کد خبر: ۱۸۱۴۷
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۴
ارسال به دوستان
ذخیره
رییس سابق اتاق بازرگانی ایران مطرح کرد
با یکسری تهدیدات و حرکات و رفتاری که خلاف عرف بین الملل و ناشایست بود از جمله بالا رفتن از دیوار سفارت عربستان، آتش زدن برخی برندها در ایران، ممانعت از ورود بعضی سرمایه گذاران، استفاده نابه جا از کلمه نفوذ، در حالیکه مقام معظم رهبری به درستی اشاره کردند ولی عده ای به عنوان سلاح آن را بکار گرفتند. عملا بسیاری از سرمایه گذارانی که باید به ایران می آمدند و حتی سرمایه گذاران ایرانی خارج از کشور را دچار شک و تردید کردند.

"محسن جلال پور"  درباره دلیل اصلی استعفایش از همه سمت هایی که داشته، اظهار کرد: در حقیقت من اعتقاد دارم مسوولیت امانت است و وقتی مسوولیتی پذیرفته می شود باید تمام توان و هم و غم بر روی آن گذاشته شود و از آنجا که من مسوولیت را دارایی هیچ کس نمی دانم و بار سنگینی را چه در اتاق ایران، چه کرمان و جاهای دیگر بر دوش داشتم، به همین واسطه وقتی احساس کردم در حد توان خدادادی من نیست.

وی در گفت و گو با ایسنا، افزود: اکنون 40 درصد سلامتی ام را از دست داده ام به همین جهت استعفا کردم و دلیل اینکه بیرون آمدم این بود که نمی توانستم امانتدار خوبی باشم، متاسفانه بعد از قلب، گرفتار مشکل ریه و متوجه شدم در سال های پرکاری دقت لازم و رسیدگی به سلامتی ام را نداشته ام.

برجام را یک دستاورد جناحی نبینیم
جلال پور در ادامه در پاسخ به سئوالی درباره ریاست جمهوری ترامپ و فرجام برجام تصریح کرد: از نظر من قبل از آمدن ترامپ هم با بعضی از اتفاقاتی که رخ داد ما در برجام نتوانستیم بهره برداری لازم را ببریم، من اعتقاد داشتم برجام می تواند نقطه خیزشی برای اقتصاد ایران باشد و یک اعتماد به نفس و امیدآفرینی به سرمایه گذاران داخلی و خارجی بدهد و جهشی را در اقتصاد ایران ایجاد کند اما متاسفانه از همان روزهای نخست برخی رسانه ها و جناح های سیاسی با برجام به عنوان یک دستاورد جناحی برخورد کردند نه یک دستاورد ملی!

وی بیان کرد: برجام دستاوری است که با نظر مقام معظم رهبری و همت قوای مختلف حاصل شده و سالها کشور بابت آن هزینه داده است و اینکه آن را یک دستاورد سیاسی و جناحی ببینیم کوته نظری است.

رییس سابق اتاق ایران گفت: از دی ماه 94 که عملا اجرایی شدن برجام اتفاق افتاد، مجموعه هایی که به قصد تخریب افراد و جناح ها وارد شده بودند شروع به مسموم کردن فضا کردند درحالیکه می توانستیم فضایی ایجاد کنیم که هم سرمایه گذاران داخلی، هم بنگاه های موجود و راکد و هم سرمایه گذاران خارجی اعتماد کنند و موجبات حرکت و جهشی در فعالیت های اقتصادی داشته باشیم.

برای رقابت جناحی مانع ورود سرمایه‌گذاران شدیم
وی ادامه داد: اما با یکسری تهدیدات و حرکات و رفتاری که خلاف عرف بین الملل و ناشایست بود از جمله بالا رفتن از دیوار سفارت عربستان، آتش زدن برخی برندها در ایران، ممانعت از ورود بعضی سرمایه گذاران، حرف های فراوان و استفاده نابه جا از کلمه نفوذ، در حالیکه مقام معظم رهبری به درستی اشاره کردند ولی عده ای به عنوان سلاح آن را بکار گرفتند. و با استفاده نادرست و جناحی و کاربرد غلط این کلمه عملا بسیاری از سرمایه گذارانی که باید به ایران می آمدند و حتی سرمایه گذاران ایرانی خارج از کشور را دچار شک و تردید کردند، بنابراین باید گفت قبل از ترامپ از ظرفیت اقتصادی برجام بهره برداری لازم نشد.

