کد خبر: ۳۶۷۳۴
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۸
ارسال به دوستان
ذخیره
استاد پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمان اعلام کرد:
نوذر نخعی با اشاره به اینکه 15 درصد سرماخوردگی‌‎‌ها به کروناویروس مربوط می‌شود و این ویروس جدیدی نیست، اظهار داشت: انتظار داریم در فصل تابستان نیز شاهد این بیماری باشیم، اما شیوع آن کمتر است.

استاد پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه 15 درصد سرماخوردگی‌‎‌ها به کروناویروس مربوط می‌شود و این ویروس جدیدی نیست، اظهار داشت: انتظار داریم در فصل تابستان نیز شاهد این بیماری باشیم، اما شیوع آن کمتر است.

به گزارش فارس، نوذر نخعی با تشریح آخرین یافته‎‌های علمی در بحث بیماری کرونا با اشاره به انواع ماسک پزشکی و غیرپزشکی اظهار داشت: ماسک‎‌های خانگی، پارچه‌‎ای، کتانی، تجاری و دست‎دوز، غیرپزشکی و ماسک‎‌های جراحی و سه‌‎لایه نیز از جمله ماسک‌‎‌های پزشکی هستند.

وی بیان داشت: اما باید در نظر داشت، تنها ماسک‌‎‎های پزشکی استاندارد هستند که جنس آنها بدون بافت است و با ریختن یک قطره آب روی آن مشخص می‌‎شود که به آن جذب نمی‌‎شود، آخرین پیام سازمان بهداشت جهانی این است که در حال حاضر هیچ شواهدی مبنی بر این امر وجود ندارد که عموم مردم از ماسک استفاده کنند.

نخعی با اشاره به دلایل عدم لزوم استفاده از ماسک توسط عموم مردم که توسط سازمان بهداشت جهانی اعلام شده است، تصریح کرد: استفاده افراد سالم موجب ایجاد احساس امنیت کاذب در آنها می‌‎شود، هزینه‌‎های بی‎‌مورد را تحمیل می‎‌کند و در مدتی که کمبود ماسک وجود دارد، دست یافتن پزشکان و پرستاران به آن با مشکل مواجه می‌‎شود.

وی افزود: همچنین مرکز مبارزه با بیماری‎‌های اروپا استفاده از آن را برای عموم مردم به دلایل ذکر شده، بیهوده دانسته و علاوه بر آن یک دلیل دیگر را که عدم استفاده صحیح از ماسک است به آن افزوده، بنابراین مهم‎ترین راهکار رعایت فاصله‎گذاری اجتماعی است.

نخعی با بیان اینکه بیش از 7 روز ویروس روی ماسک زنده می‎‌ماند و ماسک‎‌های خانگی به حدی منافذ آن بزرگ است که نفوذ ویروس را به داخل آن بیشتر می‎‌کند، عنوان کرد: تا حد امکان نباید در در جاهای شلوغ حضور پیدا کرد، اما در صورت لزوم موارد بهداشتی به ویژه فاصله‎‌گذاری اجتماعی رعایت شود.

ادامه داد: همچنین مرکز مبارزه با بیماری‎‌های آمریکا اگر ماسک خانگی بزنید، بهتر از نزدن آن است که برداشت بنده این است که به دلیل فشار روانی ناشی از مرگ و میر مردم در این کشور چنین راهکاری اندیشیده‎‌اند.

استاد پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تأکید بر رفتارهای هوشمند در مقابله با ویروس کووید 19 ادامه داد: اخیراً مشخص شده است که در شهر کرمان بچه‎‌ها انتقال دهنده بیماری بودند که پیش از این از آن غافل بودیم.

نخعی خاطرنشان کرد: تحمل مردم از نظر شرایط اقتصادی و همچنین روحی و روانی کاسته شده است، اگر زمان عید نوروز مردم و مسئولان همکاری نمی‌‎کردند با شرایط وخیمی مواجه می‎‌شدیم، اکنون نیز با رشد کمی مواجه شدیم بر همین اساس باید مراقبت بیشتری کرد.

وی با تأکید بر اینکه گرمای مطلق ویروس را کمتر می‌‎کند، اما به‎طور کامل از بین نمی‎‌برد، اذعان داشت: دو سوم مقالات می‌‎گویند، آب و هوا در کاهش شیوع بیماری کرونا مؤثر است و یک سوم آن را مؤثر نمی‌‎دانند، اما نظر شخصی بنده این است که این عامل مؤثر است و طبق یافته‌‎های علمی به درجه حرارت، سرعت باد 14 روز قبل، جمعیت منطقه و تراکم آن بستگی دارد.

