کد خبر: ۶۱۳۵
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۹
ارسال به دوستان
ذخیره
بررسی برجام در صحم علنی مجلس
صبح روز یکشنبه با 133 رای موافق، و پس از حاشیه‌هایی طرح یک فوریتی اقدام متناظر جمهوری اسلامی ایران در مورد اجرای برنامه جامع اقدام مشترک میان جمهوری اسلامی ایران و 1+5 در اولویت کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.
صبح روز یکشنبه با 133 رای موافق، و پس از حاشیه‌هایی طرح یک فوریتی اقدام متناظر جمهوری اسلامی ایران در مورد اجرای برنامه جامع اقدام مشترک میان جمهوری اسلامی ایران و 1+5 در اولویت کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمد جوادظریف وزیر امور خارجه کشورمان و سیدعباس عراقچی مذاکره کننده ارشد هسته‌ای برای حضور در جلسه بررسی و تصویب گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مورد برجام که یک فوریت آن در جلسه علنی 12 مهر 94 به تصویب رسیده بود در جلسه حاضر شدند.

تجمع نمایندگان دلواپس در مقابل هیات رئیسه مجلس
دلواپسان مجلس شورای اسلامی و نمایندگان عضو جریان پایداری در مقابل تریبون هیات رئیسه تجمع کردند.

در جریان جلسه علنی امروز مجلس و در زمان بررسی طرح اقدام متناظر ایران در اجرای برجام نمایندگان دلواپس مجلس با ابتکار حسینیان و کریمی قدوسی در مقابل هیات رئیسه تجمع کردند و در این میان دوندگی رسایی در صحن مجلس و تردد دائم وی به جایگاه هیات رئیسه نمود بیشتری داشت.

در میان تجمع کنندگان کریمی قدوسی، نبویان، رسایی، حسینیان و آقاتهرانی حضور فعال‌تری دارند و دائم با هیات رئیسه و رئیس جلسه مذاکره می‌کنند.

البته در میان این افراد برخی نمایندگان نیز با محفاظه‌کاری بیشتری حضور می‌یابند و دائم از بین آنها جدا می‌شوند و دوباره به صف آنها می‌پیوندند که رسایی از جمله این افراد است.

اظهارات بذرپاش در مخالفت با طرح اجرای برجام
مهرداد بذرپاش نماینده اصولگرای مجلس با کلیات طرح اجرای برجام مخالفت کرد و گفت که کسی منتظر مجلس نیست و توافق از روز 26 مهر اجرا می‌شود.

بذرپاش در سخنان خود به هیأت رئیسه مجلس انتقاد کرد که چرا باعث شده مجلس اینطور دوتکه شود.

وی افزود: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در کمتر از دو ساعت این طرح را بررسی کرده و 200 پیشنهاد را هم بررسی و یکجا رد کرده است.

او ادامه داد: آیا این بررسی به نظر شما درست و کارشناسانه است؟ اینکه ما از دولت خواسته‌ایم لایحه بدهد آیا کار بدی است؟ آیا تندروی است و آیا کاسب تحریم هستیم؟ بعضی‌ها نمی‌دانم این اعداد را از کجا می‌آورند و می‌گویند 80 درصد، 90 درصد و بعضاً 120 درصد مردم موافق هستند. اگر ما به دنبال رأی و استفاده سیاسی بودیم آن طرف می‌ایستادیم.

بذرپاش مدعی شد: کسی منتظر ما نیست. خطی را شروع کردند که می‌گویند هر روز تأخیر اینقدر میلیارد ضرر است. این دروغ است. هر کس این حرف را می‌گوید به خاطر این است که شما را تحت فشار قرار دهد.

این عضو هیأت رئیسه مجلس همچنین گفت: یکی از کشورهایی که ما با آن مواجه هستیم آمریکاست و هر دو مجلس سنا و نمایندگان با برجام مخالف هستند. رئیس جمهور آنها نیز یک سال بیشتر روی کار نیست. مگر مجلس آمریکا برجام را تصویب کرده که آنها از شما تصویب می‌خواهند. این حرف اشتباهی است که منتظر مجوز مجلس هستند. اگر بودند لایحه ارائه می‌کردند.

