کد خبر: ۱۳۱۴۷
تاریخ انتشار: ۰۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۲
ارسال به دوستان
ذخیره
آیت الله سید حسن خمینی در دیدار منتخبان مجلس دهم:
یادگار امام گفت: امروز انتظار امام خمینی از ما بالابردن کارآمدی جمهوری اسلامی و این هدف است که نگذاریم نظام متهم به ناتوانی شود.
یادگار امام گفت: امروز انتظار امام خمینی از ما بالابردن کارآمدی جمهوری اسلامی و این هدف است که نگذاریم نظام متهم به ناتوانی شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی گفتارنو؛ آیت الله سید حسن خمینی در مراسم تجدید بیعت منتخبان مجلس دهم با آرمان های بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در حرم مطهر امام راحل در سخنانی به طرح این سوال پرداخت که «انقلاب اسلامی ایران به سبب کدام نقطه افتراق به سرانجام و اندیشه ای چون داعش و سلفی ها دچار نشد؟» گفت: تجربه بزرگ انقلاب و رهبری امام در کدام اندیشه ریشه داشت که یک بنیادگرایی مسموم و مبتذل را در حوزه تفکر خودمان سراغ نداریم؟ اگر به این تفاوت بیندیشیم آینده جمهوری اسلامی هم تضمین می شود، زیرا امکان داشت یک تفکر سلفی و جامد بر حوزه اندیشه انقلاب حاکم شود.
 
وی اندیشه سلفی را عامل فجایع بزرگی در دنیای اسلام و مایه خجالت و مصیبت تمدن اسلامی دانست و سپس به تشریح عناصر جداکننده آن با تفکر حاکم بر جمهوری اسلامی پرداخت.
 
یادگار امام «عقلانیت در حوزه اندیشه اهل بیت(ع)» را اولین عنصر فارق میان جمهوری اسلامی و افکار سلفی دانست و گفت: از همین نقطه حوزه فضای عمومی تفکر امام و سایر مجتهدان شیعه و بن مایه های تفکر جمهوری اسلامی رسوخ پیدا می کند و یک تفکر پیشتاز و مولد عرضه می شود.
 
وی تصریح کرد: گزافه نیست اگر بگوییم اندیشه امام و جمهوری اسلامی یک اندیشه روشنفکرانه در حوزه نظام فکری جامعه اسلامی است و انقلابیونی که پا به عرصه مبارزه گذاشتند از همان دوره هیچ گونه آبشخور متحجرانه ای نداشتند.
 
سید حسن خمینی افزود: مبارزه با تحجر در کنار دین داری شاکله تفکر نظام جمهوری اسلامی است و اگر به هرکدام از این دو توجه نکردیم از بن مایه های فکری خود فاصله گرفته ایم.
 
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی بازگرداندن تمدن و تفکر دینی به جامعه بشری است، اظهار داشت: میراث امام برای آیندگان بازگشت به معنویت دینی است که ریشه در ارزش های وحیانی دارد، بازگشت خدا به جامعه و پیوند آخرت به دنیاست و نفی سکولاریسم و نه گفتن به هرگونه تفکر ماتریالیستی است؛ اما در عین حال به هیچ عنوان متحجرانه نیست. آینده تفکر اسلامی ما از گذشته پرافتخار آن جدا نیست، اما با دست و عقل خود مردم ساخته می شود و اگر هر اندیشه ای به نفی و تضعیف دین و ارزش های دینی و ظواهر شرعی منجر شد، تضعیف پایه های نظام است؛ از سوی دیگر هر آن چه ریشه های تحجر را در جامعه تقویت می کند مربوط به امام نیست.
 
یادگار امام تصریح کرد: پیوند عقلانیت و دین میراث بزرگ امام برای آینده است؛ میراثی که به آن اتکاء می کنیم تا آینده مان را بسازیم.
 
