کد خبر: ۸۸۲۲
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۶
ارسال به دوستان
ذخیره
علی لاریجانی؛ از مشی رهبری در برابر جریان‌های سیاسی می‌گوید:
علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی از نیاز انقلاب و نظام به تفکر اصلاح طلبی و اصول‌گرایی گفته و تأکید کرده رهبری انقلاب خود دیدگاه اصول‌گرای اصلاح طلب را مطرح کرده است.
علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی از نیاز انقلاب و نظام به تفکر اصلاح طلبی و اصول‌گرایی گفته و تأکید کرده رهبری انقلاب خود دیدگاه اصول‌گرای اصلاح طلب را مطرح کرده است. 

اظهارات علی لاریجانی در حالی مطرح می شود که در سال های اخیر فشار بر جریان اصلاح‌طلب از سوی طیف تندروی جریان اصول‌گرا بیشتر شده است و به‌نظر می‌رسد اظهار نظر علی‌لاریجانی نشان می دهد نظام بنابر فرمایش رهبری، میلی به حذف جریان اصلاح‌طلب ندارد و حتی لاریجانی خود در انتخابات پیش رو با دوری از جریان اصول‌گرایی عنوان کرده است که به‌صورت مستقل وارد انتخابات شده است.

لاریجانی  در دیدار با اعضای جمعیت پیشرفت و عدالت انقلاب اسلامی که روز گذشته برگزار شد  با بیان این‌ که از این جمعیت بحث‌های تخصصی دیده بودم که مفید بود، گفت: در شرایطی که با کمبود تشکل‌ها در جامعه روبه‌رو هستیم، تشکل جوان شما می‌تواند افراد را برای مسئولیت‌های مختلف در کشور تربیت کرده و با استفاده از اسناد بالادستی ، راه‌حل مناسب با موضوعات را بیابد. 

به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی مجلس شورای اسلامی، رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان این‌ که افراد باید متناسب با سطح مدیریت خود آموزش دیده باشند که این امری اکتسابی است، یادآور شد: در غیراین صورت ماجرا، امور دیوانی هزینه عدم تربیت متناسب با سطح مدیریت افراد را می‌دهد چرا که محلی برای کسب تجربه می‌شود. 

وی در ادامه با بیان اینکه حزب جمهوری در ابتدای انقلاب به برکت شهید بهشتی راه‌اندازی شد، بیان کرد: در آن زمان ایشان از من که در رادیو و تلویزیون مشغول به کار بودم پرسید که آیا به عضویت حزب درآمده‌ام یا نه که بنده گفتم خیر و ایشان به من گفت الان وقتش است که شما هم عضو شوید چرا که ما مانیفستی برای حضور افراد تهیه کرده‌ایم. لذا شهید بهشتی‌، سازوکاری قوی برای حزب در نظر گرفت که حتی هنوز اشخاص کارشناس که آن زمان در حزب فعال بودند در شهرستان‌ها حضور دارند؛ حتی شخص ایشان کلاس‌هایی برای تربیت افراد و آموزش آنها برای حضور و فعالیت در نظام می‌گذاشت. 

ضرورت وجود مردم‌سالاری دینی در ساختار تشکل‌ها
لاریجانی ادامه داد: البته چند سال بعد حزب از هم پاشید و جای خود را به روحانیت داد که البته آن هم کارکرد حزب را نداشت بلکه حکم چراغ راهنمارا  برای سایرین داشت و رفته‌رفته بعد از آن زمان، احزاب کوچک‌تر شکل گرفتند. بنده با وجود احزاب در مملکت موافقم اما باید بدانیم کارکرد این احزاب نباید صرفا به زمان انتخابات خلاصه شود بلکه باید جنبه آموزش و برنامه‌ریزی برای کشور به خود بگیرند و خرد جمعی در آنها مد نظر باشد، همچنین باید ساختار تشکیلاتی احزاب و تشکل‌ها متناسب با مردمسالاری دینی شکل بگیرد.