بذرپاش در ادامه به سخنان وندی شرمن اشاره کرد و از اعضای تیم مذاکره کننده خواست به صحبت‌های او پاسخ بدهند.

بذرپاش صحبت‌های وندی شرمن را اینطور نقل کرد: هیچ یک از بخش‌های طرح یک فوریتی مجلس مانع اجرایی شدن برجام نیست که مغایر با نیاز امروز ما و تأکید کاخ سفید باشد. روحانی بسیار دوست دارد روز اجرای برجام پیش از اجرای انتخابات مجلس باشد تا مردم ایران شاهد برداشته شدن تحریم‌ها باشند. حتی اگر تحریم‌ها هم برداشته شود به غیر از تحریم‌های محدود از قبیل تحریم‌های هوایی، پسته و خاویار، فعالان اقتصادی آمریکا اجازه نخواهند داد برداشته شود.

این نماینده اصولگرای مجلس افزود: وندی شرمن که خود عضو تیم مذاکره کننده است این حرف‌ها را می‌زند و حرف‌هایش تکذیب نمی‌شود. آیا ما نباید حساس باشیم که بعد از اجرای برجام چه میزان آز تحریم‌ها باقی می‌ماند؟ اگر طرف مقابل تحریم‌ها را برگرداند به بهانه‌هایی مثل حمایت از تروریسم و حقوق بشر تکلیف ما چیست؟ چند سال دیگر نه دولت است و نه تیم مذاکره کننده و همه عوض شده‌اند.

بذرپاش خاطرنشان کرد: این یک سند است. این طرح را در کمتر از دو ساعت بررسی کردند. اینکه گفته می‌شود برجام حفره‌های امنیتی دارد آیا نباید برای ‌آن راه‌حلی ببینیم؟

در واکنش به اظهارات بذرپاش،
بروجردی: چرا به نتیجه رای‌گیری اعتراض دارید؟
علاءالدین بروجردی در واکنش به سخنان مهرداد بذرپاش در مخالفت با طرح اجرای برجام گفت: ایشان جزو تیم تهیه کننده طرح هستند. البته نه به معنای اینکه اصل طرح را تهیه کرده باشند.

علاءالدین بروجردی ادامه داد: 4 نفر از فراکسیون اصولگرایان و 3 نفر دیگر از فراکسیون رهروان نشستیم تمام ابعاد موضوع را دوستان پیشنهاد و نظر دادند. ما چند ساعت وقت گذاشتیم اما آقای رسایی طرح جایگزین را مطرح کردند. چند دقیقه به ایشان وقت داده شد و طرح‌شان را تشریح کردند، اما رأی نیاورد. اگر ملاک رأی آوردن است و ما هم بر اساس رأی آوردن در مجلس هستیم چرا اعتراض دارید؟

در ادامه این سخنان بذرپاش اعتراض خود را مطرح کرد که رئیس مجلس به او متذکر شد: شما هم مثل بقیه باید اجازه بگیرید تا بتوانید صحبت کنید.

لاریجانی در واکنش به تذکرات نادران،
طرح برجام یک طرح عادی نیست
نماینده مردم تهران در تذکری گفت: هیچ یک از 200 پیشنهاد نمایندگان در خصوص برجام در کمیسیون امینت ملی بررسی نشده است که این سخن نادران با واکنش لاریجانی روبرو شد و گفت: تمام آنچه که شما گفتید مربوط به طرح‌های عادی است اما طرح برجام یک طرح عادی نیست.

الیاس نادران در تذکری با استناد به تبصره 3 و 5 ماده 145 آیین‌نامه داخلی مجلس، گفت: بررسی طرح‌ها و لوایح علاوه بر کمیسیون تخصصی باید در کمیسیون‌های فرعی نیز باید انحام شود و نظرات کمیسیون‌های فرعی در کمیسیون اصلی مطرح شود و بعد گزارش نهایی کمیسیون اصلی تدوین شود که متأسفانه این اتفاق نیفتاد.