وی با توصیه به مطالعه سخنان سال های  پایانی عمر امام در خصوص متحجران و فریادی که بر سر متحجران می کشند و با اشاره به این سخن ایشان که می فرمایند که اگر در این راه(مبارزه با تحجر) کشته شوم ارزش دارد، گفت: اساسا تحجر عنصری است که باید آن را جداکننده اصلی خود و داعش بدانیم.
 
سید حسن خمینی  با اشاره به برخی نامه ها به امام در مخالفت با فتوای مربوط به موسیقی، حضور زنان در جامعه، تدریس حکمت، تبیین عقلانیت و... که از سوی ایشان صورت گرفته بود، گفت: باید به این نکته توجه کنیم که دین داری و نفی تحجر بن مایه جامعه اسلامی ماست.
 
وی «توجه به عنصر زمان و مکان در اجتهاد» را دیگر عامل جداکننده میان سلفی گری و اندیشه جمهوری اسلامی خواند و یادآور شد: این نکته مهم متأسفانه مغفول شده و مدتهاست که از ادبیات سیاسی ما غایب است.
 
یادگار امام افزود: پیدایش عنصر مصلحت نظام که می تواند احکام اولیه را گاهی در مقام تزاحم کنار بگذارد، توجه به مصالح جامعه اسلامی و مردم و اینکه جامعه اسلامی باید بن بست های خود را بشکند، در چارچوب این عامل مهم پدید آمده است.
 
سید حسن خمینی گفت: قید اطلاق در حوزه ولایت فقیه که امام در سال های پایانی عمر خویش آن را قرار دادند قیدی مترقی است و بدان معناست که حوزه تقنین، اجرا و احکام متوقف و مقید به احکام اولیه نیست بلکه مطلق است و حاکم اسلامی اولویتی بالاتر از مصالح اسلام و ارائه جلوه زیبا و مترقی از دین اسلام ندارد.
 
وی یادآور شد: نقش زمان و مکان در اجتهاد یکی دیگر از عناصری است که در اجتهاد سلفی و تقلید داعش وار وجود ندارد و تعبیر «اسلام بن بست ندارد» متوجه همین موضوع است.
 
یادگار امام با تأکید مجدد بر اینکه برای حاکم اسلامی ارائه جلوه زیبا از اسلام یک ارزش محسوب می شود، این مسأله را همان نکته ای دانست که به خاطر بی توجهی به آن آبروی اسلام لطمه خورده است.
 
سید حسن خمینی در ادامه به بیان عنصر سوم جداکننده اندیشه جمهوری اسلامی و سلفی گری پرداخت و گفت: اندیشه امام و جمهوری اسلامی علاوه بر آنکه جهت سلبی دارد و نفی تمام پستی ها و پلشتی هاست، بعد ایجابی هم دارد؛ انقلاب اسلامی سلب تمام طواغیت است، اما جمهوری اسلامی ایجاب یک تفکر است؛ در حالی که در فرهنگ داعش و سلفی ها همه چیز در طرد و نفی خلاصه شده است که این امر در افکار اخباریون هم به چشم می خورد.
 
وی تصریح کرد: امروز انتظار امام خمینی از ما بالابردن کارآمدی جمهوری اسلامی و این هدف است که نگذاریم نظام متهم به ناتوانی شود.
 
یادگار امام خطاب به منتخبان مردم گفت: معضلات کشور زیاد است، توانایی ها  هم زیاد است، اما همت ها باید قوی باشد.
 
وی با بیان اینکه نفی مشکلات کشور درمان دردها نیست، گفت: جامعه ما گرفتار مشکل اشتغال، فقر و آسیب های اجتماعی است که اخیرا به آن توجه شده است؛ اما اگر به دنبال حل آنها نباشیم از عقلانیت خالی می شویم، چرا که عقلانیت یک عنصر پیش رو و ارزشمند است که با اتکاء به آن باید ظرفیت خود را بشناسیم و با استفاده از آن مشکلات را حل کنیم.
 
