کد خبر: ۳۲۱۷۴
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۲
ارسال به دوستان
ذخیره
مدیرکل منابع طبیعی استان کرمان:
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان گفت: «۸۰۰ میلیون مترمکعب بیلان منفی سفره‌های آب زیرزمینی استان است که با کارهای آبخیزداری توانسته‌ایم ۱۵ درصد آن را جبران کنیم. برآورد شده پنج هزار میلیارد تومان اعتبار برای دوره‌ی ۱۰ ساله نیاز است تا بتوانیم ۵۰۰ میلیون مترمکعب آب هر سال به سفره‌ی زیرزمینی نفوذ بدهیم».

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان اظهار کرد: «حوزه‌ی آبخیز شمال استان ۱۰ و نیم میلیون هکتار است که در یک میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار آن سازه‌ی آبخیزداری ایجاد شده و با این کار سالانه ۳۶۰ میلیون مترمکعب آب مدیریت شده و ۹۸ میلیون متر سالانه نفوذ آب به سفره‌های زیرزمینی را داریم».

مهدی رجبی‌زاده افزود: «سالانه ۲۳ میلیارد مترمکعب بارندگی در استان کرمان داریم که ۷۰ درصد آن تبخیر و سه میلیارد مترمکعب تبدیل به روان‌آب می‌شود که ما آن‌ها را مدیریت می‌کنیم».

رجبی‌زاده بیان کرد: «۸۰۰ میلیون مترمکعب بیلان منفی سفره‌های آب زیرزمینی استان است که با کارهای آبخیزداری توانسته‌ایم ۱۵ درصد آن را جبران کنیم. و برآورد شده پنج هزار میلیارد تومان اعتبار برای دوره‌ی ۱۰ ساله نیاز است تا بتوانیم ۵۰۰ میلیون مترمکعب آب هر سال به سفره‌ی زیرزمینی نفوذ بدهیم».

مدیرکل منابع طبیعی استان کرمان درباره‌ی تصرف اراضی ملی گفت: «شوراهای اسلامی روستاها علت تصرف اراضی ملی در روستاها بودند زیرا سند محلی اعطاء و بخشداری‌ها پروانه صادر کرده‌اند».

وی افزود: «حساسیت‌ها درباره‌ی اراضی ملی در هشت سال گذشته شکل گرفته و عمده‌ی این موارد اراضی در روستاها بعدا در طرح‌های هادی قرار گرفته و تعیین تکلیف شده است».

رجبی‌زاده در ادامه درباره‌ی آتش‌سوزی عرصه‌های منابع طبیعی استان کرمان اظهار کرد: «در سال زراعی جاری رویش‌های خیلی خوبی در مراتع داشتیم و علوفه‌ها که خشک می‌شود، بستر مستعدی برای آتش‌سوزی است».

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان افزود: «در سال جاری تا امروز نزدیک به ۱۷۰ هکتار عرصه‌های جنگلی و مرتعی استان به دلیل آتش‌سوزی از دست رفته ضمن آن‌که در طول سال گذشته ۲۵ فقره آتش‌سوزی در سطح ۹۸ هکتار را داشته‌ایم».

وی با اشاره به این‌که علت ۹۰ درصد آتش سوزی‌ها عامل انسانی بوده است، بیان کرد: «آمار امسال نگران‌کننده است و تقریبا روزی نیست که آتش‌سوزی در منابع طبیعی استان نباشد».

رجبی‌زاده درباره‌ی احداث شهر دل عالم نیز توضیح داد: «این پروژه در سال ۹۴ مطرح و قرار بود شهر در محدوده‌ی بین ماهان و جوپار احداث شود که با مخالفت شورای حفظ حقوق بیت‌المال مواجه و کار متوقف شد».

‌وی درباره تاغ‌زارهای اطراف شهر کرمان گفت: «کاشت تاغ در اطراف کرمان از سال ۴۵ آغاز شده و تا سال ۸۵ صورت گرفته و اکنون ۳۷ هزار هکتار تاغ‌زار در اطراف شهر کرمان داریم».

