کد خبر: ۵۴۶۳
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۹
ارسال به دوستان
ذخیره
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: برخی افراد سودجو هنگام سرو قلیان به آن مواد روان‌گردان همچون شیشه اضافه می‌کنند و از مردم خواست از مصرف قلیان پرهیز کنند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وبدا؛‌ دکتر خسرو صادق‌نیت رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در خصوص مضرات قلیان گفت: میزان دودی که از مصرف یک وعده قلیان وارد ریه‌ها می‌شود 100 تا 200 برابر سیگار است و اطرافیان وی دودی معادل 7 تا 8 نخ سیگار را تنفس می‌کنند. یک باور غلط وجود دارد که چون دود قلیان از آب عبور می‌کند ضرر و خطر کمتری دارد، در حالی که مطالعات نشان داده که تنها اثربخشی آن کاهش دمای زغال گداخته است که مانع سوختن راه‌های هوایی فرد می‌شود تا بتواند دود بیشتری را تا اعماق ریه فرو ببرد. بنابراین آب داخل ظرف قلیان باعث کاهش آسیب‌های دود قلیان نمی‌شود.

وی افزود: مشکل دیگری قلیان شیوع مصرف آن در سنین پایین به ویژه در دختران است و متاسفانه شتابی بیش از مصرف سیگار داشته است.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: مشکل اساسی مصرف قلیان، مصرف خانوادگی آن است که باعث می‌شود کودکان خردسال نیز در معرض دود دست دوم قرار ‌گیرند و در عین حال قبح مصرف دخانیات نیز در خانواده از بین می‌رود. به این ترتیب احتمال افزایش شیوع مصرف مواد دخانی در آینده افزایش چشم‌گیری پیدا خواهد کرد.

دکتر صادق‌نیت گفت: مصرف قلیان در خانه باعث می‌شود که دود آن بر جدار دیوارها و زمین رسوب کند و به دنبال تماس پوستی جذب بدن می‌شود. این مواجهه دست سوم  نام دارد که خصوصا برای خردسالان که دستشان را به زمین و دیوار می‌کشند اهمیت بیشتری دارد. این نوع از مواجهه حتی ساعت‌ها و روز‌ها بعد از مصرف قلیان می‌تواند باعث مواجهه کودکانی شود که به این محیط آلوده وارد می‌شوند و آسیب‌های حود را بر جای بگذارد.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: موضوع جدیدی که نگرانی‌ها را تشدید کرده اقدام برخی افراد سودجو است که هنگام عرضه قلیان در محیط‌های غیرمجاز موادروان گردان همچون شیشه را به تنباکو اضافه می‌کنند به گونه‌ای که مشاهده شده در برخی موارد میزان اضافه شده‌ی این ماده به قدری بوده است که موجب مسمومیت مصرف کننده قلیان و بستری شدن آنها در بیمارستان شده است.

وی افزود: افزودن شیشه به قلیان باعث افزایش وابستگی افراد و همچنین افزایش آسیب‌های ناشی از این دود خواهد شد.

دکتر صادق‌نیت اظهار داشت: باید به خاطر داشت تمامی انواع توتون‌ و تنباکوها جز مواد آسیب‌رسان قطعی محسوب می‌شوند و مهم‌تر آنکه توتون‌ و تنباکوهای معطر و میوه‌ای علاوه بر مضرات فراوان خود، مواد شیمیایی اضافه شده برای طعم‌دهی نیز خود عوارضی را ایجاد می‌کنند.

دکتر صادق‌نیت گفت: برخی از مراکزی که قلیان عرضه می‌کنند واحدهای غیرمجاز و بدون تابلو هستند ،به همین دلیل شناسایی و برخورد با این مراکز بدون همراهی مردم بسیار دشوار خواهد بود.

وابسته کردن افراد برای مراجعه مجدد انگیزه سودجویان از افزودن شیشه به قلیان

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در خصوص انگیزه این سودجویان گفت: مهم‌ترین انگیزه برای این کار وابسته کردن افرادی است که به این مراکز مراجعه می‌کنند. این مراکز به دنبال آن هستند که هم تعداد مراجعانشان و هم میزان مصرف آنها را زیاد کنند. ممکن است فردی به صورت تفریحی از قلیان استفاده کند اما وقتی از مواد محرک و مخدر در آنها استفاده شود، به آن وابسته می‌شوند و مراجعات مکرری خواهند داشت.