نادران با استناد به ماده 150 آیین‌نامه داخلی مجلس ادامه داد: چگونگی رسیدگی به طرح‌ها و لوایح از نظر دو فوری یا یک فوری تعیین تکلیف کرده است و نمایندگان پیشنهاددهنده می‌توانند در کمیسیون اصلی حضور یافته و نظراتشان را اعلام کنند و کمیسیون موظف است 24 ساعت قبل، از نمایندگان پیشنهاددهنده که پیشنهاداتشان را به صورت کتبی اعلام کرده‌اند، نظرخواهی کند، اما کمیسیون امنیت ملی چنین نکرده است. به ما بگویید کدام یک از 200 پیشنهاد نمایندگان در کمیسیون امنیت مطرح و رسیدگی شد.

لاریجانی در واکنش به تذکرات نادران گفت: تمام آنچه که شما گفتید مربوط به رسیدگی به طرح‌ها و لوایح عادی است ولی طرح برجام طرح عادی نیست.

لاریجانی در پاسخ به تذکری،
مجلس طی 3 ساعت لایحه غیرعادی برجام را بررسی می‌کند
در پی تذکر مهرداد لاهوتی مبنی بر الزام آیین‌نامه برای رسیدگی به طرح‌ها و لوایح مهم به مدت 3 ساعت در مجلس لاریجانی این تذکر را وارد دانست و از مجلس نظرخواهی کرد که از 245 نماینده حاضر 146 نماینده این تذکر را وارد دانستند. بنابراین مجلس طرح برجام را در سه ساعت مورد رسیدگی قرار می‌دهد.

بر اساس رأی‌گیری انجام شده 4 نماینده موافق و 4 نماینده مخالف برجام در جلسه علنی امروز مجلس در کنار سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و نماینده دولت در قالب 3 ساعت به ارائه نظرات خود خواهند پرداخت.

لاهوتی در تذکر خود با استناد به بند (د) ماده 112 آیین‌نامه داخلی مجلس گفت: بر اساس این ماده مجلس باید 3 ساعت وقت بگذارد و برجام را رسیدگی کند و برای هر نماینده موافق و مخالف نیز 15 دقیقه وقت بگذارد و طرح برجام را بررسی کند.

نماینده لنگرود تأکید کرد: ما امروز باید به دولت بگوییم که کجای کارش اشتباه است نه اینکه طرح جدیدی برایش به تصویب برسانیم.

لاریجانی در پاسخ به تذکر لاهوتی گفت: مدت نطق برای طرح‌های و لوایح مهم از جمله موافقتنامه‌ها و عهدنامه‌های بین‌المللی 3 ساعت است اما از طرف دیگر ماده 176 نیز 2 موافق و 2 مخالف را برای اعلام نظر نمایندگان پیش‌بینی کرده است.

وی ادامه داد: طرح برجام از جنس مقاوله‌نامه‌های بین‌المللی نیست اما از جمله طرح‌های مهم است. از اینرو باید برای این مسأله تصمیمی بگیریم.

وی افزود: یا باید تعداد موافقان و مخالفان دو برابر شود یا از این لحظه به بعد که 2 موافق و 2 مخالف صحبت کرده‌اند، 2 موافق و 2 مخالف دیگر نیز صحبت کنند تا پس از صحبت‌های نماینده دولت و سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس جمعاً 3 ساعت وقت برای طرح برجام اختصاص داده باشد.

سپس لاریجانی پیشنهاد دوم را به رأی گذاشت که از 245 نماینده حاضر در جلسه 146 رأی موافق، 33 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع به این درخواست داده شد. بدین ترتیب مجلس با اعلام نظر 4 نماینده موافق و 4 نماینده مخالف و به همراه اظهارنظر کمیسیون امنیت و نماینده دولت رأی مثبت داد.

بحث و جدل لفظی زاکانی و لاریجانی
در جریان بررسی کلیات طرح اجرای برجام در جلسه امروز مجلس زاکانی و لاریجانی وارد یک مباحثه لفظی شدند.

به گزارش ایسنا، زاکانی لاریجانی را متهم کرد که به او اتهام دروغ زده و در مورد صحبت‌های شب گذشته شمخانی و لاریجانی و گفت: دوست عزیزی که در آنجا بود به من گفت آقای لاریجانی این صحبت‌ها را درست مطرح نکرده و معلوم شد که مغایرت داشته است.

لاریجانی نیز پاسخ داد: من دیشب با آقای شمخانی صحبت کردم و از اول تا آخر طرح را با ایشان خواندیم و ایشان قبول داشتند.

