کد خبر: ۴۱۸۸۹
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۰
ارسال به دوستان
ذخیره
عضو کمیته ملی واکسن کرونا گفت: در شهریور وضعیت واکسیناسیون‌ خوب خواهد شد و به نظر می‌رسد کل ایرانیان در بهمن بتوانند واکسیناسیونشان را کامل کنند.

احتمال تکمیل واکسیناسیون ایرانیان تا پایان سال/ ورود ۲ واکسن دیگر به فاز مطالعه انسانی؛ به‌زودی

عضو کمیته ملی واکسن کرونا گفت: در شهریور وضعیت واکسیناسیون خوب خواهد شد و به نظر می‌رسد کل ایرانیان در بهمن بتوانند واکسیناسیونشان را کامل کنند. ‎
دکتر مصطفی قانعی عضو کمیته ملی واکسن کرونا درباره آخرین اخبار از طرح‌های پژوهشی واکسن‌های ایرانی کرونا گفت: در فاز مقدماتی، هفت طرح در حال پژوهش هستند که هنوز وارد فاز حیوانی هم نشده‌اند. واکسن مشترک پایافن یاخته و اسوه با نام «اُسوید» نیز فاز حیوانی را به اتمام رسانده و آماده ورود به کارآزمایی بالینی فاز انسانی هستند.
وی افزود: همچنین واکسن MRNA شرکت رناپ هم تا آخر تیرماه پرونده خود را تحویل می‌دهد و این دو واکسن آماده هستند تا ماه آینده وارد مطالعه انسانی شوند. مابقی واکسن‌هایی که در فاز حیوانی هستند، احتمالا تا آخر مهر طول بکشد تا بتوانند نتایج و پرونده را تحویل دهند.
قانعی گفت: ان‌شاءالله تا پایان شهریور واکسن کووپارس و همچنین واکسن سیناژن (تولید مشترک ایران و استرالیا) که در مراحل کارآزمایی بالینی هستند، مجوز ورود به بازار را بگیرند.
علت کندی روند ورود دو واکسن ایرانی به واکسیناسیون عمومی کرونا
دکتر قانعی با اشاره به اینکه فعلا تنها دو واکسن کووایران برکت و پاستوکووک موفق به اخذ مجوز مصرف اضطراری شدند، درباره کندی روند ورود این دو واکسن به واکسیناسیون عمومی کرونا در کشور اظهار کرد: واکسن از زمان تولید در هر شرکتی باید مراحل کنترل کیفی را بگذراند و ممکن است در این مرحله به مشکل بخورد یا زمان ببرد.
وی ادامه داد: همچنین از قول مسئول ذی‌ربط واکسن برکت می‌گویم که ظاهرا در یکی از مراحل تولید مشکلی به وجود آمده است که مجبور به تکرار آن مرحله شدند. در مورد واکسن پاستوکووک نیز از ابتدا بنا را بر این گذاشتند که به تدریج تولید در اِسکِیل بالا صورت گیرد و احتمالا در آبان تولید این واکسن بتواند در مقادیر قابل توجهی انجام شود.
عضو کمیته ملی واکسن کرونا درباره اخذ تاییدیه واکسن برکت از سازمان بهداشت جهانی بیان کرد: حتما برای اخذ تاییدیه اقدام خواهد شد، اما این روند زمان‌بر است. هنوز چیزی به ما اعلام نکردند، اما احتمالا مدارک را فرستادند و آموزش لازم را دیدند تا مجوز اخذ کنند.
قانعی ادامه داد: در مورد واکسن فخرا نیز امید می‌رود بتواند تا مهرماه وارد بازار شود. سازندگان آن اعلام کرده‌اند که در یک میلیون دوز می‌توانند واکسن تامین کنند و قصد ندارند زیرساخت بزرگی بسازند و چند ۱۰ میلیون واکسن تولید کنند. نیرو‌های مسلح تصمیم گرفته است به فناوری دست پیدا کند و در عین حال یک نمونه پایلوت هم داشته باشد، اما رسالت خود را این نمی‌داند که سرمایه‌گذاری بزرگی بر تولید واکسن داشته باشد.
وی افزود: در مورد واکسن نورا نیز از زمان آغاز تزریق اول، باید ۶ ماه صبر کرد تا مجوز ورود به بازار بگیرد.
عضو کمیته ملی واکسن کرونا تاکید کرد: ما در شهریور وضعیت واکسیناسیون‌مان خوب خواهد شد و باید تا شهریور صبر کنیم و همچنان از واکسن‌های خارجی استفاده کنیم تا به تدریج وضع‌مان بهتر شود.