دکتر صادق‌نیت خاطرنشان کرد: مصرف کنندگان قلیان تا حد ممکن مصرف این مواد را کاهش دهند و اگر به فکر سلامت خود نیستند به فکر اطرافیان و عزیزان خود باشند.والدین مراقب باشند زیرا مصرف این مواد در منزل می‌تواند بر سلامت فرزندان آنها تاثیرات دراز مدت بگذارد. دود دست دوم و دست سوم  مشکل مهمی است که می‌تواند به آلوده شدن کودکان و در نتیجه به اعتیاد آنها به مواد دخانی در آینده منجر شود.

وی افزود: متاسفانه بیش از 90 درصد کسانی که سیگار و قلیان مصرف می‌کنند در سنین زیر 18 سال با این مواد دخانی مواجهه داشته‌اند. مسلما هیچ پدر و مادری نمی خواهد عامل بیماری و اعتیاد فرزندشان باشند.

مصرف قلیان نباید در محیط های خانوادگی باشد
دکتر صادق‌نیت از خانواده‌ها خواست تا برای کاهش آسیب‌های قلیان به کودکانشان مصرف قلیان را به حداقل برسانند و یا مصرف آن را از خانه و جمع‌های خانوادگی دور نگه دارند.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت تاکید کرد: کسانی که از قلیان استفاده می‌کنند سعی کنند پیش از مصرف از شناسنامه‌دار بودن محیط ارائه قلیان اطمینان حاصل کنند و در مراکز غیرمجاز مواد دخانی مصرف نکنند.

وی افزود: اگر مصرف‌کنندگان بعد از مصرف قلیان علائمی مانند تپش قلب،افزایش دما و ضربان قلب، سردرد، سرگیجه و توهم را مشاهده کردند ممکن است ناشی از مواجهه با مواد روان گردن و ترکیباتی همچون شیشه باشد.

دکتر صادق‌نیت گفت: مردم عزیز در صورت مشاهده تخلف می‌توانند از طریق سامانه بهداشت 1490 گزارشات خود را جهت برخورد قانونی با مراکز متخلف اعلام کنند.

برچسب ها: قلیان ، شیشه ، سیگار
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

کرمان بهترین نقطه کشور برای تولید انرژی خورشیدی

استخدام نيروي پليس در شمار زيادي از رشته‌هاي دانشگاهي

آغاز پخش سریال تلویزیونی بدل از جمعه

این سرطان دیگر یک بیماری سالمندان نیست / افزایش سرطان روده بزرگ در کودکان و نوجوانان

وقوع ناپایداری‌های جوی در نقاط مختلف استان کرمان

فراهم شدن امکان پرداخت مالیات در ۱۵ قسط

با گذشت اولیای دم  جوان جازموریانی از قصاص رهایی یافت

تعطیلی «پنجشنبه‌ها» تصویب نشد

نظارت چندانی بر عملکرد باشگاه‌ها وجود ندارد

آغاز ثبت‌نام آزمون ورودی مدارس فرهنگ در کرمان از امروز

پربازدید ها

پیش بینی هواشناسی از وضعیت جوی کرمان

وقوع ناپایداری‌های جوی در نقاط مختلف استان کرمان

امتحانات نهایی توسط آموزش و پرورش برگزار نمی‌شود

وزارت بهداشت: اعتبار درمان رایگان مصدومان تصادفاتی کامل پرداخت نمی‌شود

تیراندازی منجر به جرح در نزاع خانوادگی در کهنوج

مدیرکل بهزیستی کرمان: برخی از مسئولین اعتقادی به پیشگیری از معلولیت‌ها ندارند

محکومیت‌ وزیر سابق کشاورزی در دولت رئیسی به سه سال حبس

گرم‌ترین صبح کشور در شهداد

تشکیل پرونده قضایی به اتهام فساد در‌ یک باشگاه فوتبال کرمانی

نجات کودک هشت ساله از چنگال آدم ربایان

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)

بشنوید| نوحه خون گلوی حسین با صدای مداح کرمانی   (۱ نظر)