کد خبر: ۳۹۷۳۱
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۸
ارسال به دوستان
ذخیره

شبکه آب سد جیرفت سال‌ها به حال خود رها شده است/اهدافی که برای ساخت سد جیرفت تعریف شده، بعد از ۳۰سال از ساخت سد برآورده نشده است/احداث کانال‌های درجه سه و چهار به‌عهده وزارت کشاورزی است

سد جیرفت درحالی‌که سه‌دهه است مورد بهره‌برداری قرار گرفته، اما هنوز شبکه آب این سد ایجاد نشده است.

به گزارش مهر، نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی ضمن تأکید بر این‌که از وزارتخانه مربوطه سؤال می‌پرسد که چرا بعد از سال‌ها شبکه‌های آب‌رسانی سد جیرفت احداث نشده است، گفت: به مردم می‌گوییم آب غیرمجاز برداشت نکنید، چاه حفر نکنید و از هلیل‌رود هم آب غیرمجاز برداشت نکنید؛ اما در مقابل شبکه‌های آب‌رسانی سد احداث نشده و این امر بسیار عجیب است و با وضعیت موجود تناسبی ندارد.

ذبیح‌الله اعظمی افزود: مسئولان باید بگویند چرا شبکه‌های آب‌رسانی تکمیل نشده و به حال خود رها شده است. حقابه کشاورزان باید تعیین شود.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی گفت: بحث حقابه‌های کشاورزان باید پیگیری شود و درصورت رفع مشکلات می‌توان کشاورزی را در جنوب کرمان با بهره‌وری بیش‌تر پیگیری کرد.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس افزود: اهدافی که برای ساخت سد جیرفت تعریف شده، بعد از ۳۰سال از ساخت سد برآورده نشده است، هدف از ساخت این سد در بخش کشاورزی علاوه‌بر تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی ایجاد شبکه‌های آب بوده است.

وی به دریاچه تنظیمی سد جیرفت اشاره کرد و گفت: تاکنون آبیاری ۳۰هزار هکتار باید محقق می‌شد؛ اما اکنون کم‌تر از یک‌هزار هکتار با کانال‌ها آبیاری می‌شود.

وی افزود: هم‌اکنون نیم‌میلیون مترمکعب ذخیره تنظیمی سد است، از سال۷۱ که سد افتتاح شده، فقط ۳۶کیلومتر کانال ساخته شده و این میزان کافی نیست و بعد از آن احداث کانال‌های درجه سه و چهار به‌عهده وزارت کشاورزی است که متأسفانه در این بخش هم انتظار‌ها برآورده نشده و به‌همین دلیل به کشاورز حقابه‌ای تعلق نمی‌گیرد.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس بیان کرد: بعد از سال‌ها از افتتاح سد، اما کشاورزان از این آب استفاده نمی‌کنند و مشخص نیست چرا اهداف محقق نشده است. نماینده مردم جیرفت در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: شبکه‌های آبیاری انجام نشده و به حال خود رها شده است، کانال‌های محدودی هم که ساخته شده، مملو از گل و لای است و به لایروبی نیاز دارد.

اهداف سد جیرفت محقق نشده است

رئیس جهاد کشاورزی جنوب کرمان نیز در این‌خصوص گفت: سد جیرفت اهدافی را که در بخش کشاورزی مشخص شده بود، محقق نکرده است. سعید برخوری اظهار داشت: بخش کوچکی از اراضی کشاورزی از آب سد مشروب می‌شود و، چون نامنظم است تأثیر قابل‌توجهی ندارد. وی به ظرفیت سد اشاره کرد و گفت: ظرفیت کنونی سد بعد از رسوب سیل‌های اخیر ۳۳۰میلیون مترمکعب است، باید کانال‌هایی زیر سد احداث می‌شد که این اتفاق به‌صورت کامل روی نداده است. درحال‌حاضر نزدیک ۶۰۰هکتار از زمین‌های زیردست سد مشروب می‌شود که بسیار اندک است و همین زمین‌ها هم به‌صورت مناسب آب‌رسانی نمی‌شود. برخوردی اضافه کرد: در ۱۵سال خشک‌سالی عملاً اهداف برآورده نشده و مسئولان مربوطه در این زمینه و برای بهبود این شرایط باید اقدام کنند؛ چون بعد از احداث سد شبکه‌های آب‌رسانی کامل نشد.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

عامل شرارت و تيراندازي در عنبرآباد زمين گير شد

عوارض تزریق نوروبیون چیست؟

نوسان شدید قیمتی در بازار خودرو امروز 20 اردیبهشت1403

اجلاس پیرغلامان فرصتی برای تکریم جایگاه ذاکران امام حسین

وزش باد و گرد و خاک مهمترین پدیده جوی در کرمان

هیچ مبلغ غیرمجازی هنگام ثبت نام نباید از اولیاء دریافت شود؛ دریافت پول صرفا برای کتاب، بیمه و فرم مدرسه

انبار کارخانه خودروسازی بم در آتش سوخت

سن دریافت گواهینامه موتورسیکلت تغییر کرد

ارائه خدمات شرکت آب منطقه‌ای به کشاورزان، صرفا با سند مالکیت تک‌برگ

توضیح شهرداری کرمان در خصوص انسداد یک هفته‌ای تقاطع غیرهمسطح شهید بادپا

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)

بشنوید| نوحه خون گلوی حسین با صدای مداح کرمانی   (۱ نظر)