زاکانی در ادامه عنوان کرد:‌ شما دارید یک تنه از این طرح دفاع می‌کنیم، اقلا منطق ما را هم بشنوید. شما من را متهم کردید که دروغ می‌گویم. طبق قانون اساسی هرگاه نسبت به نماینده‌ای نسبت سوء داده شود یا سخنانش بر خلاف جلوه داده شود او اجازه دفاع از خود را دارد. شما عقیده‌ی من را بر خلاف جلوه دادید. دوست عزیزی که با بنده صحبت کرده بود دست خط‌ها را به من نشان داد.

لاریجانی نیز در پاسخ به این ادعا با سخنانی طنزگونه گفت: همان دوست عزیز شما دیشب دست خط‌ها را آورد و ما با هم چک کردیم.

با این حال اخطار زاکانی ادامه یافت و گفت: شما فرمودید که ورژن اصلاح شده طرح را به آقا داده‌اید که لاریجانی پاسخ داد: من این طور نگفتم. آقا هم بنایی بر دخالت ندارد. من گفتم همچنین چیزی است و ایشان گفتند بماند تا مطالعه کنم. شما جوری می‌گویید که انگار ما از این قضیه نفع می‌بریم.

اخطار حسینیان و پاسخ‌های لاریجانی
روح‌الله حسینیان نماینده اصولگرای مجلس در جریان معرفی کلیات طرح ارجاع برجام چند اخطار را مطرح کرد که با پاسخ‌های رئیس مجلس مواجه شد.

به گزارش ایسنا، حسینیان گفت: اصل 53 قانون اساسی تصریح می‌کند هرگونه قرارداد که موجب سلطه بیگانگان شود ممنوع است اگر ما ان پی تی را پذیرفته‌ایم پس نظارت را پذیرفته‌ایم، اما بین نظارت و سلطه فرق است نظارت بر این مبناست که هر گاه کشوری انحرافی پیدا کرد دستگاههای لازم آن را پیدا و مطرح می‌کنند اما دخالت و سلطه بیگانگان چیز دیگری است. در برجام چند جا اجازه داده‌ایم که بیگانگان بر ما دخالت کنند.

این صحبت‌های حسینیان با واکنش لاریجانی که از او خواست بیان کند در کجای برجام بر دخالت بیگانگان تاکید شده است.

حسینیان در پاسخ عنوان کرد: این که 10 سال یا 15 سال یا 25 خود را از توسعه و تحقیق محروم کرده‌ایم سلطه برعلم و اقتصاد ما است. خیلی از مواردی هم که در مورد موشک‌های بالستیک مطرح شده سلطه است.

حسینیان در ادامه عنوان کرد: یکی از وظایف رهبری تعیین سیاست‌های کلی جمهوری اسلامی است. رهبری بارها خطوط قرمز کلی را مشخص کردند، اما آقای ظریف و آقای صالحی بارها از خطوط قرمز عبور کردند. برجام بارگاهی است برای عبور از خطوط قرمز رهبری. بعلاوه موافقتنامه‌ها وقتی که تصویب می‌شوند باید در مجلس امضاء شوند. ما اصلا برجام را به رسمیت نمی‌شناسیم و تا برجام به تصویب مجلس نرسیده مجلس نمی‌تواند در مورد چیز غیر قانونی تصمیم بگیرد.

لاریجانی نیز در پاسخ به اخطارهای حسینیان متذکر شد: این که می‌گویید قانون اساسی گفته مجلس باید بررسی کند، خب مجلس نیز دارد بررسی می‌کند و این اشکال وارد نیست. در مورد سلطه بیگانگان نیز ما این مساله را قبول نداریم. این سلطه بیگانگان نیست. مگر الان که آژانس بر نطنز نظارت دارد این سلطه بیگانگان است یا وقتی که ما ان‌پی‌تی را پذیرفتیم این سلطه بیگانگان است؟

به گزارش ایسنا، در ادامه حسینیان به صحبت‌های لاریجانی معترض شد که رئیس مجلس به او اجازه صحبت مجدد نداد.

اظهارات زاکانی در مخالفت با کلیات طرح برجام
علیرضا زاکانی نماینده اصولگرای مجلس گفت که ادعاها مربوط به برجام نادرست است.

