کد خبر: ۴۳۰۳۳
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۷
ارسال به دوستان
ذخیره
نظر دو فعال سیاسی درباره وضعیت کنونی اقتصاد:
یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب تاکید کرد: وضعیت فعلی کشور تا زمانی ادامه خواهد داشت، که توسعه و معیشت مردم در اولویت برنامه‌های دولت نباشد. در تمام این سال‌ها همواره اهدافی وجود داشت که مقدم بر توسعه بود.

اگر توسعه و معیشت مردم اولویت مسئولان بود، نباید دلار همچنان گران می‌شد/ حتی یک صفحه از مانیفست اقتصادی ۷ هزار صفحه‌ای دولت رونمایی نکرده‌اند

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب تاکید کرد: وضعیت فعلی کشور تا زمانی ادامه خواهد داشت، که توسعه و معیشت مردم در اولویت برنامه‌های دولت نباشد. در تمام این سال‌ها همواره اهدافی وجود داشت که مقدم بر توسعه بود.
به گزارش ایلنا حسین نورانی‌نژاد درباره تاثیر بالا رفتن قیمت دلار بر زندگی مردم و اینکه این وضعیت تا چه زمانی ادامه‌دار خواهد بود، گفت: این وضعیت تا زمانی ادامه خواهد داشت، که توسعه و معیشت مردم در اولویت برنامه‌های مسئولان نباشد. در تمام این سال‌ها همواره اهدافی وجود داشت که مقدم بر توسعه بود. آنچه که مسلم است، هر دولتی یک سری منافع، خطوط قرمز و خواسته‌هایی دارد. وقتی همه این موارد می‌خواهد دسته‌بندی شود، باید مقدم بر بهبود مستمری شرایط معیشت مردم باشد.
وی افزود: متوسط رشد اقتصادی در بعد از انقلاب حدود ۲ درصد است و در مقابل همیشه تورم دو رقمی داشتیم که در کنار آن تعداد زیادی از مردم به زیر خط فقر سقوط می‌کنند. اما هنوز امر توسعه به اولویت نخست دولت‌ها بدل نشده است. اگر غیر از این بود، شکل دیگری از سیاست خارجی و داخلی را داشتیم. تمام این ابزار‌ها باید در خدمت اقتصاد، رشد، اشتغال قرار بگیرد. ولی به نظر می‌رسد که این امر هنوز در اولویت نیست. آقایان شعار می‌دادند که به راحتی می‌توان دلار را به زیر ۱۵ هزار تومان آورد یا به راحتی می‌توان اشتغال ایجاد کرد. معلوم شد همه این‌ها حرف‌های غیر جدی بود و هیچ پاسخی هم به آن داده نمی‌شود و این موارد باعث می‌شود امیدواری روز به روز کمتر شود.
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در پاسخ به این سوال که پایدار ماندن این شرایط چه وضعیتی را برای مردم ایجاد می‌کند، گفت: با پایداری این وضعیت، شرایط زندگی برای مردم سخت‌تر خواهد شد و در آمار هم دیدیم که تورم رو به بالا چه طور خودش را در سفره مردم نشان می‌دهد. به طور مثال آن‌هایی که درآمد رو به بالایی دارند و می‌توانند تهیه کنند اگر مصرف‌شان بیشتر نشده باشد، در همان اندازه باقی مانده، اما تمام بار قدرت خرید روی دوش طبقه متوسط و محروم افتاده است و خیلی بیشتر از نصف نمی‌توانند دو قلم و سایر اقلام کالای مورد نیاز را تهیه کنند که شرایط بسیار بغرنجی است.
وی تصریح کرد: نکته مهم دیگر این است که چشم‌انداز امید هم توسط دولت فراهم نمی‌شود. ما روزی می‌توانیم این چشم انداز را داشته باشیم که سیاست داخلی و خارجی در خدمت اقتصاد باشد. اما به نظر می‌رسد که فعلا اینگونه نیست.
نورانی نژاد درباره پیوند خوردن مسائل سیاسی به معیشت زندگی مردم گفت: وقتی خبر امضای برجام به گوش مردم می‌رسد با اینکه در عمل هیچ اتفاقی رخ نداده، اما فشار روانی در بازار خودش را نشان می‌دهد. درست است که نمی‌شود تمام مسائل سیاسی را در اقتصاد دخالت داد، اما نمی‌توان تاثیر بسیار جدی سیاست خارجی را بر اقتصاد رد کرد. ما تحت تحریم هستیم و این تحریم‌ها ظالمانه است، اما باید اراده‌ای در مسئولان باشد که سیاست خارجی و بهبود معیشت را در اولویت خودش قرار دهند.
وی درباره راهکار‌های عملی شدن شعار‌های اقتصادی دولت و مجلس درباره بهبود وضعیت اقتصادی مردم گفت: باید یک سازوکاری از سیاست‌ها اعمال شود؛ خروج از توهم، واقع‌بینی نسبت به عرصه سیاست، بهبود روابط در سیاست خارجی، تنش زدایی و حل مسئله برجام و تحریم‌ها باید در اولویت‌های سیاست باشد.
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: حاکمیت برای اینکه بتواند در سیاست خارجی به نتیجه برسد، نیازمند انسجام داخلی است. وقتی یک اقلیت، دسترسی به منابع قدرت دارد انسجامی که باید در داخل رخ دهد اتفاق نمی‌افتد، حمایت از سیاست‌های بین المللی کاهش پیدا می‌کند و آن وقت نمی‌تواند از موضع قدرت وارد شود و این مجموعه دلایل باعث می‌شود که تاثیرش را بر سفره مردم مشاهده کنیم. اقتصاد کاملا وابسته به سیاست است، اما به نظر می‌رسد سیاست قصد خدمت به اقتصاد را ندارد و دارد راه خود را می‌رود.

