کد خبر: ۱۸۷۴۸
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۵
ارسال به دوستان
ذخیره
عضو هیأت علمی دانشگاه پزشکی جیرفت:
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت گفت: مدرسه به دلیل کارکردهای مهم آموزشی و تربیتی و جایگاهی که در بین نوجوانان دارد، نقش مهمی را در زمینه ارتقای توانمندی نوجوانان و مراقبت از آن‌ها در برابر آسیب‌های اجتماعی بر عهده دارد.
فارس نوشت:
نوذر نخعی صبح امروز در نشست کارگروه آسیب‌های اجتماعی با اشاره به پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، شیوه فرزندپروری و نقش آموزش و پرورش در این زمینه اظهار داشت: مدرسه به دلیل کارکردهای مهم آموزشی و تربیتی و جایگاهی که در بین نوجوانان دارد، نقش مهمی را در زمینه ارتقای توانمندی نوجوانان و مراقبت از آن‌ها در برابر آسیب‌های اجتماعی بر عهده دارد.

وی با اشاره به مصوباتی که در پیام‌های آموزشی دفتر مراقبت از آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش آمده است، افزود: در گروه سنی کودکان و نوجوانان خطرات مختلفی وجود دارد که به‌ دلیل مقتضیات این سن و زمینه‌های خطرجویی، هیجان‌طلبی و کنجکاوی، به ویژه در بین نوجوانان، آن‌ها را تهدید می‌کند.

نخعی با بیان دلایل زمینه‌سازی گرایش کودکان و نوجوانان به رفتارهای پرخطر تصریح کرد: تاثیرپذیری از فضاهای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، شکست تحصیلی، وجود زمینه‌های مخاطره‌آمیز در خانواده، گرایش به کنجکاوی، گرایش به تفریح و لذت، یادگیری از رسانه‌ها و صنایع فرهنگی از دلایل زمینه‌ساز گرایش کودکان و نوجوانان به رفتارهای مخاطره‌آمیز است.

این مسؤول با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد آسیب‌های اجتماعی عنوان کرد: بحث آسیب‌های اجتماعی عمدتا بهداشت روانی کودکان، نوجوانان و جوانان را خدشه‌دار می‌سازد و مداخله برای عدم وقوع این آسیب‌ها امری ضروری است و باید کودکان و نوجوانانی را که در معرض خطر هستند، بیشتر مورد توجه قرار گیرند.

نخعی با اشاره به شیوه فرزندپروری ابراز داشت: برخی از والدین عقیده دارند که سخت‌گیری نسبت به فرزندان بهترین شیوه تربیتی و ضامن موفقیت آن‌ها در آینده است و در این راستا برخی از والدین سخت‌گیری را از اندازه می‌گذرانند و فراموش می‌کنند که هر کودکی به طور طبیعی تمایل به آزادی و استقلال عمل دارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت ادامه داد: سخت‌گیری بیش از حد روح آزادی را در کودک از بین می‌برد و این ایده غلط را در او به وجود می‌آورد که آزاد و مستقل بودن نامطلوب است. در دنیای پر رقابت امروز، کودک باید دارای اعتماد به نفس باشد و این نیز تنها از طریق پشتیبانی والدین به دست می‌آید.

متخصص اعصاب و روان خاطرنشان کرد: در شرایطی که پدر و مادر تنها سخت‌گیری، کنترل، عشق و محبت را به کار گیرند، فرزندان شخصیت فردی خود را از دست می‌دهند و در تصمیم‌گیری‌های مناسب در زندگی‌شان ناکام می‌مانند، زیرا همیشه این پدر و مادر بوده‌اند که تصمیمات لازم را برای آن‌ها گرفته‌اند.

وی با اشاره به نظریه روان‌شناسان به پدیده فرزندپروری قدرت‌طلبانه عنوان کرد: کودکانی که دارای والدین قدرت‌طلب باشند، استقلال لازم را به دست نمی‌آورند و در شرایطی که نیازمند تصمیم‌گیری باشند، دچار اضطراب می‌شوند و آن‌ها تمایل پیدا می‌کنند که در تمام فعالیت‌ها نقش دوم را بازی کنند.

این مسؤول تاکید کرد: کودکانی که دارای والدین قدرت‌طلب باشند در بزرگسالی نمی‌توانند نقش رهبری را بر عهده بگیرند و همیشه این احتمال وجود دارد که آن‌ها در تمام زمینه‌ها احساس زیردستی نسبت به دیگران داشته باشند و در واقع این کودکان هرگز نخواهند توانست به اهداف مورد نظر خود در زندگی دست یابند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت عنوان کرد: والدین عشق و محبت بیش از اندازه، بدون اعمال کنترل‌های لازم را ابراز می‌دارند در صورتی که کودکان بر حسب رفتار و اعمالشان به تنبیه متناسب نیاز دارند.

وی ابراز داشت: تشویق و تنبیه تنها شیوه‌ای است که موجب می‌شود، کودک بین آن چه درست و آن چه نادرست است، فرق قائل شود و از طریق تشویق و تنبیه والدین است که ارزش‌های فرهنگی فرا گرفته می‌شوند و اگر شرایط ایجاد کند، کودک به تنبیه نیاز دارد.

نخعی اظهار داشت: روش صحیح و متعادل، پذیرش فرزند و محبت به او و در عین حال تنبیه او به خاطر برخی کارها است که  این رفتار به کودک این حس را القا می‌کند که والدین دوستش دارند، امّا برخی رفتارها و اعمال او را تائید نمی‌کنند و کودک احتمالاً لوس بار می‌آید و الگوهای رفتاری ضداجتماعی و مجرمانه از خود نشان می‌دهد.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

سانحه برای بالگرد رئیس‌جمهور در آذربایجان شرقی

این غذاها عمرتان را کوتاه می‌کند

تغییرات قیمتی در بازار سکه، طلا و ارز

مصرف دخانیات به سن ۹ سالگی رسید / دختران نوجوان گروه هدف مافیای دخانیات

پیش بینی هواشناسی از وزش باد و گرد و خاک در کرمان

هشدار پلیس آگاهی کرمان در خصوص کلاهبرداری‌های پروژه هرمي اوربیت نتورک orbitnetwork

حکم مجازات تتلو صادر شد

بیش از 7700 مددجو از زندان‌های استان کرمان آزاد شدند

پارسا پیروزفر با سریالی جدید به نمایش خانگی می‌آید

کرمانی‌ها سال گذشته بیش از 10 میلیارد مترمکعب گاز مصرف کردند

پربازدید ها

پیش بینی هواشناسی از وضعیت جوی هوا در مناطق مختلف کرمان

پیش بینی هواشناسی از وزش باد و گرد و خاک در کرمان

پانسمان‌های سوختگی بیمه نیست، اغلب بیماران قادر به تهیه آن نیستند / گلایه از غیراستاندارد بودن تخت‌های سوختگی کشور

دانش آموزان نگران دریافت کارت ورود به جلسه آزمون‌های نهایی نباشند

ریزش زغال سنگ جان کارگر معدن کوهبنان را گرفت

امکان ثبت نام سرویس مدرسه از اول خرداد

مسئولان ذغالسنگ استان به دستگاه قضایی احضار شدند

این غذاها عمرتان را کوتاه می‌کند

بیش از 7700 مددجو از زندان‌های استان کرمان آزاد شدند

هشدار پلیس آگاهی کرمان در خصوص کلاهبرداری‌های پروژه هرمي اوربیت نتورک orbitnetwork

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)

افرادی که کارت سوخت آنها خارج از طرح کدینگ است به شرکت نفت مراجعه کنند   (۱ نظر)