کد خبر: ۵۷۸۹
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۷
ارسال به دوستان
ذخیره
توصیه رئیس سازمان بسیج مستضعفین به فعالان خرما
سردار نقدی پیشنهاد کرد: برای تنوع در محصولات می‌توان با ترکیب خرما با دیگر میوه‌ها مزه‌های جدید خلق کرد. یکی از نمونه‌های آن تولید ماست با خرماست.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: امروز دیگر فرآیند تولید به‌ ویژه در صنایع تبدیلی تغییر کرده است، برای کاهش هزینه‌ و مشکلات تولید در صنایع تبدیلی می‌توان تجهیزات بسته‌بندی را به باغات برد.
 
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، سردار محمد رضا نقدی امروز در نشست تخصصی بررسی محصول خرما و صنایع وابسته افزود: از مجموع یک میلیون و 500 هزار تن خرمای تولیدشده، 200 هزار تن تبدیل به ضایعات می‌شود و از طرف دیگر بعد از تولید برای فروش مشکلات فراوانی وجود دارد.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه صنایع تبدیلی با 30 درصد ظرفیت تولید می‌کنند، گفت: میزان تولید در هکتار در سطح جهان، 6.800 تن است و درحالی که ظرفیت سطح تولید خرما در ایران 4.600 تن در هکتار است، با افزایش بهره‌وری و دانش کشاورزان ظرفیت تولید خرما بدون صرف هزینه‌ای 30 درصد قابل افزایش است.

وی ادامه داد: فعال کردن صنایع بسته‌بندی و تبدیلی و همچنین صنایع تولید فرآورده‌های محصول خرما دو مسئله دیگری هستند که در بخش صنعت خرما باید به آن توجه شود.

سردار نقدی با بیان اینکه باید تشکل مستقلی در سطح کشوری برای خرما ایجاد شود، افزود: شما نیاز به یک زبان و متولی واحد دارید و ما از طریق بنیاد تعاون برای ایجاد چنین تشکلی اعلام آمادگی می‌کنیم، باید صاحبان این صنعت خودشان به میدان بیایند.

وی با اشاره به اهمیت صادرات خرما، گفت: بازارهای صادراتی بالقوه و بالفعل زیادی وجود دارد که باید برای فتح آنها برنامه داشته باشیم. بنیاد تعاون باید وسط کار بیاید و با بررسی بازارهای صادراتی اطلاعات مناسبی را در اختیار فعالان این بخش قرار دهند.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین تصریح کرد: ایجاد نمایشگاه‌های تخصصی می‌تواند تأثیر خوبی در معرفی محصولات ایران داشته باشد و این نمایشگاه‌ها هم در داخل و هم خارج از کشور می‌تواند راه‌اندازی شوند. یکی از کارهایی که در این زمینه باید مورد توجه قرار گیرد، جلوگیری از صادرات خرمای بی‌کیفیت است؛ زیر این نوع محصولات صادرات را تخریب می‌کند.

وی اقدام دیگر را ابتکارات و خلاقیت در تولید محصول خرما دانست و گفت: برای افزودنی‌ها، تولید بستنی، شیرینی، نان می‌توان از خرما استفاده کرد. بسیاری از مواد افزودنی‌ برای تولید شیرینی و نوشابه از خارج از کشور وارد می‌شود، در حالی که در داخل می‌توان با استفاده از خرما این محصولات را تولید کرد.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به ضرورت افزایش مصرف خرما در کشور گفت: از بنیاد تعاون می‌خواهم در یک برنامه زمان‌بندی‌شده تا 6 ماه آینده بحث افزایش مصرف خرما را پیگیری کند. برای تولید شیرینی، لبنیات، شرکت‌های حمل‌ونقل، نیروهای مسلح، مدارس و سالن‌های غذاخوری امکان عرضه خرما وجود دارد.

وی افزود: اگر همه شرکت‌های هواپیمایی به جای شکلات، دو عدد خرما به مسافران بدهند، هزار تن مصرف خرما افزایش می‌یابد. این تصمیم مدیریتی است و هیچ هزینه‌‌ای برای این شرکت‌ها ندارد.

سردار نقدی ادامه داد: در تولید نوشابه اقدامات جدی می‌توان انجام داد و لازم است جلسه‌ای با مسئولان وزارت بهداشت داشته باشیم، تا بحث تغییر فرآیند تولید نوشابه را بررسی کنیم. با توجه به اینکه خطر شیوع دیابت در ایران بسیار زیاد است و قند مضرات زیادی دارد، می‌توان محصول قند خرما که توسط یکی از شرکت‌های ایرانی تولید شده را جایگزین آن کرد. با این کار نیاز به واردات 250 هزار تن شکر از بین خواهد رفت.

وی با بیان اینکه شیوه تولید باید تغییر کند، گفت: تا بحث تولید مطرح می‌شود، می‌بینیم که سوله‌های بزرگ برای احداث بنگاه‌های اقتصادی ساخته می‌شود، در حالی که امروزه دیگر فرآیند تولید به‌ویژه در صنایع تبدیلی تغییر کرده است.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین اضافه کرد: تأسیس بنگاه‌های بزرگ هزینه‌های سربار زیاد دارد، به همین دلیل در کشوری مانند چین در بخش پوشاک، بنگاه، پارچه، نخ و الگوی دوخت را به زنان خانه‌دار می‌دهد و آنها هم‌زمان با کار منزل مطابق با آن الگوها لباس می‌دوزند. یعنی با این کار هزینه‌های سربار کاملاً از بین می‌رود و هزینه تولید به شدت کاهش می‌یابد.

وی با بیان اینکه می‌توان دستگاه‌های بسته بندی و یا فرآورده‌سازی را به باغ‌ها برد، گفت: به‌طور مثال می‌توانیم دستگاه‌های کوچک بسته‌بندی را به هر باغدار بدهیم و آنها بعد از به‌دست آوردن محصول و بسته‌بندی آن خرماهای تولیدشده را به شما بفروشند. اگر روش تولید در صنایع تبدیلی تغییر کند، می‌توانیم به سرعت این صنعت را فعال کنیم، مانند همان کاری که در بخش لبنیات انجام شد.

سردار نقدی همچنین پیشنهاد کرد: برای تنوع در محصولات می‌توان با ترکیب خرما با دیگر میوه‌ها مزه‌های جدید خلق کرد. یکی از نمونه‌های آن تولید ماست با خرماست.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

سانحه برای بالگرد رئیس‌جمهور در آذربایجان شرقی

این غذاها عمرتان را کوتاه می‌کند

تغییرات قیمتی در بازار سکه، طلا و ارز

مصرف دخانیات به سن ۹ سالگی رسید / دختران نوجوان گروه هدف مافیای دخانیات

پیش بینی هواشناسی از وزش باد و گرد و خاک در کرمان

هشدار پلیس آگاهی کرمان در خصوص کلاهبرداری‌های پروژه هرمي اوربیت نتورک orbitnetwork

حکم مجازات تتلو صادر شد

بیش از 7700 مددجو از زندان‌های استان کرمان آزاد شدند

پارسا پیروزفر با سریالی جدید به نمایش خانگی می‌آید

کرمانی‌ها سال گذشته بیش از 10 میلیارد مترمکعب گاز مصرف کردند

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)

افرادی که کارت سوخت آنها خارج از طرح کدینگ است به شرکت نفت مراجعه کنند   (۱ نظر)