رئیس مجلس نهم در ادامه به برخی اتفاقات اخیر در منطقه و حوزه بین‌الملل اشاره و گفت: گره مسئله هسته‌ای هنوز حل نشده اما در مسیر قابل حلی قرار گرفته است. با این حال موجودات موذی در آمریکا لابی می‌کنند تا در این‌باره مسئله‌سازی کنند لذا باید احوالات را رصد و از این موضوع روی میز مرتبا مراقبت کرد، ضمن این‌ که باید تصمیمات در حوزه هسته‌ای، هوشمندانه باشد و تحلیل شرایط به صورت مداوم صورت گیرد. 

خروجی انتخابات ورود افراد صاحب ایده به مجلس باشد
لاریجانی در ادامه با تأکید بر این‌ که نگاه افرادی که وارد مجلس می‌شوند باید ملی و کلان باشد، بیان داشت: باید روش صحیح و ساده سرمایه‌گذاری تبیین شده و باید برای حل مسائل به کل کشور نگاه شود و نگاه صرفا منطقه‌ای جواب نمی‌دهد؛ همچنین دغدغه دیگری نیز موجود است که خروجی انتخابات، ورود افراد صاحب ایده به مجلس باشد که به سایر نمایندگان کمک کند.

وی افزود: نمی‌توان انتظار داشت در مجلس عام، همه 290 نفر نماینده، ایده پرداز باشند اما حداقل حدود 80 نفر باید دارای ایده و خلاق باشند. همچنین نمی‌توان با شعارزدگی وارد انتخابات شد بلکه باید ورزیدگی فکری و بلوغ سیاسی در افراد وجود داشته باشد. 

دو مجلسی شدن نظام در دستور کار نیست
لاریجانی در ادامه به برخی پرسش‌های افراد حاضر در جلسه پاسخ داد و بر همین اساس درباره دو مجلسی شدن نظام، گفت: فی‌الحال قانون اساسی اجازه این امر را نمی‌دهد، البته در نظام‌هایی که دو مجلس وجود دارد به خاطر تضعیف مجلس عام نیست بلکه به خاطر تقویت مجلس است لذا مجلسی در راستای غنی کردن مجلس دیگر روی کار می‌آید.در همین راستا تلاش داشتیم انتخابات را به صورت استانی برگزار کنیم که شورای نگهبان آن را رد کرد همچنین این موضوع در مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز مطرح و رد شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در کنار این، قصد داشتیم وزن احزاب را در انتخابات بالا ببریم که این مورد هم در مجمع مورد پذیرش قرار نگرفت، لذا این مسئله خیلی در دستور کار نیست. 

ضرورت تصمیم‌گیری احزاب روی ظرفیت‌های فکری به جای رفاقت‌ها
وی در ادامه درباره موانع تشکیلاتی عنوان کرد: از آنجایی که نقش احزاب در کشور چندان مشخص نیست، موانعی سر راه آنها وجود دارد. البته احزاب نیز کم حوصله هستند و انتظار دارند سریع به نتیجه‌گیری برسند و از آنجایی که نتیجه بخشی در کار خود را کمتر احساس می‌کنند، زود از عرصه کنار می‌روند. با این حال تصور نمی‌کنم موانع جدی سر راه احزاب داشته باشیم.  

لاریجانی همچنین تصریح کرد: گاهی تشکل‌ها برای تصمیم‌گیری روی رفاقت‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند تا روی ظرفیت‌های فکری که این کار درستی نیست و باید روی افراد صاحب اندیشه سرمایه‌گذاری شود. 

مقام معظم رهبری قائل به اصول گرایی اصلاح‌طلبانه هستند
رئیس نهاد قانون‌گذاری کشورمان در ادامه در توضیح دیدار خود با مقام معظم رهبری بیان کرد: دیدارها با حضرت آقا به صورت مرتب است و در این زمینه زیاد از ما حرف نقل می‌شود و جز خود ما همه درباره ما اظهار نظر می‌کنند؛ با این حال بحث حضرت آقا دغدغه انقلاب است.

