گفتارنو / عارفه مرادی:
رییس صنف چلوکباب و کبابی کرمان در گفتوگو با گفتارنو در خصوص چگونگی نظارت برواحدهای این صنف میگوید: طبق ماده 72قانون نظام صنفی، اگر کسی شکایتی داشته باشد اتحادیه آن شکایت را بررسی میکند. اتاق اصناف و بازرسین صنعت و معدن و بازرسین صنف وبازرسین بهداشت و دامپزشکی نظارت دارند.
علی گرامی فر در پاسخ به این سوال که با تخلفات چگونه برخورد میکنید، میافزاید: طبق ماده 72 اگر کسی شکایت داشته باشد به اتحادیه فرستاده و اتحادیه انالیزو آن کار را میگیرد؛ اگر پرونده شاکی و متشاکی باهم توافق کردند مختومه میشود وگرنه به تعزیرات فرستاده میشود.
او در تشریح دلایل تفاوت نرخ و قیمتها میگوید: نرخ اشپزخانه ها و چلو کبابی با یکدیگر فرق میکنند.الان نرخ ها رقابتی هستند و براساس وزن هم تغیر میکند. این که گفتم انالیز میشود وزنها انالیز میشوند.
گرامی در پاسخ به این سوال که مردم چگونه از کیفیت مواد اولیه مصرفی اطمینان حاصل کنند،اظهار میدارد: کسی که گوشت تازه و گوسفند؛گاو و گوشت یخی میفروشد مشخص است.
مرغ هم که الان؛همه زیر نظر دامپزشکی هر روز بازررسی میشوند و اگر مواد مصرفی مورد تایید نباشند جمع اوری شده وبهداشت هم به همین صورت برسی میکند.
او در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که بازررسی از مواد اولیه هر چند وقت یکبار انجام میشود؟ میگوید: بازررسی همیشه انجام میشود که زیر نظر دادستانی، بهداشت و دامپزشکی است و در این خصوص گشت بازررسی وجود دارد.
او در پاسخ به این که کسب و کار صنف شما رونق دارد، تصریح میکند: اصلا رونق ندارد.ماده 12 قانون نظام صنفی به ما گفته است که هر کسی امد به ان جواز دهید. ما جواز میدهیم اما این روش جواز دادن حساب شده نیست.
گرامیفر با اذعان به این که فرد جواز را میگیرد و اطلاع درستی از کار ندارد، میافزاید: خوب حساب و کتاب نمیکنند. اول میایند مغازهای را تاسیس میکنند و به هیچ نتیجه ای نمیرسند و اگر جواز نداشته باشند پلمپ میشود و اگر جواز داشته باشد و نتواند ان را بچرخاند جواز باطل میشود.
این فعال صنفی تاکید میکند: کار کارشناسی شده روی افرادی که جواز را میگیرند وجود ندارد.بعضی ها هم که اطلاع درستی ندارند زیان داده اند.
او با بیان اینکه دست زیاد و حریم های صنفی برداشته شده است و مشکلات زیادی برای اصناف به وجود اورده اند، یادآور میشود:هم رونق و کاسبی از دستشان رفته است و الان اقتصاد به صورتی شده است که امسال ما حدود 100نفر جواز باطلی داشته ایم.
گرامی فر با بیان این که ما پیشنهاد کردیم که اگر به صورت فنی امتحان بگیرند یا سابقه کار داشته باشند بهتر است، او ادامه میدهد:ما در اییننامه جدیدمان سابقه کار را لحاظ کرده ایم.