همزمان با فرا رسیدن عید نوروز، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان رفسنجان توصیههایی برای خرید و نگهداری ماهی قرمز ارائه کرد.
به گزارش گفتارنو به نقل از دامپزشکی کرمان، محمود مقامی گفت: اگر سابقه بیماریهای پوستی و آلرژی دارید برای دست زدن به ماهی قرمز و ظروف نگهداری آن از دستکش استفاده نمائید.
وی افزود: آموزش بهداشت فردی به ویژه کودکان در خصوص جلوگیری از دست زدن به ماهی و عدم دستمالی به چشم، صورت و دهان بعد از کار با ظروف نگهداری ماهی ضروری است و بعد از هر بار دست زدن به آب یا ماهیان قرمز دست خود را با آب صابون بشوئید.
مقامی تصریح کرد: این میهمانان کوچک در شرایط خاص و در صورت عدم رعایت شرایط بهداشتی میتوانند ناقل بیماریهای مشترک همچون انواع بیماریهای گوارشی، سل پوستی و.... باشند.
وی در خصوص ویژگیهایهای ماهی سالم بیان کرد: ماهی سالم معمولا تحرک خوبی داشته و دارای پوستی براق بوده و نباید فلسهای بدن برآمده و یا کنده شده باشد، بالهها نباید دچار خوردگی، پرخون و چروکیده باشند. چشمهای ماهی سالم، براق بوده و نباید گود و فرو رفته یا به طور غیرعادی برآمده باشد.
مقامی توصیه کرد: همشهریان از خرید ماهیان مریض با علائم ذکر شده یا داری لکههای رنگی سیاه، سفید و قرمز خودداری کرده چرا که آلودگی ناشی از بیماری آنها به آب منتقل و در صورت تماس دست انسان با این آب افراد دچار مشکلات و تورم پوست خواهند شد.