به گزارش ایسنا، زاکانی در مخالفت با کلیات طرح اجرای برجام اظهار کرد: ما امروز در گردنه‌ی حساسی از تاریخ عمر مجالس به ویژه مجلس نهم قرار داریم. امروز بحث برجام است که با عنایت به ابعاد مختلفی که دارد باید برای تصویب به مجلس داده شود، اما متاسفانه دولت تدبیر و امید اولین گام را جهت ارسال آن به مجلس انجام نداد.

او ادامه داد: در مسیر رسیدگی به برجام هم تقریبا از همه خطوط قرمز عبور شد و رسیدگی‌هایی که ما با کمیسیون برجام انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم که قوانینی که مجلس بنیان گذاشته و قانون سال 84 که رهبری آن را جزو انگشت شمار قوانین برتر صدساله شمرده‌اند تیم مذاکره کننده از آنها عبور کرده است.

زاکانی افزود:‌ ما در کمیسیون برجام مسیری را دنبال کردیم که حاصلش گزارش واقع‌بینانه شد و آن را به سمع و نظر مردم رساندیم. در این گزارش معلوم شد که همه ادعاها بدون هیچ خللی نادرست است. ادعای اول این بود که برجام سایه جنگ را از کشور برگرفت، اما این مساله به واسطه اقتدار ایران بود.

این نماینده مجلس ادامه داد‌: اعلام شد که اگر ما توافق ژنو را انجام نمی‌دادیم فروش نفت صفر می‌شد اما با آمارهای آمریکا و اسناد بین‌الملل ثابت شد که این مساله نادرست است. کسانی که می‌خواهند کشور را بحرانی نشان دهند خودشان بگویند که به دنبال چه قصدی هستند؟ ما در اوج تحریم‌ها 1.8میلیون بشکه نفت فروختیم.

زاکانی همچنین عنوان کرد:‌ اعلام کردند که تحریم‌ها لغو می‌شود، اما هیچ تحریمی به غیر از چهار تا و نصفی به دستور رئیس جمهور آمریکا لغو نمی‌شود. تحریم‌های ‌ایالت متحده لغو نمی‌شود. البته تحریم‌های کنگره تنها تحریم‌هایی است که مجاز بوده لغو شود.

زاکانی ادامه داد: اعلام کردند تیم مذاکره کننده با مقامات کشور هماهنگ بوده در کلیات بله اما در جزییات نه. دبیر شورای عالی امنیت ملی اعلام کردند که کمیته هسته‌ای جلسات آنچنانی نداشته و در این دو سال فقط 20 بار جلسه گذاشتند.

زاکانی همچنین گفت: بعداز توافق نامه رهبری در دیدار با خبرگان رهبری فرمودند باید اگر لغوی صورت نمی‌گیرد تعلیق در برابر تعلیق باشد. سوال من این است که کجای طرحی که الان مطرح شده این فرمایش رهبری را مد نظر قرار داده است؟ اگر برجام به این طرح که هست مدنظر قرار گیرد خطرات بزرگی برای کشور خواهد داشت. اعلام کردند برای ما مشکلات امنیتی نمی‌آورد اما آنچه گفت می‌شود در مقام شعار است و حرف‌هایی که آقایان ظریف و صالحی و عراقچی و شمخانی می‌زنند با یکدیگر تناقض دارد.

این نماینده مجلس در بخش پایانی صحبت‌های خود با اشاره به اسناد مربوط به برجام و قطعنامه گفت: اعلام کردند سند دیگری هم هست که بین آمریکا و ایران برقرار شده؛ اگر بر طبق آنچه در برجام عنوان شده پیش برویم 31 سال طول می‌کشد که بتوانیم 90 هزار سو داشته باشیم. بعلاوه مسیر ارائه شکایات ما و حق خواهی ما مسدود است. ما از آقای عراقچی پرسیدیم اگر شکایت داشته باشیم به چه کسی باید شکایت کنیم؟ ایشان گفتند به خدا. اگر قرار بود به خدا شکایت کنیم چرا اینقدر مذاکره کردیم. ما تیم مذاکره کننده را متهم به خیانت نمی‌کنیم اما نتوانسته حقوق ملت را از گرگ‌های آمریکای و اروپا بگیرد. لازم نیست اگر تیمی نتوانست حق ملت را ادا کند، ملت زیر بار برود. ما خواهان تغییرات اساسی هستیم.

