کد خبر: ۴۶۵۱۰
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۹
ارسال به دوستان
ذخیره
رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت:
رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت با اشاره به آمار رو به افزایش کم شنوایی در ایران، اختلالات شنوایی در میان کارگران را بسیار بالا توصیف کرد.

رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت با اشاره به آمار رو به افزایش کم شنوایی در ایران، اختلالات شنوایی در میان کارگران را بسیار بالا توصیف کرد.

به گزارش ایلنا، سعید محمودیان، با بیان اینکه سلامت گوش و شنوایی به عنوان یکی از برنامه‌های دارای اولویت در وزارت بهداشت مطرح شده است، گفت: این اولویت به دلیل شیوع بالای کم شنوایی در جهان و ایران ایجاد شده است.

وی افزود: علی‌رغم تمام پیشرفت‌هایی که در علم پزشکی رخ داده است، متأسفانه بر اساس گزارش‌های مستند سازمان جهانی بهداشت و بررسی‌هایی که در وزارت بهداشت ایران انجام شده است، آمار کم شنوایی روند رو به افزایشی داشته است چنانکه اگر این اختلال را به عنوان یک بیماری در نظر بگیریم، میزان آن در جامعه ۶.۷ درصد جمعیت است بدین معنی که ۶.۷ درصد جمعیت ایران دچار اختلال کم شنوایی هستند. این عدد نزدیک آمارهای جهانی است.

محمودیان یادآور شد: این بیماری در سال ۲۰۰۵، رتبه سیزدهم را در میان بار بیماری‌ها به خود اختصاص داده بود، اما این رتبه در سال ۲۰۲۰ به سوم رسیده است. این بدین معنی است که ریسک فاکتورها در حوزه کم شنوایی به خوبی کنترل نشده و مبتلایان به این اختلال افزایش پیدا کرده است.

وی همچنین در مورد شیوع کم شنوایی در گروه‌های سنی اظهار کرد: آمار این بیماری در میان نوزادان حدود ۳ نفر در هر هزار تولد است که در برخی از استان‌ها به حدود ۷ نفر و برخی دیگر به ۱۴ نفر در هر هزار تولد می‌رسد که میانگین آن ۳ نوزاد کم شنوا در هر هزار تولد است. آمار شیوع اختلال کم‌شنوایی در بچه‌های پیش دبستانی حدود ۳ تا ۵ درصد و در دانش‌آموزان نیز حدود ۱۳ تا ۱۴ درصد است. این آمار در سالمندی به شدت افزایش داشته و به بالای ۶۷ درصد رسیده و در افراد بالای ۸۰ سال نزدیک ۱۰۰ درصد می‌رسد.

محمودیان تصریح کرد: توجه به شیوع بالای کم‌شنوایی بسیار دارای اهمیت است چرا که عواقب و عوارض زیادی ایجاد می‌کند، چنانکه در میان سالمندان موجب دمانس شده و آمار آلزایمر را تا ۷ برابر افزایش می‌دهد. از سوی دیگر در دوره نوزادی و کودکی موجب اختلال یا تأخیر در گفتار شده و عملا دو نوع معلولیت ایجاد می‌کند. از سوی دیگر در دوران دانش‌آموزی نیز عقب‌ماندگی تحصیلی ایجاد می‌کند و این موضوع در آینده کار، معاش، درآمد و حتی ازدواج آن‌ها را به خطر می‌اندازد.

وی بیان کرد: ما امروز از واژه‌ای به عنوان ناشنوایی استفاده نمی‌کنیم بلکه از کم‌شنوایی استفاده می‌کنیم، کم‌شنوایی درجه دارد و افرادی که در گذشته به آن‌ها کر گفته می‌شد الان به عنوان سخت‌شنوا شناخته می‌شوند، در واقع شنوایی این افراد به شدت افت کرده به گونه‌ای که ارتباط آن‌ها قطع می‌شود. اگر افرادی سخت‌شنوایی متوسط به بالا داشته باشند معمولا در گفتار هم دچار اختلال می‌شوند. درمان افراد سخت‌شنوا کاشت حلزون شنوایی است.

او ادامه داد: در حاضر برنامه سلامت شنوایی وزارت بهداشت که تمامی ایرانیان را دربر می‌گیرد شامل غربالگری برای تمامی نوزادان است و خوشبختانه برای افراد زیر چهار سال سخت‌شنوا کاشت حلزون انجام خواهد شد. برای سایر افراد نیز سمعک تجویز می‌شود. خوشبختانه در جهت عدالت‌محوری و دسترسی همه افراد با کمک بیمه‌ها عمل کاشت حلزون شنوایی برای افراد زیر چهارسال رایگان انجام خواهد شد.

وی تأکید کرد: باید با مراقبت‌های بهداشتی مانند شناسایی زودهنگام و ارائه خدمات درمانی به موقع مانند جراحی کاشت حلزون یا استفاده از سمعک آمار کم‌شنوایی و سخت‌شنوایی در کشور کاهش پیدا کند و این افراد بتوانند مانند سایر افراد جامعه زندگی کنند.

رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت در ادامه با بیان اینکه درصد جراحی کاشت حلزون در خردسالان کم‌شنوایی که هنوز به سن گفتار یا زبان‌آموزی نرسیده‌اند، کاملا موفقیت‌آمیز است و فرد بلافاصله مانند دیگر افراد خواهد شد و اگر به این مسئله رسیدگی نشود، مثلا به سن بیست سالگی برسد از آنجایی که سن زبان‌آموزی را رد کرده است از شانس بهبودی کمتری برخوردار است به همین دلیل لازم است که از همان سنین پایین غربالگری انجام شود.