وی افزود: آقای ظریف در یکی از صحبت ها گفت اگر به برجام از 100 نمره عدد 5 و یا 95 بدهیم مهم این است که از این نمره چه بهره برداری اقتصادی برای کشور شده است و آن نمره عملا به بهره برداری و استفاده بسته است اما متاسفانه از حداقل هایِ امکان استفاده از برجام برای توسعه بهره گیری نشد.

با آمدن ترامپ شرایط اقتصادی سخت تر می شود
جلال پور تصریح کرد: اینکه امروز ترامپ آمده و شرایط اقتصادی سخت تر می شود را می پذیرم زیرا اعتقاد دارم تغییرات در آمریکا و اروپا بر اقتصاد ما تاثیر می گذارد و این نیست که فکر کنیم اقتصاد ما جدای از اقتصاد دنیا است چراکه معنای اقتصاد یک مجموعه به هم پیوسته است و مسلما افزایش نرخ ارز، نفت و برخی اتفاقات بین المللی بر روی اقتصاد ما تاثیر خواهد گذاشت.

وی بیان کرد: چطور می توانیم بگوییم ترامپ می آید و در مجموعه دنیا تغییرات اساسی حاصل می شود و اقتصاد دنیا تغییر می کند ولی ما تاثیر نمی پذیریم؟ من اعتقاد دارم قبل از ترامپ ابتدا باید در داخل کشور مطلب روشن شده و به یک همفکری، وفاق، هم اندیشی، همفکری، یکسان فهمی و نظر کاملا یکسان نسبت به توسعه و مسائل اقتصادی برسیم و از این طریق می توانیم از بخشی از مزیت های ترامپ استفاده کنیم.

رییس سابق اتاق بازرگانی ایران ابراز کرد: به نظر من آمدن ترامپ می تواند مزیت های خوبی هم داشته باشد، اما اینقدر ما در کشور دچار اختلاف، افتراق و انشقاق هستیم که نه تنها از مزیت بهره نمی بریم بلکه از بحران ها بیشترین صدمه را می بینیم و اگر این اتفاق نظر ایجاد شود نه تنها بحران ها تاثیرگذار نیست بلکه از مزیت ها بیشترین بهره را خواهیم برد.

برای تحقق همدلی به تحزب نیاز داریم
وی در پاسخ به اینکه چرا علی رغم سردادن شعار همدلی در کشور، شاهد این اوضاع هستیم؟ گفت: یکی از علل اصلی این است که در کشور تحزب گرایی نداریم که اگر چنین بود احزاب باید جوابگو می بودند، اما در این شرایط افراد حرف می زنند نه جایی ثبت می شود و نه کسی پاسخگو است، همین حالا خساراتی که در دوره دولت نهم و دهم داشتیم را کدام جناح قبول می کند؟ اصولگرایان که کاملا عقب می نشینند  و اصلاح طلبان هم می گویند از اول هشدار دادیم و هیچ جناجی مسوولیت را  نمی پذیرد، در حالیکه اگر حزبی وجود داشت و او دولت نهم را معرفی کرده بود امروز باید پاسخگو می بود.

منافع ملی هم  رنگ و بوی سیاسی گرفته 

جلال پور اظهار کرد: دلیل دوم این است که همه چیز در کشور رنگ و بوی سیاسی پیدا کرده. حتی منافع ملی، به طور مثال بحث برجام ملی و فراجناحی بود اما اینقدر مساله جناح در کشور پر رنگ شده که برجام هم درگیر جناح شد بنابراین مهم ترین اصل در ابتدا همفکری و همراهی در زمینه توسعه و روال و استراتژی های توسعه در زمینه های مختلف است، براین اساس باید نیازها تعریف شود و تا این تعریف اتفاق نیفتد همین گرفتاری های فعلی ادامه خواهد داشت.




زرم‌حسینی مراقبت سلامت خود باشد
وی در ادامه درباره عملکرد استاندار کرمان اظهار کرد: انصافا استاندار کرمان هم وقت زیادی می گذارد، هم تلاش زیادی می کند و انگیزه و علاقه فراوانی به کار دارد و نه تنها فعالیت های شخصی خود را تعطیل کرده بلکه من نگران سلامتی وی هم هستم، چراکه از دل و جان و با تمام توان و اخلاص کار می کند از این رو اولین خواهش من از وی این بوده که مراقب سلامتی خود باشد.