یادگار امام با تشکر از زحمات نمایندگان مجلس نهم و آقای لاریجانی، خطاب به نمایندگان جدید خصوصا دکتر عارف که رأی اول مردم تهران را کسب کرد گفت: اعتماد مردم سرمایه بزرگی است که باید آن را پاس بدارید.
 
وی در ابتدای سخنان خود نیز ضمن یاد امام و شهدای گرانقدر، یادآور شد: اگر خون شهدا نبود، آرامش کشور که امکان رقابت آرام را در خانواده انقلاب فراهم کرده است، وجود نداشت.
 
سید حسن خمینی با تشکر از عبدالرضا هاشم زایی رئیس سنی مجلس دهم شورای اسلامی گفت: امروز با خود مرور می کردم که شاهد ششمین افتتاح مجلس در جوار حضرت امام خمینی همراه با نمایندگان مردم هستم؛  گویی چند روز پیش بود که مراسم افتتاح مجلس پنجم انجام شد و دوستان نماینده در آن دوره به حرم امام راحل آمدند؛ درآن دوره نیز بحث رقابت برای ریاست بین آقایان ناطق نوری و عبدالله نوری بود.
 
وی یادآور شد: چهار سال گذشته نیز به مانند برق و باد گذشت و دوستان واقف به این موضوع باشند که روزها به سرعت می گذرد؛ البته حتما واقف هستید، بنابراین باید قدر این روزها را بدانیم و ان‌شاء‌الله روزهای خوبی در پیش داشته باشیم.
 
رئیس سنی مجلس دهم: اگر امروز اینجا هستم، به خاطر رعایت نصیحت امام است
 
در ابتدای این دیدار رئیس سنی مجلس شورای اسلامی در سخنانی با بیان خاطره ای از حضرت امام(س) گفت: اگر امروز بهد از 30 سال اینجا هستم، به خاطر رعایت نصیحت امام است.
 
عبدالرضا هاشم زائی ظهر امروز در مراسم تجدید میثاق نمایندگان مجلس دهم با آرمان های حضرت امام، ضمن خیر مقدم به نمایندگان مجلس دهم، گفت: سال 62 وقتی من استاندار بودم یک بار به اتفاق آقای ناطق نوری به نزد امام رفتیم و در این دیدار امام نصیحت مهمی به من کرد که هنوز آن را به خاطر دارم.
 
وی ادامه داد: حضرت امام به بنده فرمودند: شما به عنوان استاندار و یک مقام عالی نظام هیچ گاه در اختلافات جناح ها و بلاد وارد نشوید، این اختلافات به خاطر خدا نیست.
 
منتخب مردم تهران در مجلس دهم خاطرنشان کرد: امام فرمودند: اگر همه 124 هزار پیغمبر خدا در یک زمان به رسالت می رسیدند؛ هیچکدامشان با یکدیگر اختلاف پیدا نمی کردند، چرا که همه آنها برای خدا کار می کردند.
 
هاشم زائی تاکید کرد: بنده اگر بعد از 30 سال در اینجا هستم به دلیل رعایت این نصیحت امام است.
آخرین اخبار

انسداد 10 راه روستایی در بم و آبگرفتگی برخی از منازل روستایی

جدیدترین قیمت طلا، سکه و ارز در بازار

کشف مواد مخدر و سلاح جنگي از قاچاقچیان مواد مخدر در ریگان

روستای چاه‌غلامعلی زرند مسدود شد  

رفع ۱۶ نقطه حادثه‌خیز و اجرای پل عابر پیاده در پنج نقطه حادثه‌خیز شهر کرمان

پیش‌بینی هواشناسی از وضعیت هوای کرمان طی امروز و فردا / روند افزایش دما از روز یکشنبه

نتایج اولیه کنکور ۱۴۰۳ نیمه مرداد اعلام می‌شود

سیل و بارندگی  ۱۳۳ میلیارد تومان به بخش کشاورزی عنبرآباد خسارت وارد کرد

باند سازمان يافته قاچاق سوخت در کرمان منهدم شد

رقابت بیش از ۱۲ هزار داوطلب کرمانی در نوبت اول کنکور

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)