کد خبر: ۷۷۹۷
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۸
ارسال به دوستان
ذخیره
استفاده از شیر یا لبنیات کم‌چرب علاوه بر تامین پروتئین‌های با ارزش بیولوژیکی بالا، ویتامین‌های گروه B و کلسیم، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر بیماری‌ها می‌شود. همچنین استفاده از گروه‌های غذایی حاوی ویتامین C به خصوص در فصل سرما در افزایش قدرت ایمنی بدن بسیار مفید است.
یک کارشناس تغذیه گفت: تغذیه مناسب و صحیح نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد و در صورت نداشتن تغذیه درست، بدن مستعد ابتلا به بیماری‌های مختلف فصل مانند سرماخوردگی می‌شود.

پریسا قنبری در گفت‌وگو با ایسنا،  اظهار کرد: آنچه انسان را در برابر ابتلا به بیماری‌های باکتریایی و ویروسی محافظت می‌کند، سیستم ایمنی بدن است که این سیستم در صورت قوی بودن، در مقابل تمامی عوامل مهاجم بیماری‌زا مقاومت خواهد کرد.

وی افزود: تغذیه مناسب و صحیح، نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد و بالعکس، اگر تغذیه نامناسب باشد، سیستم ایمنی بدن ضعیف شده و بدن مستعد ابتلا به بیماری‌ها می‌شود بنابراین مواد غذایی مصرف‌شده باید در بردارنده ویتامین‌هایی باشند که علاوه بر نقش تغذیه‌ای، به عنوان آنتی‌اکسیدان، رادیکال‌های آزاد را خنثی کند مانند ویتامین C، A و ویتامین‌هایی که در فرایند ساخت و ساز و ایجاد انرژی به عنوان فاکتورهای تاثیرگذار، نقش‌آفرینی می‌کنند ولی اگر مواد غذایی در بردارنده رادیکال‌های آزاد، چربی‌های اشباع شده و یا پراکسیدها باشند، مقاومت سیستم ایمنی بدن کاهش خواهد یافت.

قنبری ادامه داد: استفاده از شیر یا لبنیات کم‌چرب علاوه بر تامین پروتئین‌های با ارزش بیولوژیکی بالا، ویتامین‌های گروه B و کلسیم، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر بیماری‌ها می‌شود. همچنین استفاده از گروه‌های غذایی حاوی ویتامین C به خصوص در فصل سرما در افزایش قدرت ایمنی بدن بسیار مفید است.

این کارشناس تغذیه گفت: مصرف شلغم پخته برای افراد مبتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا تسکین‌دهنده است. عسل طبیعی نیز دارای خواص زیادی است، همچنین اگر ترب را مقداری بتراشیم و روی آن عسل بریزیم بعد از مدتی مایعی در آن ایجاد می‌شود که برای مبارزه با بیماری‌های مجاری تنفسی بسیار موثر است.

وی افزود: البته این بدان معنا نیست که افراد به سمت تغذیه یک‌بعدی بروند؛ تغذیه باید متعادل و متناسب باشد و تنها از این طریق می‌توان انرژی، پروتئین و ویتامین‌های مورد نیاز بدن را تامین کرد. فعالیت بدن و سیستم‌های آن از هماهنگی و تعادل خاصی برخوردار است و هرگونه کاهش یا افزایش دریافت مواد غذایی می‌تواند منجر به سوءتغذیه شود.

قنبری گفت: مصرف ماست ترش نیز در حفاظت از دستگاه گوارش موثر بوده و با کلونی‌هایی که در مسیر لوله گوارش ایجاد می‌کند از پرورش و گسترش باکتری‌ها جلوگیری می‌کند.

وی بیان کرد: معمولا پس از سرماخوردگی، ایمنی بدن افراد به شدت کاهش یافته و نیاز به جبران مقاومت بدن ضرورت پیدا می‌یابد. عوامل تغذیه‌ای نقش بسیار مهمی در افزایش مقاومت، ایمنی بدن و کاهش عوارض سرماخوردگی دارند.

این کارشناس تغذیه افزود: یکی از عوامل موثر در کاهش عوارض سرماخوردگی، ویتامین C است. هر چند تحقیقات ثابت کرده‌اند که این ویتامین موجب پیشگیری از سرماخوردگی نمی‌شود ولی در کاهش عوارض سرماخوردگی نقش بسیار مهمی دارد و موجب افزایش مقاومت سیستم ایمنی بدن می‌شود. بنابراین مصرف انواع غذاهای حاوی ویتامین C مانند انواع مرکبات از جمله پرتقال، نارنگی و گریپ فروت و سبزیجات مانند فلفل سبز و جوانه‌های تازه، نقش مهمی در کاهش عوارض سرماخوردگی دارد و می‌توان از این مواد خوراکی به عنوان یک میان‌وعده مناسب برای افزایش مقاومت بدن استفاده کرد.