نخعی با تشریح تأثیر وضعیت آب و هوا در شیوع بیماری کووید 19 تأکید کرد: بهترین درجه حرارت 8.7 سانتیگراد، درجه رطوبت 60 درصد و باد با سرعت حدود 20 کیلومتر در ساعت نیز خوب ارزیابی شده، اختلاف دمای صبح و شب نیز اثرگذار است، بنابراین باید با گرم شدن هوا امید داشته باشیم، اما در عین حال مراقبت کنیم.

استاد پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه 15 درصد سرماخوردگی‌‎ها به کروناویروس مربوط می‎شود و این ویروس جدیدی نیست، اظهار داشت: انتظار داریم در فصل تابستان نیز شاهد این بیماری باشیم، اما شیوع آن کمتر است، برخی از منابع نیز می‎گویند که در فصل‎‌های پاییز و زمستان امکان دوباره فعال شدن آن وجود دارد هرچند بعضی از محققان معتقد هستند که این بیماری ممکن است، مانند سارس خودبه‎خود از بین برود.

نخعی تصریح کرد: هم‌‎اکنون علائم جدید بیماری کووید 19 به وضوح دیده می‌شود، 50 درصد نیز بی‌علامت هستند، علائم پوستی به‌صورت بثورات جلدی، قرمزی چشم، ضعف و فلج اندام‎های تحتانی که شبیه سکته مغزی است و درد ماهیچه نیز در موارد جدید مشاهده شده، اما دلیل تغییر این علائم هنوز مشخص نشده است.

وی ابراز داشت: آموزش مانند آنتی‌‎بیوتیک عمل می‎‌کند که هر چه بیشتر شود، مقاومت بیشتری نسبت به آن صورت می‎گیرد، بنابراین باید نسبت به تغییر شکلی آموزش اقدام کرد و همچنین اجبار بیشتری در رعایت مسائل بهداشتی صورت گیرد، البته می‎طلبد، بحث‎های علمی را برای مردم بازگو کنیم.
منبع: فارس
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

مصرف دخانیات به سن ۹ سالگی رسید / دختران نوجوان گروه هدف مافیای دخانیات

پیش بینی هواشناسی از وزش باد و گرد و خاک در کرمان

هشدار پلیس آگاهی کرمان در خصوص کلاهبرداری‌های پروژه هرمي اوربیت نتورک orbitnetwork

حکم مجازات تتلو صادر شد

بیش از 7700 مددجو از زندان‌های استان کرمان آزاد شدند

پارسا پیروزفر با سریالی جدید به نمایش خانگی می‌آید

کرمانی‌ها سال گذشته بیش از 10 میلیارد مترمکعب گاز مصرف کردند

۳۱ درصد مراجعه کنندگان از نحوه ارائه خدمات دستگاه‌های اجرایی رضایت ندارند

الصاق پابند به پای سارقان با بیش از ۳ بار سابقه محکومیت قطعی

برگزیدگان نخستین رویداد داستان مصور دفاع مقدس معرفی و تجلیل شدند

پربازدید ها

پیش بینی هواشناسی از وضعیت جوی هوا در مناطق مختلف کرمان

دستگیری عامل انتشار فیلم قدرت‌نمایی و ضرب و جرح یک شهروند در فضای مجازی

توقيف تريلر حامل 9هزار ليتر سوخت قاچاق در رفسنجان

راهکارهایی برای داشتن استخوان‌های قوی

پانسمان‌های سوختگی بیمه نیست، اغلب بیماران قادر به تهیه آن نیستند / گلایه از غیراستاندارد بودن تخت‌های سوختگی کشور

دانش آموزان نگران دریافت کارت ورود به جلسه آزمون‌های نهایی نباشند

ریزش زغال سنگ جان کارگر معدن کوهبنان را گرفت

امکان ثبت نام سرویس مدرسه از اول خرداد

مسئولان ذغالسنگ استان به دستگاه قضایی احضار شدند

الصاق پابند به پای سارقان با بیش از ۳ بار سابقه محکومیت قطعی

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)

افرادی که کارت سوخت آنها خارج از طرح کدینگ است به شرکت نفت مراجعه کنند   (۱ نظر)