کد خبر: ۴۳۱۷۳
تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۴۰۰ - ۲۰:۵۹
ارسال به دوستان
ذخیره
مدیر بخش مرکز زلزله شناسی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی هشدار داد:
علی بیت اللهی مدیر بخش مرکز زلزله شناسی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: ساخت‌وسازی که باعث از بین رفتن شرایط اقلیمی و جغرافیایی منطقه شود مشکل‌ساز خواهد بود.

علی بیت اللهی مدیر بخش مرکز زلزله شناسی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: ساخت‌وسازی که باعث از بین رفتن شرایط اقلیمی و جغرافیایی منطقه شود مشکل‌ساز خواهد بود.
علی بیت اللهی مدیر بخش مرکز زلزله شناسی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در اختتامیه همایش پیامد‌های اجتماعی زلزله در بم گفت: زلزله بم در بدترین زمان ممکن رخ داد و بر اساس برآورد‌ها و آمار جهانی تلفات زلزله در شب هنگام سه برابر روز است. زلزله بم با بزرگی ۶/۶ ریشتر در زمانی که مردم خواب بودند، رخ داد و البته در آن سال‌ها تجهیزات و دستگاه‌های لرزه نگاری وجود نداشت و این کمبود تجهیزات خطا در مکانیابی را موجب شد.
وی با اشاره میزان آسیب و تخریب در بم افزود: براساس آمار منتشر شده در زلزله بم بیش از ۳۳ هزار نفر جان خود را از دست دهند و بیشترین آسیب و کشته مربوط به ساختمان‌های خشت و گل بوده است و سازه‌هایی که حتی اندکی از آیین نامه اصول مهندسی و ساختمان سازی را رعایت کرده بودند، آسیب چندانی ندیده و تخریب نشده بودند.
بیت اللهی درمورد موقعیت جغرافیای بم و گسل‌های موجود در منطقه گفت: محدوده بم از لحاظ تکتوتیکی محدوه فعالی است. گسل‌های متعددی شمال، غرب و شرق این ناحیه را در برگرفته است.
بیت‌اللهی با اظهار اینکه قنوات میراث تاریخی بم و باعث آبادانی شهر هستند، تاکید کرد: باید در حفظ و نگهداری و جلوگیری از آلودگی قنات‌ها بسیار دقت کنیم همچنین از نظر مکان‌یابی باید مراکز صنعتی و آلوده کننده توجه بسیاری داشت به ویژه اینکه متاسفانه در زلزله بم تعدادی از این قنات‌ها تخریب شدند.

شهر بم روی گسل بم-بروات گسترش یافته است
مدیر بخش زلزله شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به گسترش شهر بم به سمت گسل بم-بروات، گفت: بر اساس داده‌های نگاره‌های ماهواره‌ای در سال ۲۰۲۱ این شهر دقیقا روی گسل بم-بروات گسترش یافته و ساخته می‌شود.
وی با تاکید بر اینکه باید حریمی برای گسل بم-بروات تعیین شود، تصریح کرد: حداقل باید ساختمان‌ها با سخت‌گیری بیشتری احداث شوند و از ساخت ساختمان‌های مهم، مخازن آب و سوخت روی این حریم جلوگیری شود. در این راستا ضابطه ساخت و ساز روی حریم گسل‌ها منتشر شده است.
بیت‌اللهی با اظهار اینکه استان کرمان از نظر ساخت‌وساز وضعیت مطلوبی ندارد، گفت: این استان از نظر تعداد ساختمان‌ها و درصد خانوار‌های بی‌برخوردار از فضای کافی استان مقام دوم را دارد. همچنین از نظر تعداد واحد‌های مسکونی در بافت‌های فرسوده، وضعیت کرمان مطلوب نیست.
به‌گفته وی از نظر ضریب نسبی خطر و میزان مسکن مورد نیاز قابل بازسازی و بهسازی استان کرمان یکی از نیازمندترین استان‌های کشور است.
بیت‌اللهی ساخت و ساز دوباره روی گسل را یکی از دغدغه‌ها بیان کرد و گفت: در شهر بم گسل مسبب زلزله مورد توجه قرار نگرفت؛ از آنجایی که بازسازی‌ها با عجله انجام شد این مسئله مغفول باقی ماند.
وی با اظهار امیدواری از اینکه حریم گسل‌های بم با اعتباری ناچیز به سرعت مشخص شود، تاکید کرد: این امر ضرورت بسیار زیادی دارد که تجربه انجام آن را در سایر شهر‌های بزرگ داریم.
بیت‌اللهی همچنین تصریح کرد: طبق اقلیم و شرایط منطقه باید شهرسازی و بازسازی شهری مورد توجه بیشتری قرار بگیرد، زیرا ساخت‌وسازی که باعث از بین رفتن شرایط اقلیمی و جغرافیایی منطقه شود مشکل‌ساز خواهد بود.
مدیر بخش زلزله شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی یکی از نکات بسیار مهم در مقوله زلزله را غفلت از تاثیرپذیری این پدیده طبیعی دانست و گفت: تا ۲۰۰۳ هیچ زلزله‌ای در شهر بم ثبت نشده است؛ این باعث شد به نوعی از توجه به زلزله‌خیز بودن این منطقه غفلت شود.
وی ادامه داد: این در حالی است که شهر بم روی گسل قرار دارد و از ۲۰۰۳ به بعد شاهد وقوع زلزله‌ها هستیم.