وی با اشاره به روش‌های تغذیه‌ای در درمان کودکان سرماخورده عنوان کرد: به خانواده‌ها توصیه می‌شود مرکبات حاوی ویتامین C را به عنوان میان‌وعده یا تغذیه مدرسه در برنامه غذایی کودکان و نوجوانان خود بگنجانند، همچنین سعی کنند به جای آب‌میوه‌های مصنوعی از آب‌میوه‌های طبیعی تهیه‌شده در منزل به کودکان خود دهند و در وعده‌های غذایی ناهار و شام نیز از سبزیجات حاوی ویتامین C استفاده کنند

قنبری گفت: افراد سیگاری، بیشتر در معرض ابتلا به سرماخوردگی هستند. از طرف دیگر نیز به دلیل سیگار کشیدن، بدنشان به مقدار ویتامین C بیشتری نیاز دارد به همین دلیل در مقایسه با افراد عادی باید ویتامین C بیشتری مصرف کنند.

وی عنوان کرد: توصیه می‌شود افراد هنگام سرماخوردگی از غذاهای تازه و سبک‌تر استفاده کنند. در دوران سرماخوردگی باید بار بدن را کم کرد زیرا بدن در این زمان در حال مبارزه با ویروس‌های مهاجم و ناشناخته است، بنابراین هر چه غذاهای مصرفی دارای ارزش غذایی بالاتر، تازه‌تر و سبک‌تر باشند، ضریب ایمنی بدن به میزان بیشتری افزایش می‌یابد و بنابراین استفاده از غذاهای سنگین و حاوی مواد افزودنی و رنگ‌دهنده به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

این کارشناس تغذیه افزود: مصرف کنسروها نیز از آن‌حا که در فرایند کنسرو کردن و قرار گرفتن در معرض حرارت، مقداری از مواد حیاتی خود را از دست داده‌اند، کمتر توصیه می‌شود و صرفا در موارد ضرروی که دسترسی به غذاهای تازه ممکن نباشد می‌توان از آنها استفاده کرد.

قنبری در پاسخ به این پرسش که آیا مصرف ترشی و سرکه برای افراد مبتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا مضر است؟ بیان کرد: وقتی به افراد سرماخورده توصیه می‌شود که لیموترش با آب جوش میل کنند، نشان‌دهنده این است که مساله ترش بودن مطرح نیست بلکه مساله، نوع ترشی است که مورد مصرف قرار می‌گیرد. بعضی از ترشی‌ها مانند سرکه و ترشی‌های معمولی ضمن تحریک‌کننده بودن، موجب بروز سرفه می‌شوند و حتی می‌توانند تحریکاتی در مسیر عبور جریان هوا ایجاد کنند. بنابراین مصرف ترشی‌هایی توصیه می‌شود که حاوی اسید سیتریک یا اسیدهای سازنده ویتامین C باشند.
برچسب ها: سرماخوردگی ، پروتئین ، شیر
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

بهره‌مندی 800 واحد مسکونی بردسیر از نعمت آب شرب سالم و پایدار

جدیدترین قیمت طلا و انواع سکه در بازار

افراد مبتلا به کبد چرب لیمو را این طور مصرف کنند

به مناسبت روز دختر برگزار می شود؛ همایش پیاده‌روی خانوادگی در کرمان

نجات کودک هشت ساله از چنگال آدم ربایان

گرم‌ترین صبح کشور در شهداد

استاندار کرمان: توسعه اقتصادی مستلزم توسعه فرهنگی است

کشف دو هزار قوطی شیرخشک احتکاری از انبار یک داروخانه در بم

رئیس سازمان سنجش کشور : دانش‌آموزان یک بار برای ترمیم نمره فرصت دارند/ زمان تمدید نمره

آغاز پیش‌فروش بلیت قطار برای نیمه اول خرداد از امروز

پربازدید ها

پیش بینی هواشناسی از وضعیت جوی کرمان

مدیرکل منابع طبیعی کشور عنوان کرد: ضرورت اجرای انجام عملیات آبخیزداری در جنوب کرمان

کشف 41 کیلوگرم ماده روانگردان شیشه در بم

امتحانات نهایی توسط آموزش و پرورش برگزار نمی‌شود

ثبت‌نام مدارس فقط با ثبت در سامانه املاک و اسکان

وزارت بهداشت: اعتبار درمان رایگان مصدومان تصادفاتی کامل پرداخت نمی‌شود

 ۶ نفر در رابطه با  آتش‌سوزی انبار کارخانه مدیران خودرو تحت تعقیب قضائی قرار گرفتند

صدور هشدار سطح زرد هواشناسی؛ گرد و خاک کرمان را فرا می‌گیرد

توصیه های مهم پلیس راهور کرمان به عابران پیاده

مهم‌ترین علامت کنسروهای فاسد/ به ظاهر قوطی کنسرو توجه کنید

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)

بشنوید| نوحه خون گلوی حسین با صدای مداح کرمانی   (۱ نظر)