وی افزود: برای افرادی که پس از سن زبان‌آموزی دچار کم‌شنوایی می‌شوند، محدودیتی برای جراحی کاشت حلزون نداریم. فرض کنیم فردی دچار بیماری عفونی می‌شود یا تصادف می‌کند و به این دلیل دچار سخت‌شنوایی می‌شوند، این افراد برای کاشت حلزون کاندیدا می‌شوند و محدودیتی برای آن‌ها وجود ندارد اگرچه برای افرادی که عصب‌های شنوایی آن‌ها کم شده باشد میزان موفقیت این عمل جراحی کم می‌شود.

او همچنین در مورد هزینه‌های کم شنوایی بر کشورها نیز اظهار کرد: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت کم‌شنوایی سالانه حدود ۸۰۰ میلیارد دلار بر نظام سلامت کشورها صدمه ایجاد می‌کند. اگر کشورها برنامه‌های پیشگیرانه برای کم‌شنوایی نداشته باشند، نظام سلامت آن‌ها باید سالانه هزینه گزافی را بپردازد. عملا سالی ۳ هزار تا ۵ هزار نوزاد در کشور به دنیا می‌آیند که به کم‌‌شنوایی شدید مبتلا هستند، اگر به این افراد رسیدگی نشود باید برای آن‌ها در آینده هزینه‌های مختلفی شود، از سوی دیگر این افراد دیگر مولد نبوده و دچار مشکلات اجتماعی و اقتصادی خاصی هم خواهند شد.

وی یادآور شد: بر اساس بررسی‌هایی که تا سال ۹۵ در کشور انجام شد، مشاهده کردیم که برنامه‌های غربالگری و درمان زودهنگام برای کودکان زیر چهار سال کیفیت زندگی این افراد را علی‌رغم شنوایی تا ۷ درجه می‌تواند افزایش دهد و مثلا اگر یک میلیارد تومان برای غربالگری هزینه می‌دهیم از آن سو حدود ۲۰ میلیارد تومان صرفه‌جویی می‌کنیم. به همین دلیل یک برنامه کاملا مقرون به صرفه برای بیمه‌ها، مردم و… است.

محمودیان در ادامه در رابطه با عوامل خطری که موجب کم‌شنوایی می‌شوند نیز گفت: در حال حاضر عفونت‌ها، برخی از آنتی‌بیوتیک‌ها و مصرف خودسرانه آن‌ها و دیگر داروها، اختلالات ژنتیکی و ازدواج‌های فامیلی که تحت مراقبت نیستند، ضربه به سر، بیماری‌های گوش و اصوات پرخطر از جمله عوامل خطری هستند که موجب کم‌شنوایی می‌شوند.

وی یادآور شد: مردم متأسفانه به اصوات به عنوان یک ریسک فاکتور برای کم‌شنوایی توجه ندارند، سر و صداهای شهری، استفاده از هندزفری و هدفون‌ها با صدای بلند و به مدت طولانی از جمله خطراتی است که ممکن است موجب کم‌شنوایی شود.

رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت همچنین در مورد وضعیت سلامت گوش در میان کارگران نیز اظهار کرد: شیوع کم‌شنوایی در میان کارگران بسیار بالا است. بر اساس بررسی‌های انجام شده در میان اقشار مختلف اختلالات شنوایی در ۱۷ درصد افرادی که در مراکز صنعتی حضور داشتند وجود داشت. اگر کارخانه‌ها و کارگاه‌ها نیز بررسی شوند آمار این اختلالات افزایش پیدا می‌کند.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

جدیدترین قیمت طلا، سکه و ارز در بازار

پیش بینی هواشناسی از وضعیت جوی کرمان

تیراندازی منجر به جرح در نزاع خانوادگی در کهنوج

حضور زهرا نعمتی در پارالمپیک پاریس هنوز قطعی نیست

این دفاعیه‌ شخصی من نیست، دفاع از جمهوریت است/ نامه شورای نگهبان کیفرخواستی علیه نهاد ریاست‌جمهوری بود

این دفاعیه‌ شخصی من نیست، دفاع از جمهوریت است/ نامه شورای نگهبان کیفرخواستی علیه نهاد ریاست‌جمهوری بود

رئیس غله استان کرمان: برای پرداخت مطالبات گندم‌کاران اختیاری نداریم

افت چشمگیر قیمت خودروهای داخلی و خارجی

امتحانات نهایی توسط آموزش و پرورش برگزار نمی‌شود

مدیرکل بهزیستی کرمان: برخی از مسئولین اعتقادی به پیشگیری از معلولیت‌ها ندارند

پربازدید ها

پیش بینی هواشناسی از وضعیت آب و هوای کرمان؛ روند افزایش دما تا اواسط هفته

پیش بینی هواشناسی از وضعیت جوی کرمان

3 کشته در برخورد دو دستگاه خودرو در جاده جیرفت کرمان

خسارات اقتصادی و تهدید سلامتی ثمره بیماری‌های مشترک انسان و دام

رئیس شبکه بهداشت رودبار جنوب هشدار داد: ثبت ۶۰ مورد عقرب‌گزیدگی در فروردین ماه امسال

رییس کل دادگستری استان کرمان عنوان کرد: افزایش ۳۰ درصدی میزان مطالبات معوق بانکی در کرمان

هشدار یک متخصص داخلی از وضعیت نگران کننده چاقی در کشور

قریب به 20 هزار پرونده در کرمان با صلاح و سازش مختومه شد / نجات ۱۶۵ نفر از قصاص

اهدای اعضای بدن بانوی جیرفتی به سه بیمار نیازمند عضو

معاون دادگستری کرمان: وسایل نقلیه توقیفی برابر قانون تعیین تکلیف شوند

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)

بشنوید| نوحه خون گلوی حسین با صدای مداح کرمانی   (۱ نظر)