وی ادامه داد: ایشان در زمان اصلاحات گفتند، اصول‌گرایی اصلاح‌طلبانه را می‌پذیرند که در توضیح این موضوع اصول گرایی، یعنی پذیرش مبناها و اصلاح‌طلبی هم امری است که باید در تمام کارها مد نظر قرار گیرد، منتها اکنون آن را به صف‌کشی تبدیل کرده‌ایم در حالی که انقلاب نیازمند هر دو تفکر است و مشی حضرت آقا نیز همین است که متناسب با شرایط اصلاحات پیش رفته و گرفتار بحث چپ و راست نشویم.

لاریجانی همچنین اضافه کرد: دغدغه انقلاب داشتن یعنی حرکت با مبنا و اصول و نگاه اصلاح‌طلبانه به موقع که مسیر ما نیز بر همین اساس است. 

اخبار ائتلافم با دولت نادرست است
رئیس قوه مقننه در ادامه، درباره اخباری که درباره ائتلاف وی با دولت منتشر شده است، بیان داشت: این مورد خلاف واقع است و مصلحت دولت و مجلس نیز در آن نیست چرا که مجلس باید به علت وظیفه ریل‌گذاری مستقل باشد، لذا این اخبار نادرست است.

وی در ادامه درباره حضورش در ائتلاف اصول گرایی توضیح داد: چنانچه به آقای موحدی (آیت‌الله موحدی کرمانی، دبیرکل جامعه روحانیت مبارز) گفته‌ام از جریان روحانیت حمایت می‌کنم و آن را اصیل می‌دانم اما این‌ که شخصا در جریانی حضور داشته باشم به مصلحت نیست که رئیس قوه مقننه در جریانی حضور داشته باشد. بنابراین من نظراتم را گفته‌ام و چنانچه درست نیست، رئیس قوه مجریه نیز در سازوکار سیاسی قرار گیرد.

لاریجانی ادامه داد: زمانی در گذشته ائتلاف 6+5 را مطرح کردند که قوه مجریه و مقننه در آن حضور نیافتند و همین کار هم درست بود.

لاریجانی در ادامه با تأکید بر اینکه افرادی که ذهن جامع‌تری دارند باید به جریانات سیاسی وارد شوند، بیان کرد: افراد تندرو که قطعا خودشان را ترجیح می‌دهند اما افرادی با ذهن جامع، باید تشکل‌های یکدیگر را بیابند و به هم کمک کنند که البته این امر صرفا نزدیک انتخابات جواب نمی‌دهد بلکه به شش، پنج سال کار نیاز دارد تا به ثمر بنشیند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

برگزیدگان نخستین رویداد داستان مصور دفاع مقدس معرفی و تجلیل شدند

زمان پخش فصل سوم سریال «سرزمین مادری» مشخص شد

پیش بینی هواشناسی از وضعیت جوی هوا در مناطق مختلف کرمان

پانسمان‌های سوختگی بیمه نیست، اغلب بیماران قادر به تهیه آن نیستند / گلایه از غیراستاندارد بودن تخت‌های سوختگی کشور

قیمت طلا، سکه و ارز شنبه ۲۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳

امکان ثبت نام سرویس مدرسه از اول خرداد

مسئولان ذغالسنگ استان به دستگاه قضایی احضار شدند

اظهارات «تاج» درخصوص جزئیات جدید پرونده فساد در فوتبال

تاکید فرماندار بر رفع نقاط حادثه‌خیز کرمان: حفظ جان شهروندان مهمترین وظیفه است

ریزش زغال سنگ جان کارگر معدن کوهبنان را گرفت

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)

افرادی که کارت سوخت آنها خارج از طرح کدینگ است به شرکت نفت مراجعه کنند   (۱ نظر)