اگر توسعه و معیشت مردم اولویت مسئولان بود، نباید دلار همچنان گران می‌شد/ حتی یک صفحه از مانیفست اقتصادی ۷ هزار صفحه‌ای دولت رونمایی نکرده‌اند

حتی یک صفحه از مانیفست اقتصادی ۷ هزار صفحه‌ای دولت رونمایی نکرده‌اند
یک فعال سیاسی اصولگرا گفت: دولت بعد از مدتی به این نتیجه خواهد رسید که مملکت داری سخت است و آیا باز هم میتوان شعار داد که دولت‌های قبل غرب گرا, غرب زده و وابسته بودند, بعد که سرها به سنگ بخورد مجددا روش‌هایی که به دولت‌‌های قبل اجازه اجرا ندادند را در این دولت اجرا کنند.
به گزارش ایلنا محمد مهاجری در باب فضای حاکم بر آینده مذاکرات احیای برجام و تاثیر این موضوع بر افزایش قیمت ارز و اینکه آیا دولت رییسی در ایام پایان سال توان مقابله با تبعات این موضوع بر بازار را خواهد داشت، گفت: هدف دولت ابراهیم رییسی از مذاکرات، بهبود وضع معیشتی نیست. نحوه ورود و شعارهایشان نشان می‌دهد که دل به مذاکرات برای رفع تحریم‌ها نبسته‌اند. برداشتم این است که نگاه دولت به شرق است و تصورشان این است که با افزایش میزان صادرات نفت خام به چین بتوانند مشکل ارزی کشور را حل کنند. بنابراین آنها به دنبال این هستند که قیمت ارز و ارزاق عمومی و قیمت بسیاری از کالاها را از طریق فروش نفت به چین حل کنند.
وی درباره برنامه‌های اقتصادی دولت سیزدهم گفت: دولت روی کاغذ قول‌هایی داده است که برای مردم به صورت تئوریک توضیح داده نشده است؛ مثلا آقای رئیسی از آن ۷۰۰۰ صفحه‌ای که در انتخابات به عنوان مانیفست اقتصادی مطرح کردند حتی یک صفحه هم رونمایی نکردند و تا امروز دولت برنامه‌ای مطرح نکرده است ضمن اینکه افرادی که در مناصب اقتصادی هستند دیدگاه‌هایشان نه شفاف و نه منطبق بر هم است. از سوی دیگر ستاد اقتصادی دولت نه تنها تلاش چندانی را انجام نداده بلکه کارهایی هم که مطرح می‌کنند بیشتر شعار است، می‌گویند ما از بانک مرکزی استقراض نکردیم که حرفشان هم غلط نیست اما از بانک‌ها استقراض کردند که در نتیجه بانک‌ها هم بدهی‌های‌شان به بانک مرکزی افزایش یافته است، در واقع استقراض غیرمستقیم کردند.
وی ادامه داد:‌ از طرفی افزیش قیمت دلار و بسیاری از مواد غذایی و ارزاق و مواد اولیه نشان می‌دهد که دولت در ۱۰۰ روز اول می‌توانست یک دوره طلایی موفقی داشته باشد. به نظرم دولت شجاعت کارهای سخت را ندارد.
این فعال سیاسی با اشاره به برخی تجمعات معیشتی در شهرهای مختلف گفت: من با هر رفتار خشونت‌آمیزی مخالفم. تحلیل من این است تجمعاتی که در سال ۹۶ صورت گرفت توسط یک جناح سیاسی تدارک شده بود. در سال ۹۸ هم یک جناح سیاسی دیگر از آن بهره‌برداری کرد. امروز هم تجمعات مردمی در باب اعتراض به موضاعات مختلف را مشاهده می‌کنیم که ربطی هم به اصفهان ندارد گاهی روبروی مجلس هم این اعتراضات صورت می‌گیرد به نظرم نباید جلوی اعتراضات مردمی را گرفت باید اجازه داد مردم حرف‌هایشان را بزنند. گرچه مطمئن نیستم همه مردم حوصله داشته باشند برای رسیدن به خواسته‌هایشان تجمع کنند. خدا کند روش‌هایی که برای خواسته‌هایشان بیان می‌کنند روش‌های مسالمت‌آمیزی چون، تجمع، حضور در فضای مجازی و مطرح شدن خواسته‌هایشان از فضای رسمی باشد.
مهاجری تصریح کرد: دولت بعد از مدتی به این نتیجه خواهد رسید که مملکت‌داری سخت است و آیا باز هم می‌توان شعار داد که دولت‌های قبل غرب‌گرا، غرب‌زده و وابسته بودند، بعد که سرها به سنگ بخورد مجددا روش‌هایی که به دولت‌‌های قبل اجازه اجرا ندادند را در این دولت اجرا کنند.

 

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟

قیمت طلا و سکه کاهشی شد

رگبار باران، رعد و برق و تندبادهای لحظه‌ای استان کرمان را فرا می گیرد

کشف 30 میلیارد لوازم خانگی قاچاق در کرمان

موارد ابتلا به سرخک در رفسنجان در حال افزایش است؛ هشدار مرکز بهداشت به خانواده‌ها برای تزریق واکسن

صعود قیمت خودروهای داخلی و خارجی در بازار

کارمندان دولت حق دریافت هدیه را ندارند

درخشش ورزشکاران کرمانی با 3 عنوان قهرمانی لیگ برتر در سال جدید

عامل قدرت نمایی با سلاح سرد در رفسنجان دستگیر شد

کرمان جزو استان‌های با بیشترین فوتی در حوادث رانندگی

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)

بشنوید| نوحه خون گلوی حسین با صدای مداح کرمانی   (۱ نظر)