جلال پور افزود: آقای رزم حسینی کارهای خوبی در استان شروع شده و فکر می کنم اکنون مساله مهم اتمام این کارهاست، به نظر من استان نباید پروژه جدید تعریف کند و حداقل باید طی یکی دو سال آینده دنبال اتمام پروژه ها و به ویژه پروژه های دولت نهم و دهم که روی دست استان مانده است، باشد چراکه یکی از دلایل مهم تورم، وجود پروژه های نیمه تمام و عملا هزینه کردی است که جوابگویی ندارد و اگر نخواهیم این مساله را بپذیریم آینده گرفتاری های بیشتری خواهیم داشت.

وی ابراز کرد: بنابراین با تعیین تکلیف، به اتمام رساندن، بهره برداری و از رده خارج کردن هر کدام از پروژه ها که توجیه ندارد و سر و سامان دادن به هر یک از اینها در شهر کرمان و همچنین پروژه هایی که برای سرمایه گذاران تعریف شده، مطمئنا استان کرمان پیشرفت خوبی خواهد داشت.

رییس سابق اتاق بازرگانی استان کرمان تصریح کرد: استان کرمان یکی از استان های کشور ایران است و محدودیت های کشوری که عمدتا محدودیت های فضای کسب و کار و توسعه اقتصادی است در این استان هم وجود دارد و استان نمی تواند تافته جدا بافته باشد، ضمن اینکه متاسفانه موانع بسیار زیادی برای توسعه وجود دارد و عملا آنچه امروز اتفاق می افتد، بخش کوچکی از حل این موانع است.

وی افزود: 90 درصد مشکلات بنگاه ها رقابت پذیری، موانع اداری، بروکراسی پیچیده، فساد فراوان در جامعه و بسیاری مشکلات دیگر است که باید رفع شود و با تزریق نقدینگی نمی توان همه این مسائل را حل کرد.

جلال پور با اشاره به اینکه اگر نتوانیم واحدهای تولیدی را رقابت پذیر کنیم تولید هیچ فایده ای ندارد، بیان کرد: در بین استان ها و باتوجه به همه محدودیت های موجود، استاندار کرمان و تیم وی به خوبی عمل کرده است و پیشنهاد و خواهش من این است آنچه باقی مانده را به اتمام برسانند و نهایتا به همین برنامه ها سر و سامان بدهند، ضمن اینکه همه ما باید تلاش کنیم فرهنگ رقابت پذیری و اقتصاد رقابتی و فضای مناسب کسب و کار را در کشور ترویج کنیم.

کرمان، جزو 5 استان پیشرو در عرصه اقتصادی

وی درباره وضعیت اقتصادی استان کرمان گفت: من اعتقاد دارم استان کرمان جز 10 استان و یا بی مهاباتر بگویم جز پنج استانی می باشد که طی 10 سال اخیر در عرصه اقتصادی پیشرفت کرده است.

رییس سابق اتاق ایران افزود: کرمان پهناورترین استان کشور و جمعیت آن نسبت به وسعت خیلی کم است اما با این وجود توسعه ای که در سال گذشته در استان کرمان اتفاق افتاده در بسیاری از استان ها رخ نداده است اما متاسفانه فضای اداری کرمان بسته تر، محدودتر و محتاط تر از بقیه استان ها است و من همواره تاکید کرده ام که این فضا باید به سوی پویایی و باز شدن مسیر برای انجام کارها حرکت کند چراکه این نگرانی وجود دارد که برخی سرمایه گذران بخش خصوصی در کرمان حضور کمرنگی داشته باشند، محدودیت بر نظارت های غلط و عدم نظارت بر عدم پاسخگویی و عدم انجام کار از دلایل اصلی این اتفاق است.

وی تصریح کرد: امروز در استان کرمان هرکسی مانع ایجاد کند حفظ منابع ملی و بیت المال را بهانه می کند و هیچ کس نمی گوید که چقدر موجب عدم توسعه استان شده است؟ من اعتقاد دارم باید یک دوره نظارت بر سازمان های استان کرمان برای انجام ندادن ها و پیشگیری ها انجام شود.

جلال پور بیان کرد: اگر امروز نیرویی مانع انجام کاری شود نه تنها حافظ بیت المال نیست بلکه باید جوابگوی مانع ایجاد شده هم باشد زیرا ممکن است این کار موجب عدم سرمایه گذاری صدها هزار میلیارد و همچنین عدم ایجاد اشتغال شود.

