کد خبر: ۸۲۵۲
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۶
ارسال به دوستان
ذخیره
رئیس دفتر سیاست‌گذاری و تخصیص آب وزارت نیرو:
رئیس دفتر سیاست‌گذاری و تخصیص آب وزارت نیرو گفت: به دلیل کمبود منابع آب و عدم امکان کاهش یکباره برداشت از منابع آب سطحی و زیرزمینی ناگزیر شدیم برای 87 درصد از پتانسیل آب تجدیدپذیر برنامه‌ریزی انجام دهیم در صورتی که برای حفظ پایداری در کشور مجاز نیستیم بیش از 40 درصد منابع آب کشور را برداشت کنیم.

رئیس دفتر سیاست‌گذاری و تخصیص آب وزارت نیرو با اشاره به محدودیت منابع آبی کشور تاکید کرد: باید توسعه کشاورزی در طول برنامه ششم بجز دو حوضه ممنوع شود.

به گزارش فارس، صدیقه ترابی در سلسله نشست‌های «باید برای آب گفت‌وگو کنیم» درباره رویکرد سیاست‌گذاری آب در برنامه ششم توسعه گفت: در سایر حوزه‌ها با توجه به محدودیت تأمین منابع آب امکان توسعه برای بخش کشاورزی وجود ندارد و هرگونه اجرای طرح‌های آبخیزداری و غیره هم باید با در نظر گرفتن اثرات این طرح‌ها بر روی منابع آب کشور انجام شود.

رئیس دفتر سیاست‌گذاری و تخصیص آب وزارت نیرو افزود: وزارت نیرو با در نظر گرفتن اصل پایداری برای منابع و برنامه‌ریزی منابع آب کشور را انجام داده و محدودیت‌های لازم را به وزارت‌خانه‌های کشور، صنعت و معدن و کشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کردند.

ترابی افزود: مطالعات انجام شده در وزارت نیرو نشان می‌دهد ایران در سال آبی 79-78 دچار نوعی شکست هیدرولیکی در منابع آب خود شده و با افت حدود 14 درصدی متوسط بارش‌های کشور در 16 سال اخیر مواجه شده است.

ترابی اضافه کرد: در همین بازه زمانی درجه حرارت در کشور هم به میزان 1.1 درجه افزایش داشته است در نتیجه تغییر این دو عامل طبیعی میزان نفوذ آب در زمین و حجم‌ روان‌آب‌های کشور کاهش یافته است.

وی با اشاره به اینکه حجم منابع آب تجدید پذیر از تفاضل میزان بارش منهای حجم تبخیر بدست می‌آید، گفت: میزان منابع آب تجدیدپذیر ایران در سال آبی 80-79 حدود 7 میلیارد و 124 میلیون متر مکعب بوده که در حال حاضر به 8.88 میلیارد متر مکعب رسیده است.

ترابی اضافه کرد: برای حفظ پایداری رودخانه و داشتن جریان دائمی در آن باید 7.10 میلیارد متر مکعب از منابع آب تجدیدپذیر کشور به عنوان سهم محیط زیست در نظر گرفته شود، در نتیجه وزارت نیرو می‌تواند فقط برای مصرف 9.76 میلیارد متر مکعب آب در کشور برنامه‌ریزی کند.

وی ادامه داد: البته به دلیل کمبود منابع آب و عدم امکان کاهش یکباره برداشت از منابع آب سطحی و زیرزمینی ناگزیر شدیم برای 87 درصد از پتانسیل آب تجدیدپذیر برنامه‌ریزی انجام دهیم در صورتی که برای حفظ پایداری در کشور مجاز نیستیم بیش از 40 درصد منابع آب کشور را برداشت کنیم.

ترابی تاکید کرد: اگر بخواهیم در بخش آب سطحی و زیرزمینی به پایداری برسیم باید میزان برداشت‌ها از این منابع را در طول برنامه ششم و برنامه‌های آتی کاهش دهیم چرا که برداشت بیش از حد از منابع آبی سبب شده حتی در مناطق پر آب رودخانه‌های دائمی کشور به فصلی تبدیل شود.

وی توصیه کرد: برای نجات منابع آبی کشور باید مشاوران مطالعات خود را بر روی احیای سفره آب‌های زیرزمینی و تالاب‌های کشور متمرکز کننیم. 
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

مدیرکل منابع طبیعی کشور عنوان کرد: ضرورت اجرای انجام عملیات آبخیزداری در جنوب کرمان

توصیه های مهم پلیس راهور کرمان به عابران پیاده

از برنامه‌های مهم سرمایه‌گذاری در استان، گذر از منابع بانکی و استفاده از سایر ظرفیت‌ها است

قریب به 20 هزار پرونده در کرمان با صلاح و سازش مختومه شد / نجات ۱۶۵ نفر از قصاص

اهدای اعضای بدن بانوی جیرفتی به سه بیمار نیازمند عضو

جدیدترین قیمت طلا و سکه در بازار امروز 22 اردیبهشت 1403

هشدار یک متخصص داخلی از وضعیت نگران کننده چاقی در کشور

معاون دادگستری کرمان: وسایل نقلیه توقیفی برابر قانون تعیین تکلیف شوند

انتقاد تند روزنامه فرهیختگان از فسادهای مالی افشاشده توسط اصولگرایان در هفته‌های اخیر/ دعوای‌شان سر این است که کی کمتر دزدیده!

پیش بینی هواشناسی از وضعیت آب و هوای کرمان؛ روند افزایش دما تا اواسط هفته

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)

بشنوید| نوحه خون گلوی حسین با صدای مداح کرمانی   (۱ نظر)