توجه به اسکان موقت واضطراری در زمان زلزله یکی از مسائل مهم است
بیت‌اللهی یکی از مسائل بسیار مهم پس از وقوع زلزله را مقوله اسکان اضطراری و موقت بیان و تصریح کرد: بر اساس استانداردها، اسکان اضطراری بین یک تا سه ماه و اسکان موقت نیز حداکثر یک سال باید طول بکشد، اما اسکان موقت در شهر‌های بزرگ ممکن است چند سال زمان ببرد.
به‌گفته وی، یافتن مدلی مناسب برای اسکان موقت یکی از کار‌هایی به‌شمار می‌رود که نیازمند بررسی جدی است.
بیت‌اللهی مغفول ماندن توجه به بازتوانی روحی مردم در زلزله، مقاوم‌سازی ساختمان‌های فرهنگی و میراث تاریخی و حفظ سیمای شهری پس از بازسازیرا از نکات مهم بیان کرد.
مدیر بخش زلزله شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، با تاکید بر اینکه نباید فقط جنبه‌های منفی گسل‌ها را دید، تصریح کرد: اگر گسل بم-بروات نبود اصلا شهری به نام بم نیز وجود نداشت. این گسل مثل سد زیرزمینی آب‌های زیرسطحی را بالا آورده و قنات‌هایی که شکل می‌گیرد در اثر این گسل قابل استحصال و موجب سرسبزی منطقه شده است.
بیت‌اللهی در پایان با اظهار اینکه همه شهر‌های بزرگ ایران در کنار گسل‌ها ساخته شده‌اند، افزود: در سرزمین خشک و کم‌آب ایران، چشمه‌ها از طریق درز و شکاف‌های سنگ‌ها که ناشی از گسل‌ها هستند، بیرون می‌آید. در واقع هرکجا گسل‌ها وجود داشتند، شهر‌ها نیز آنجا شکل گرفته‌اند. گسل‌های شمال تبریز، شمال تهران، جنوب مشهد، کرمان، شیراز و... نمونه‌هایی هستند که موجب شکل‌گیری شهر‌ها شده‌اند.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

کرمان بهترین نقطه کشور برای تولید انرژی خورشیدی

استخدام نيروي پليس در شمار زيادي از رشته‌هاي دانشگاهي

آغاز پخش سریال تلویزیونی بدل از جمعه

این سرطان دیگر یک بیماری سالمندان نیست / افزایش سرطان روده بزرگ در کودکان و نوجوانان

وقوع ناپایداری‌های جوی در نقاط مختلف استان کرمان

فراهم شدن امکان پرداخت مالیات در ۱۵ قسط

با گذشت اولیای دم  جوان جازموریانی از قصاص رهایی یافت

تعطیلی «پنجشنبه‌ها» تصویب نشد

نظارت چندانی بر عملکرد باشگاه‌ها وجود ندارد

آغاز ثبت‌نام آزمون ورودی مدارس فرهنگ در کرمان از امروز

پربازدید ها

پیش بینی هواشناسی از وضعیت جوی کرمان

وقوع ناپایداری‌های جوی در نقاط مختلف استان کرمان

امتحانات نهایی توسط آموزش و پرورش برگزار نمی‌شود

وزارت بهداشت: اعتبار درمان رایگان مصدومان تصادفاتی کامل پرداخت نمی‌شود

تیراندازی منجر به جرح در نزاع خانوادگی در کهنوج

محکومیت‌ وزیر سابق کشاورزی در دولت رئیسی به سه سال حبس

مدیرکل بهزیستی کرمان: برخی از مسئولین اعتقادی به پیشگیری از معلولیت‌ها ندارند

گرم‌ترین صبح کشور در شهداد

تشکیل پرونده قضایی به اتهام فساد در‌ یک باشگاه فوتبال کرمانی

نجات کودک هشت ساله از چنگال آدم ربایان

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)

بشنوید| نوحه خون گلوی حسین با صدای مداح کرمانی   (۱ نظر)