وي اشاره ای به تاريخچهي اين بيماري در طب سنتي ايران کرد و گفت: تغييرات هوا بر اساس مباني طب سنتي ايران به دو دسته، تغييرات طبيعي در فصول و تغيیرات غير طبيعي که با بیماریهای همه گیر مثل آنفلوآنزا مرتبط است، تقسيم ميشود.
اين متخصص طب سنتي درباره علائم باليني اين بيماري هم گفت: علائم باليني اين بيماري شامل تب، سرفه، گلو درد، سردرد، لرز، كوفتگي عضلاني و در برخي افراد به صورت اسهال و استفراغ بروز مي كند .
وي درباره دوره سرايت پذيري اين بيماري هم عنوان كرد: دوره سرايت پذيري اين بيماري از يك روز پيش از بروز علائم و تا هفت روز بعد از آغاز علائم بيماري است.
اين عضو هيات علمي دانشگاه همچنين درباره علائم اين بيماري از ديدگاه طب سنتي ايران هم گفت: تب، بي اشتهايي، تهوع، بي حالي، سستي، نشانه هاي تنفسي مثل تنگي نفس، تعداد تنفس بالا، تنفس عميق از علائم اين بيماري مي باشد.
راههای پیشگیری
دكتر تاج الديني سوزاندن كندر و اسپند، بخور سركه در محل ( يك استكان سركه در يك ليتر آب)، بخور اكاليپتوس، مورد،آويشن ، مرزنجوش را از راههاي پيشگيري و كنترل عوارض ناشي از تغییرات غیر طبیعی هوایی (شيوع آنفلوانزا) عنوان کرد.
وي همچنين تاكيد كرد: در موارد ذكر شده در بالا، مقدار بايد به اندازه اي باشد كه سبب ايجاد مشكل تنفسي نشود.
وی اضافه کرد: تهيه ماسك (پارچه اي) آغشته به سركه، پوست كردن پياز و گذاشتن قطعات پياز در اطراف محل كار و منزل، پرهيز از ورزش هاي سنگين، پرهيز از پر خوري، پرهيز از آشاميدن آب سرد، پرهيز از قرار گرفتن در معرض هواي سرد، شستشوي مكرر دستها با آب و صابون(افراد سالم و بيمار)، خوداري از تماس دستهاي آلوده با چشم ،دهان، و بيني، رعايت بهداشت توسط بيماران، استفاده از يك عدد سيب در رژيم روزانه، استفاده از شلغم، پرهيز از تماس و يا نزديكي با افراد مبتلا يا مشكوك به آنفلوانزا از مواردی است که در رابطه با بیماری آنفلوآنزا توصیه می شود.
توصیه هایی به بیماران مبتلا به آنفلوآنزا
اين متخصص طب سنتي براي افرادي كه مبتلا به اين بيماري شده اند هم توصيه هايي كرد و گفت: مصرف سوپ سبزيجات و آش سبزيجات، پرهيز از حمام طولاني، پرهيز از خوردن ميوه هاي آب دار مانند، انگور، خربزه، خيار، كدو، هندوانه، پرهيز از مصرف غذاهاي سرخ كردني و انواع شيريني ها، مصرف مرغ هاي كوچك مانند، كبك، بلدرچين و جوجه از جمله این توصیه هاست.