وی در ادامه صحبت‌هایش درباره واردات واکسن کرونا افزود: روندی که هلال احمر برای ورود واکسن دنبال می‌کند باید تقویت شود که واردات واکسن بیشتری صورت گیرد. قطعا اگر واکسن در داخل موجود باشد مردم برای واکسن زدن به خارج از کشور نمی‌روند.
قانعی ادامه داد: در مورد اینکه چرا کشور ما تلاش کرد تا به سمت دستیابی به چند پلتفرم ساخت واکسن برود، باید اندکی صبر کرد و شاید اسفندماه بتوان بیشتر در مورد این موضوع توضیح داد. این اقدام پسندیده بوده است و اندکی که بگذرد مشخص می‌شود که لازم بود کشور ما هم چند واکسن داشته باشد.
وی درباره زمان احتمالی پایان واکسیناسیون گروه هدف در ایران تصریح کرد: فکر می‌کنم کل ایرانیان در بهمن بتوانند واکسیناسیون‌شان را کامل کنند.
امکان دعوت از خبرنگاران برای بازدید از خط تولید واکسن‌های ایرانی
وی در خصوص روند تولید واکسن اسپوتنیک در ایران نیز گفت: فناوری این واکسن به شکل کامل برای روسیه است و به شکل قراردادی در ایران تولید می‌شود و زمانی که تولیدات در اختیار سازمان غذا و دارو قرار گیرد می‌توان گفت که تا چه حد می‌تواند تامین کننده نیاز ما به واکسن باشد.
قانعی درباره امکان دعوت از خبرنگاران برای بازدید از خط تولید واکسن‌های ایرانی کرونا، اظهار کرد: فکر نمی‌کنم اکنون برای بازدید از خط تولید به جز گروه‌های خاصی، سایرین را راه دهند، اما احتمالا با افزایش تولید در آینده این اتفاق بیفتد؛ البته این موضوع را امنیتی نمی‌دانم بلکه تلاش می‌کنند مسائل مربوط به هر شرکتی برای خودش محفوظ بماند.
امکان انتخابی بودن واکسن
وی درباره نقش تحریم‌ها در دستیابی به واکسن کرونا تصریح کرد: ما پول کووکس را پرداخت کردیم و باید سهمیه ما را تحویل دهند. این در حالی است که در ابتدا انتقال پول را هم با مشکل مواجه کردند. مشخص است که تحریم‌ها به تامین واکسن برای ایران ضربه وارد کرد؛ زیرا آن‌ها می‌خواستند مردم را در حالت تشنج قرار دهند و هرکاری که از دستشان ساخته بود انجام دادند و در فشار آوردن به مردم از هیچ کاری کوتاهی نکردند.
قانعی درباره امکان انتخابی بودن واکسن، با تاکید بر اینکه هیچ اجباری به تزریق واکسن کرونا وجود ندارد، تاکید کرد: سبدی از واکسن نداریم که بگوییم هرکدام را خواستند تزریق کنند، اما فعلا اجباری هم برای تزریق نوع واکسن وجود ندارد.

برچسب ها: واکسن ، کرونا ، ایران
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

محکومیت‌ وزیر سابق کشاورزی در دولت رئیسی به سه سال حبس

بهره‌مندی 800 واحد مسکونی بردسیر از نعمت آب شرب سالم و پایدار

جدیدترین قیمت طلا و انواع سکه در بازار

افراد مبتلا به کبد چرب لیمو را این طور مصرف کنند

به مناسبت روز دختر برگزار می شود؛ همایش پیاده‌روی خانوادگی در کرمان

نجات کودک هشت ساله از چنگال آدم ربایان

گرم‌ترین صبح کشور در شهداد

استاندار کرمان: توسعه اقتصادی مستلزم توسعه فرهنگی است

کشف دو هزار قوطی شیرخشک احتکاری از انبار یک داروخانه در بم

رئیس سازمان سنجش کشور : دانش‌آموزان یک بار برای ترمیم نمره فرصت دارند/ زمان تمدید نمره

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)

بشنوید| نوحه خون گلوی حسین با صدای مداح کرمانی   (۱ نظر)