وی افزود: «تاغ درخت مقاومی است و با بارندگی و آب‌های زیرزمینی آبیاری می‌شود و این درختان از سال سوم به بعد نیاز به آبیاری ندارند».

رجبی‌زاده با اشاره به تاب‌آوری ۳۰ ساله‌ی این درختان بیان کرد: «در هفت سال گذشته در سطح یک‌هزار و ۵۰۰ هکتار کار اصلاح و پرورش تاغ‌زارها را انجام داده‌ایم».

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: «۴/۱۴ میلیون هکتار عرصه منابع طبیعی شمال استان کرمان است و ما ۶۵ نفر نیروی حفاظتی داریم که به ازای هر نفر ۱۸۰ هزار هکتار است در حالی که متوسط سازمان جنگل‌ها ۲۰ هزار هکتار است و این یعنی ما باید نیروهایمان به ۵۰۰ نفر برسد».

وی ادامه داد: «وسعت چهار شهرستان شرقی استان دو میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار است که یک میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار آن عرصه‌ی بیابانی بوده و ۶۵ درصد کانون‌های بحرانی فرسایش بادی در شرق استان واقع است».

رجبی‌زاده با بیان این‌که از سال ۹۵ طرح مقابله با فرسایش بادی و گرد و غبار را تدوین کردیم که ۵۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داشت افزود: «برای مقابله با بیابان‌زایی ۱۱ هزار هکتار نیاز به مالچ‌پاشی داشت که سه هزار و ۳۰۰ هکتار را انجام دادیم و برای امسال برنامه داریم دو هزار هکتار مالچ‌پاشی کنیم ضمن این‌که در این منطقه دو هزار و ۵۰۰ هکتار نهال‌کاری نیز انجام شده است».

 

منبع: برنا

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

قریب به 20 هزار پرونده در کرمان با صلاح و سازش مختومه شد / نجات ۱۶۵ نفر از قصاص

اهدای اعضای بدن بانوی جیرفتی به سه بیمار نیازمند عضو

جدیدترین قیمت طلا و سکه در بازار امروز 22 اردیبهشت 1403

هشدار یک متخصص داخلی از وضعیت نگران کننده چاقی در کشور

معاون دادگستری کرمان: وسایل نقلیه توقیفی برابر قانون تعیین تکلیف شوند

انتقاد تند روزنامه فرهیختگان از فسادهای مالی افشاشده توسط اصولگرایان در هفته‌های اخیر/ دعوای‌شان سر این است که کی کمتر دزدیده!

پیش بینی هواشناسی از وضعیت آب و هوای کرمان؛ روند افزایش دما تا اواسط هفته

خسارات اقتصادی و تهدید سلامتی ثمره بیماری‌های مشترک انسان و دام

بیست‌و‌نهمین جشنواره شعر رضوی در کرمان به ‌کار خود پایان داد

3 کشته در برخورد دو دستگاه خودرو در جاده جیرفت کرمان

پربازدید ها

پیش بینی هواشناسی از وضعیت آب و هوای کرمان؛ روند افزایش دما تا اواسط هفته

عامل شرارت و تيراندازي در عنبرآباد زمين گير شد

انبار کارخانه خودروسازی بم در آتش سوخت

توضیح شهرداری کرمان در خصوص انسداد یک هفته‌ای تقاطع غیرهمسطح شهید بادپا

عوارض تزریق نوروبیون چیست؟

سن دریافت گواهینامه موتورسیکلت تغییر کرد

وزش باد و گرد و خاک مهمترین پدیده جوی در کرمان

3 کشته در برخورد دو دستگاه خودرو در جاده جیرفت کرمان

هیچ مبلغ غیرمجازی هنگام ثبت نام نباید از اولیاء دریافت شود؛ دریافت پول صرفا برای کتاب، بیمه و فرم مدرسه

خسارات اقتصادی و تهدید سلامتی ثمره بیماری‌های مشترک انسان و دام

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)

بشنوید| نوحه خون گلوی حسین با صدای مداح کرمانی   (۱ نظر)