برخی در پی درست کردن صف ابوسفیان و رسول‌الله هستند
نماینده مردم شاهرود گفت: برخی رسانه‌ها در پی درست کردن صف ابوسفیان و رسول‌الله و یزید و امام حسین (ع) هستند. باید در فضای غیراحساسی و بسیار معقول نظرات موافقان و مخالفان طرح برجام را گوش کرد.

به گزارش ایسنا، کاظم جلالی با استناد به ماده 79 آیین‌نامه داخلی مجلس در ابتدای سخنانش گفت: آیا بنده می‌توانم بدون سروصدا و جار و جنجال (اقدامی که برخی از نمایندگان انجام دادند) تذکرم را بیان کنم؟

وی ادامه داد: آقایان نادران و زاکانی طرح برجام را برای ذلت ملت دانستند، این سخن غیرفاخر آنان توهین به کمیسیون امنیت ملی و طراحان طرح است.

وی ادامه داد: همه دوستان و طراحان از این سخنان معترض و ناراحتند. آنان می‌پرسند آیا ما دنبال ذلت ملت هستیم؟ این آقایان ادبیات فاخری نداشتند و به همکاران خود توهین کردند.

جلالی تأکید کرد: از نظر ما مخالفان طرح برجام نیز برادران ما هستند.

با توجه به در دستور کار قرار گرفتن طرح اقدام متقابل و متناظر جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام، محمدرضا باهنر نایب رییس مجلس شورای اسلامی اداره جلسه را بر عهده گرفت.

تشنج در مجلس در خلال سخنان صالحی
مجلس در خلال صحبت‌های صالحی عضو تیم مذاکره کننده برای دقایقی متشنج شد.

به گزارش ایسنا، در جریان بررسی طرح کلیات طرح اجرای برجام علی اکبر صالحی به عنوان نماینده دولت پشت تریبون مجلس قرار گرفت تا صحبت‌هایی را مطرح کند اما نمایندگان مخالف، مانع از رسیدن صدای او به سایر نمایندگان شدند.

در این هنگام صالحی چندین بار با فریاد از نمایندگان تقاضا کرد که به صحبت‌های او گوش بدهند و اجازه بدهند او صحبت کند اما این اتفاق نیفتاد و لحظاتی بعد در میان فریادهای نمایندگان تعدادی از نمایندگان مخالف از جمله ابراهیم کارخانه‌ای، دخیل عباس زارع‌زاده و فرج‌الله عارفی به سمت تریبون مجلس هجوم بردند که این اقدام با همراهی تعداد دیگر از نمایندگان همراه شد و برخی نمایندگان از جمله کاظم جلالی، عابد فتاحی و کمال‌الدین پیرموذن سعی کردند فضای مجلس را آرام کرده و اجازه ندهند آسیبی به صالحی وارد شود.

در ادامه فضای مجلس برای دقایقی دیگر ادامه پیدا کرد و در نهایت با دخالت رئیس مجلس که از نمایندگان خواست روی صندلی‌های خود قرار بگیرند تشنج پایان یافت. با این حال برخی نمایندگان هنوز به فریادهای خود ادامه دادند.

ادامه دارد...
برچسب ها: بررسی برجام
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

انهدام باند سازمان يافته قاچاق سوخت در کرمان

جدیدترین قیمت خودرو در بازار امروز 9 اردیبهشت 1403

ارسال بیش از 2 هزار اثر به جشنواره بین‌المللی شعر رضوی

پیش‌بینی هواشناسی از وضعیت هوای کرمان طی سه روز آینده

بازدید از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان رایگان شد

رشد ۳ برابری مسمومیت با قارچ‌های وحشی/هشدار به طبیعت‌گردها

بارندگی‌ها 1700 میلیارد تومان به زیرساخت‌ها و بخش کشاورزی راور خسارت وارد کرد

ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود

استاندار کرمان: واگذاری معادن به واحدهای تولیدی در سایر استان‌ها پذیرفته نیست

رئیس پلیس‌راه استان کرمان: هزار و 66 نفر در تصادفات سال گذشته جان خود را از دست دادند

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)