وی ابراز کرد: در استان کرمان بیش از 70 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری معدنی انجام شده و سرمایه گذاری سنگینی است، اینکه بخش کشاورزی اُفت اشتغال داشته خبر خوبی است چراکه ما نباید بر روی این بخش برای اشتغال حساب کنیم و باید آن را به بخش صنعت و معدن انتقال دهیم.جلال پور ادامه داد: در سال 80 میزان اشتغال استان در بخش کشاورزی 43 درصد بود که من آن موقع اعلام خطر کردم چراکه با توجه به میزان آب خطرناک بود و امروز این عدد به حدود 20 درصد رسیده و باید سهم آن را به سمت معدن هدایت کنیم.

رییس سابق اتاق بازرگانی استان کرمان در پاسخ به این سئوال که مطالبه گر نبودن مردم کرمان چقدر در عدم توسعه استان نقش داشته؟ گفت: اینکه مردم کرمان مطالبه گر نیستند یک بحث قدیمی و البته درستی است اما بیشتر از مطالبه گری از مسوولین مردم باید از خودشان مطالبه گری داشته باشند و از فکر، توان و ایده خود بهره وری کنند چراکه میزان بهره وری در استان کرمان از میانگین کشوری کمتر است و باید از خودمان توقع را بالاتر برده، فعالیت را بیشتر کرده و در فضای اقتصادی و اجتماعی حضور پر رنگ تری داشته باشیم.

وی افزود: برخی شعارهای مردم کرمان مانع از این امر می شود و همین که نسبت به پنهان کردن کار اعتقاد دارند باعث می شود خیلی از سرمایه گذاری ها در خارج از استان انجام شود، از این رو آنچه مهم است استفاده از امکامات و ظرفیت های موجود در استان می باشد. اگر امروز قرار است 15 میلیون تن فولاد در استان کرمان تولید شود را محور قرار دهیم و نیازهای این کار را بسنجیم اشتغال بسیار زیادی تعریف خواهد شد.

 رانت خواری مشکل کشور است
جلال پور تصریح کرد: مشکل اساسی کشور فضای کسب و کار است، عدم رقابت پذیری و فراوان بودن رانت ها و ارتباطات از یک سو، مشکل بعدی هم عدم کارایی لازم و عدم آینده نگری و پیشرفت مردم است.
وی بیان کرد: ضمن اینکه مشکل دیگر مردم کشور ما این است که طی 50 سال دوران نفتی تنبل شده و به منابع و درآمدهایی که نیاز به فعالیت ندارد، عادت کرده اند که باید این روحیه عوض شود.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

برگزیدگان نخستین رویداد داستان مصور دفاع مقدس معرفی و تجلیل شدند

زمان پخش فصل سوم سریال «سرزمین مادری» مشخص شد

پیش بینی هواشناسی از وضعیت جوی هوا در مناطق مختلف کرمان

پانسمان‌های سوختگی بیمه نیست، اغلب بیماران قادر به تهیه آن نیستند / گلایه از غیراستاندارد بودن تخت‌های سوختگی کشور

قیمت طلا، سکه و ارز شنبه ۲۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳

امکان ثبت نام سرویس مدرسه از اول خرداد

مسئولان ذغالسنگ استان به دستگاه قضایی احضار شدند

اظهارات «تاج» درخصوص جزئیات جدید پرونده فساد در فوتبال

تاکید فرماندار بر رفع نقاط حادثه‌خیز کرمان: حفظ جان شهروندان مهمترین وظیفه است

ریزش زغال سنگ جان کارگر معدن کوهبنان را گرفت

پربازدید ها

معاون وزیر نیرو خبر داد: معافیت کشاورزان از پرداخت هزینه برق تا چهارماه

ضرورت سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ کرمان در زیرساخت ناوگان هوایی

بانک‌ها پای کار مسکن نیایند، هیچ مسکنی ساخته نمی‌شود

قیمت خودروهای داخلی روند کاهشی به خود گرفت

جدیدترین قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۲۷ اردیبهشت‌ماه 1403

تاکید فرماندار بر رفع نقاط حادثه‌خیز کرمان: حفظ جان شهروندان مهمترین وظیفه است

قیمت طلا، سکه و ارز شنبه ۲۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)

افرادی که کارت سوخت آنها خارج از طرح کدینگ است به شرکت نفت مراجعه کنند   (۱ نظر)