مدیر شبکه دامپزشکی ریگان گفت: از ابتدای امسال یکهزار و 150 مورد بازدید از مراکز عرضه فرآورده خام دامی شهرستان انجام و 371 کیلوگرم فرآورده ضبط و معدومسازی شده است.
محسن دهقانیان امروز در گفتوگو با فارس اظهار داشت: کنترل و نظارت بر فرآوردههای خام دامی یکی از مهمترین محورهای فعالیتی دامپزشکی است و بخش اعظمی از بیماریهای قابل انتقال بین انسان و دام ریشه در مصرف فرآوردههای خام دامی آلوده و غیر بهداشتی دارد.
مدیر شبکه دامپزشکی ریگان بیان کرد: بازرسی بهداشتی فرآوردههای خام دامی از استحصال تا عرضه به وسیله دامپزشکان، نقش مهمی در کنترل بیماریهای مشترک دارد، نظارت بر فرآوردهها حتی قبل از استحصال در قالب رعایت و عملی کردن مدیریت بهداشتی دامداریها، واکسیناسیون و شناسایی دامهای بیمار تکمیل میشود.
وی بیان داشت: نظارت بر مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی، مراکز بستهبندی، بازرسی بهداشتی در کشتارگاهها، بازرسی از ایستگاههای جمعآوری شیر و کارخانههای مواد لبنی و... برای انجام این مهم قابل اهمیت است.
دهقانیان عنوان کرد: یکی از مهمترین بازرسیهای نظارتی دامپزشکی، کنترل کیفی مواد پروتئینی با منشأ حیوانی شامل گوشت قرمز، گوشت سفید، میگو و.. است به همین منظور باید در هنگام خرید گوشت از سلامت و بهداشتی بودن آن اطمینان حاصل کرد.
این مسئول بیان داشت: مردم از خرید گوشت از پیش چرخ کرده در قصابیها خودداری کنند و همچنین در هنگام خرید از ممهور بودن فرآورده به مهر کشتارگاه که کد کشتارگاه نیز قید شده است توجه کنند.
دهقانیان تصریح کرد: همچنین توجه به شکل، قوام، بو و رنگ فرآورده برای تشخیص گوشت سالم از فاسد ضروری است و گوشت بهداشتی و تازه به رنگ صورتی بوده و تغییر رنگ به صورت قهوهای، خاکستری و سبز میتواند از نشانههای فساد گوشت باشد.
مدیر شبکه دامپزشکی ریگان گفت: از ابتدای سال جاری یکهزار و 150 مورد بازدید در قالب دو اکیپ نظارتی در بخش مرکزی و گنبکی شهرستان از مراکز عرضه فرآورده خام دامی انجام گرفته که در این بازرسیها مقدار 371 کیلوگرم فرآورده فاسد ضبط و معدومسازی شده است.
دهقانیان افزود: در این رابطه یک نفر از متخلفان به مراجع قضایی شهرستان معرفی و از مراکز عرضه کننده درخواست شد ضوابط بهداشتی را رعایت کنند.
وی با تأکید بر کنترل تغییرات دمایی سردخانه نگهداری گوشت و مدت زمان نگهداری این فرآورده دامی اظهار کرد: متصدیان مراکز عرضه فرآورده های خام گوشت طیور و آبزیان فرآوردههای مورد نظر را از مراکز معتبر و مجاز و مورد تایید دامپزشکی و همراه با دریافت مجوز بهداشتی تهیه کنند.