»

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

 15 اولیاءدم داغدار از قصاص گذشت کردند

مشکلات استان‌ها معطل تصمیم‌گیری در مرکز نباشد / برای رفع ناترازی، گاز تولیدکنندگان قطع نشود

شرکت‌های بزرگ باید پیش‌برنده توسعه اقتصاد دانش‌بنیان باشند

اگر پاهایتان درد می کند حتما بخوانید

قیمت سکه، طلا و ارز سه‌شنبه 20 آذر 1403

راننده 16 ساله باعث کشته و زخمی شدن دو شهروند شد

مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمان: بارش‌ها در پاییز امسال 30 درصد کاهش یافت

هشدار سطح زرد برای وزش باد و گرد و خاک در کرمان

معاون اقتصادی استاندار کرمان: رویکرد استان بر توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی است

کیفیت هوا در چند شهرستان کرمان در شرایط ناسالم قرار گرفت

پر بحث

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

پیش‌بینی وقوع ناپایداری‌های جوی در نقاط مختلف کرمان   (۲ نظر)

هواشناسی برای استان کرمان هشدار زرد صادر کرد   (۱ نظر)

پیش بینی هواشناسی از وضعیت جوی کرمان طی امروز 28 دی   (۱ نظر)

پیش بینی هواشناسی از وضعیت جوی کرمان   (۱ نظر)

آخرین پیش بینی هواشناسی از وضعیت هوا در کرمان   (۱ نظر)

استاندار آینده کرمان کیست؟   (۱ نظر)

هوای کرمان گرم‌تر می‌شود   (۱ نظر)

استاندار کرمان: نیروی انسانی کم باعث ایجاد اختلال در کارها می‌شود   (۱ نظر)

چرا دلایل رد صلاحیت را با مردم در میان نمی‌گذارید؟ / آنان که دست به رد صلاحیت زده‌اند، صلاحیت تعیین مصالح کشور و سلب صلاحیت از افراد را ندارند / اینک حجت تمام شد   (۱ نظر)